18. jun 2018 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 4, juni 2018

Mød Dansk Fjernvarmes nye formand
Hvilken retning skal Dansk Fjernvarme udvikle sig i? Og hvorfor er det vigtigt for den nye formand at gå ind i arbejdet? Det og meget mere kan du får svar på ved at læse det store interview med Jesper Frost Rasmussen. Med ti års erfaring fra DIN Forsyning og en borgmesterpost i Esbjerg kender han både fjernvarmesektoren og dansk politik indefra.

 

HOFOR lukker for dampen i København
Tag med en tur 28 meter under jorden i København, hvor HOFOR er i gang med at konvertere fjernvarmen fra damp til vand. Læs magasinets reportage fra en usædvanlig arbejdsplads og vær med, når der bliver lukket og slukket for den dampbaserede forsyning til ydre København.

Tema om ledelse
Fjernvarmens tema dykker ned i emnet ledelse, og vi besøger fjernvarmeselskaberne i Ribe og Holte for at høre, hvordan de arbejder med ledelse i hverdagen. Læs også om ”livsfarlig ledelse” i interviewet med Christian Ørsted, og mød Lars Skov Henriksen, der fortæller om udfordringerne ved at rekruttere frivillige til eksempelvis bestyrelser.

Fjernvarmeprisen er faldet igen

Det går kun en vej med fjernvarmeprisen, og det er nedad. Det seneste år har fjernvarmeselskaberne høvlet 3,8 procent af prisen. Og hvis vi går fire år tilbage, er prisen faldet med hele 14,3 procent. Det er tal, der vækker tilfredshed hos Dansk Fjernvarme. Men rammebetingelserne skal være rigtige, hvis den udvikling skal fortsætte.

Muligheder og udfordringer i elmarkedet

Frem mod 2022 sker der mange ændringer i elmarkedet, der byder på både muligheder og udfordringer. For fjernvarmeselskaberne gælder det om at følge godt med og være vakse ved havelågerne, når nye muligheder for at levere balanceringsenergi, reservekapacitet eller andre systemydelser åbner sig.

Læs også artiklerne:
Energiforhandlinger strandet i opvarmning til valgkamp
Landsmødet fejrer 60 år
Solvarmeanlæg høster grøn varme landet over
Stærk aftale om bæredygtig biomasse skal fortsætte
Også her: RAGNAROCK i Roskilde
Forrentning af indskudskapital – afklaring af den skattemæssige behandling
Sommerstatus på Vinterpakken
7 gode værktøjer til arbejdet med energibesparelser
Konsekvenser ved bortfald af 15-øren i tilskud til biomassekraftvarme
Debat: Ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten vil få alvorlige konsekvenser