28. apr 2017 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 3, maj 2017

Fjernvarme på Grønlandsk
Tag med Fjernvarmen til Nuuk, hvor klimaet gør fjernvarme til en oplagt god ide, men samtidig giver særlige udfordringer, både når varmen skal produceres og distribueres. Og bliv klogere på den varmepumpeplan, Dansk Fjernvarme har sat sig i spidsen for.

Fjernvarme gennem is og sne
Det grønlandske klima kalder nærmest på fjernvarme, men kulde, sne og klippegrund giver særlige udfordringer for den kollektive varmeforsyning. Tag med til Nuuk og mød nogle af de mennesker, der sørger for, at varmen kommer frem til kunderne. Og nyd fotograf Jesper Voldgaards fantastiske billeder fra Grønland.

Plan skal sætte fart i varmepumper
Selskaber, politikere og eksperter er enige om, at store eldrevne varmepumper er vejen frem. Alligevel går det meget langsomt med for alvor at få dem til at fylde noget i energisystemet. Derfor har Dansk Fjernvarme sat sig i spidsen for en ambitiøs plan, der skal sætte fart i udrulningen af store varmepumper. Målet er, at der i 2025 skal være indfaset 500-MW varmepumper.

Vi Forsyner Danmark
Forsyningssektoren er kommet med et samlet bud på, hvad der skal til, for at vi også i fremtiden har en sund og effektiv forsyningssektor. Visionspapiret ”Vi Forsyner Danmark” beskriver en række bærende principper for, hvordan forsyningerne ønsker at forpligte sig til at levere deres forsyninger så billigt som muligt. Det kræver effektiv drift og regulering.

Energisparemålet blev nået i 2016
Det lykkedes fjernvarmeselskaberne at nå i mål med energibesparelserne, selv vi var midt i december, før den nye energispareaftale kom. Men usikkerheden blev dyr. Opgørelsen af indberetningerne viser, at det kostede lige så meget at realisere energibesparelser i 2016 som året før, hvor prisen var rekordhøj.

Læs også artiklerne:

  • Ny branchestatistik: Vækst i fjernvarmen
  • Målet nået trods et år med forhindringer
  • PULS - Hvordan leder vi forsyningssektoren bedst?
  • Jørgen fik en ide til millioner
  • Analyse hjælper ikke overskudsvarmen
  • Hul igennem for genbrugsvarme i Rødkærsbro
  • Fem godkendte F&U-projekter i 2017