13. mar 2018 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 2, marts 2018

Store varmepumper og stor indsats
Fjernvarmens tema-sektion stiller skarpt på store varmepumper – en teknologi både politikere, forskere og energibranchen ser store muligheder i. Læs også reportagen fra det lille Værum-Ørum Kraftvarmeværk, der med en stor indsats har formået at vende udviklingen, så nye forbrugere strømmer til.

Tema om store varmepumper
I temaet om store varmepumper besøger vi to af de selskaber, der allerede har gode erfaringer med varmepumper. Læs også om Fjernvarme Fyn, der er ved at gøre klar til at modtage overskudsvarme fra Facebook. Og hør, hvad ministeren vil gøre for at fremme store varmepumper i fjernvarmen.

Værum-Ørum har banket prisen i bund
Med en blanding af snusfornuft og godt købmandskab er det på 10 år lykkes Værum-Ørum Kraftvarmeværk ved Randers at skære mere end 2/3 af varmeprisen. Læs reportagen, hvor formand Morten Bøhm også fortæller om værdien af at inddrage forbrugerne i processen.

Historisk generalforsamling i Kolding
Da Dansk Fjernvarme sidste år fik nye vedtægter, besluttede hele bestyrelsen at stille sit mandat til rådighed, for at vædtægterne kunne træde i kraft hurtigst muligt. Derfor gennemføres der valg til alle 15 pladser i bestyrelsen på generalforsamlingen i Kolding den 19. april.

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde
Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker har i fællesskab udarbejdet et kodeks for godt bestyrelsesarbejde i forbrugerejede forsyningsselskaber, der skal være med til at fastholde fokus på det lokale ejerskab og det lokale fundament. Læs mere om det i marts-nummeret.

Ledningsnettet går med livrem og seler
En analyse af varmeforbruget i 63 boliger viser, at en husstand kun udnytter den kapacitet, der er til rådighed, i ganske få minutter i døgnet. En optimering af ledningsdimensioneringen kan derfor reducere både investering og varmetab, uden at det går ud over forsyningssikkerheden.

Læs også artiklerne:

  • Meld en regel: Syv forslag sendt til regeringen
  • Regionalmøder er et godt sted at netværke
  • Rundt i landet: Første spadestik i Halskov
  • Også her: Multikulturhuset Sønderborg
  • Hvor er der fjernvarme, og hvor er der naturgas?
  • Elpatronordningen ved eventuel skrotning af kraftvarmeanlæg
  • Nye målinger giver nye muligheder for fjernvarmen
  • Skatte- og afgiftsmæssige udfordringer ved fjernkøling
  • Viden & Netværk: Vil du være med til at udvikle fjernvarmebranchens kompetencer?