16. okt 2017 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 6, oktober 2017

Aarhus Ø og fjerde generations fjernvarme
Årets største udgave af magasinet Fjernvarmen besøger Aarhus for at se det nye energianlæg, Aarhus Ø og i Viborg arbejder de målrettet mod at nå frem til fjerde generations fjernvarme. Det og meget mere i ”landsmødenummeret” af magasinet.

Aarhus Ø viser fjernvarmen frem
Det nye energianlæg på Aarhus Havn skal både forsyne byen og øen med varme og formidle forsyning ved at udstille installationerne frem for at skjule dem. Gæsterne kan blandt andet opleve en varmepumpe på havvand. Fjernvarmen har besøgt byggepladsen for at høre mere om det projekt.

Viborg er på vej mod næste generation
Direktør Morten Abildgaard og Viborg Fjernvarme har sat kursen mod at indføre 4DH – fjerde generations fjernvarme – i praksis. Læs hvordan det foregår i oktober-udgaven af Fjernvarmen.

Overskudsvarme i overskud
En række danske virksomheder står på spring for at levere overskudsvarme fra deres anlæg til de danske fjernvarmenet. Afgiftssystemet betyder imidlertid, at de lader være, fortæller flere af dem i magasinet. I Grindsted er der dog gennemført et projekt, hvor varme fra virksomheden DuPont udnyttes i byens fjernvarmenet. Her bruges der nemlig biomasse som brændsel og projektet kræver ikke brug af varmepumper. Læs begge artikler i oktober-nummeret.

Kina har rettet sigtekornet mod Danmark
50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor har besøgt Fyn for at se dansk fjernvarmeteknologi og underskrive en samarbejdsaftale. Det dansk-kinesiske samarbejde er nu styrket yderligere, vurderer Lars Hummelmose fra eksportorganisationen DBDH.

Ny drejebog om elkedler i fjernvarmen
Grøn Energi har udgivet en drejebog om elkedler i fjernvarmen. Drejebogen er en praktisk hjælp til de selskaber, som overvejer at etablere en elkedel. Den kan bruges af både driftsledelse og bestyrelse.

Læs også artiklerne:

#LM2017: Fælles om forsyningen
Kære SKAT … – en alvorlig samtale mellem far og søn
Dansk Kraftvarme Kapacitet er stiftet
Regulering af fjernvarmen er udskudt
Rigsrevisionen kritiserer håndtering af energispareordningen
KV2017: Fjernvarmen skal på den kommunale dagsorden
Fjernvarmen sikrer afgiftsmilliarder til statskassen
Kend reglerne for tilknyttede virksomheder
Fjernvarmen er det smarte ellager
Er du klar til den nye LER-lov?
Ensretning af regnskabsår – første skridt mod ny regulering
Nye regler om håndtering af persondata
Temperaturen skal ned i fremtidens fjernvarme
Flisasken skal da tilbage i skoven
Fejring af 60 år med fjernvarme og 10 år med fusioner
25 år i spidsen for Dansk Fjernvarme
Varmens Dag 2018