30. apr 2018 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 3, maj 2018

Er I klar til de nye persondataregler?
Temaet dykker ned i persondataforordningen. Læs det og få både viden og tips til arbejdet med de nye krav, der træder i kraft den 25. maj. Og tag med Fjernvarmen til Aalborg, hvor vicedirektør for Aalborg Energikoncern Jesper Høstgaard-Jensen fortæller om den begyndende grønne omstilling af Nordjyllandsværket.

 

Tema om persondata
Der er masser af viden at hente i Fjernvarmens tema om persondataforordningen – uanset om I er tæt på at være i mål eller måske ikke er kommet så langt endnu. Karina S. Hansen fortæller, hvordan de griber opgaven an hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme. Mød også Anders Kjærulff, der er vært på radioprogrammet Aflyttet.

Aalborg har succes med elkedel

Fjernvarmen i Aalborg er i fuld gang med at gennemføre den grønne omstilling. En ny elkedel på Nordjyllandsværket er et skridt på vejen, og indtil videre har den været en succes, fortæller vicedirektør for Aalborg Energikoncern og direktør for Nordjyllandsværket, Jesper Høstgaard-Jensen i reportagen på side 22.

Farvel til Uffe Bro
I forbindelse med generalforsamlingen i Kolding den 19. april sagde Dansk Fjernvarme farvel til formand Uffe Bro, der ikke genopstillede til bestyrelsen. Som anerkendelse af hans store indsats for fjernvarmen gennem 25 år som formand blev Uffe Bro udnævnt til æresmedlem for Dansk Fjernvarme.

Reducer eltarifferne og tjen penge
Eltarifferne har stor indflydelse på antallet af driftstimer for en elkedel. En analyse fra Grøn Energi viser, at de danske elnetselskaber sammen med Energinet kan tjene flere penge ved at reducere eltarifferne med 50-60 procent og samtidig støtte den grønne omstilling. Læs mere om det i maj-nummeret.

Læs også artiklerne:

Dansk Fjernvarme står stærkt
Store muligheder i sønderjyske datacentre
Energi på Toppen rykker til Folkemødet
Fjernvarmens samfundsbidrag
Åbne fjernvarmeselskaber sælger billetter
Fjernvarmen kom i mål – men det var knebent
PULS 2018 God selskabsledelse i forsyningssektoren
Dansk Fjernvarme får ros fra sine medlemmer
På vej mod en grønnere fremtid
Også her: ODEON
Landsbyvarmeprojekter i Rebild Kommune
Elvarmeafgiftens betydning for investeringer i store varmepumper