27. jan 2017 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 1 februar 2017

Droner er det nye sort, når det handler om at finde brud i ledningsnettet. Fjernvarmen tager læserne med på en prøveflyvning over villavejene i Brønshøj. Der er også mulighed for at besøge renseanlægget i Egå, der ikke længere bruger energi, men derimod leverer fjernvarme til aarhusianerne. Læs desuden om de arbejdsgrupper med medlemmer af Dansk Fjernvarme, der vil påvirke implementeringen af den ny regulering på fjernvarmeområdet.

HOFOR bruger droner til at lokalisere brud
Droner med termografiske kameraer er det nye våben i kampen for at finde utætheder i ledningsnettet. Dronerne kan foretage en systematisk og struktureret termografering af større byområder, som fjernvarmeselskabet ikke kan opnå på andre måder. HOFOR er et af de fjernvarmeselskaber, der har taget dronerne i brug og du kan komme med Fjernvarmen på den første prøveflyvning over et villakvarter i Brønshøj.

Renseanlæg leverer fjernvarme til Aarhus
Normalt kræver det en del energi at holde et rensningsanlæg i gang, men i Egå ved Aarhus er det lige omvendt. Investering i helt ny teknologi gør Egå Renseanlæg til et af de mest energieffektive renseanlæg i verden, og det kommer fjernvarmeforbrugerne i Aarhus til gode. Fremover vil anlægget få et positivt varmeoverskud på godt 1.000 MWh om året og et årligt overskud i elproduktionen på op imod 1.000 MWh el.

Arbejdsgrupper skal holde snor i ny regulering
Med udsigt til ny regulering med omkostningsrammer, benchmarking og meget andet har Dansk Fjernvarme nedsat en række udvalg og arbejdsgrupper med repræsentanter fra medlemsværkerne, der skal være med til at sikre, at fjernvarmen på en række faglige områder matcher de politiske og regulatoriske krav, der stilles.

EU har øje for fjernvarmen
EU-Kommissionen har for vane at præsentere sine lovgivningsinitiativer i ”pakker” og fremlagde i november Vinterpakken. Dansk Fjernvarme og resten af den europæiske fjernvarmesektor hilser pakken velkommen, fordi fjernvarme og fjernkøling spiller en stor rolle i pakken – især i forslaget til revision af VE-direktivet. Når fjernvarmen har fået en fremtrædende rolle i EU-systemet, hænger det blandt andet sammen med det arbejde, der er gjort med analyserne omkring Heat Roadmap Europe-projektet.

Læs blandt andet også artiklerne:

  • Energispareaftale med fokus på varmepumper og sol
  • En hel by skruer ned for temperaturen
  • Afgifter får industrien til at fyre for fuglene
  • Folder fokuserer på bæredygtig biomasse
  • Kraftigt fald i antallet af fuldlasttimer