25. nov 2016 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 7 december 2016

Et solvarmeanlæg på 156.000 kvadratmeter er tæt på at være færdigt i Silkeborg. Anlægget bliver opført på kun seks måneder for at få det klart, før energispareaftalen udløber. Læs også om forventningerne til den grønne omstilling i USA efter præsidentvalget og vær med, når Fjernvarmen dykker ned i Grøn Energis analyse Energiforsyning 2030.

Silkeborg fordobler verdensrekorden i solvarme
Silkeborg Forsyning er i gang med at etablere et solvarmeanlæg på hele 156.000 kvadratmeter. Anlægget bliver ikke alene verdens største, men dobbelt så stort det i Vojens, der har haft verdensrekorden indtil nu. Solpanelerne bliver sat op i det bakkede landskab på rekordtid for at nå i mål før udgangen af 2016. Så bliver anlægget nemlig omfattet af energispareordningen.

USA’s grønne omstilling reddes af byer og stater
Den grønne omstilling sker i stor udstrækning lokalt. Derfor får valget af Trump som USA’s kommende præsident ikke nødvendigvis afgørende betydning. Det mener direktør i den amerikanske energiorganisation Rob Thornton, der talte på landsmødet i Bella Center. Fjernvarmen bringer et friskt interview med ham i årets sidste udgave.

Fokus på fremtidens energiforsyning
Analysechef Jesper Koch fortæller i et interview, hvordan analysen Energiforsyning 2030 lever videre som input til Energikommission, debatoplæg til energipolitikerne og som et redskab for fjernvarmeselskaberne. Artiklen ”På omvej til den grønne omstilling” går et spadestik dybere ned i analysen, og ude i virkeligheden fortæller Jesper Skovhus Andersen om det valg, Ringkøbing Fjernvarmeværk har truffet for fremtiden.

Læs blandt andet også artiklerne:

  • Derfor gik årets fjernvarmepris til Aalborg Kommune
  • Uden energispareaftale – ingen solvarme
  • Geotermi i Danmark – er drømmen genoplivet?
  • Ny afgørelse fra Skatterådet er godt nyt for fjernvarmeværker
  • Uklare ministersvar om prislofter på affaldsvarme