03. mar 2015 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 3 marts 2015

Læs blandt andet interviewet med KL’s teknik- og miljøformand Jørn Pedersen (V), se reportagen fra Slagelse, der om fem år udelukkende vil producere grøn varme og bliv opdateret på muligheden for lempeligere beskatning ved sideordnet aktivitet.

Slagelse satser på lokal biomasse

I 2020 vil SK Forsyning i Slagelse være uafhængig af fossile brændsler. Et vigtigt skridt på vejen mod at opfylde det mål er selskabets nye flisværk, der anvender lokal biomasse. Selvom den røde snor først lige er klippet over, har den nye kedel allerede skabt resultater på bundlinjen til gavn for fjernvarmeforbrugerne.

Fjernvarme til gavn for folket

Kommercielle selskaber vil indebære en risiko for, at fjernvarmen ikke drives i borgernes og kommunernes interesse. Det mener KL’s teknik- og miljøformand og borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V), der vil holde fast i det langsigtede perspektiv.

Stor interesse for at udskifte naturgas med biomasse

Mere end 90 repræsentanter fra 50 kraftvarmeværker deltog i informationsmøder om muligheden for at investere i en biomassekedel. Kraftvarmeværkerne er meget interesserede i at udskifte gas med biomasse, og det kan give store besparelser på forbrugernes varmeregning.

Mulighed for lempelig beskatning ved sideordnet aktivitet

Med nye afgørelser fra SKAT er det fremover muligt at begrænse skattepligten til kun at omfatte den sideordnede aktivitet. Muligheden er ikke afhængig af de nye regler, som gør det muligt at have sideordnede aktiviteter i datterselskaber.

Andre artikler:

  • Apples datacenter kan levere grøn varme til hele Viborg
  • Indtægtsrammer vil blive dyrt for forbrugerne
  • Lange køer til Varmens Dag
  • Brændselsprisstatistik – ny digital indberetning
  • Kommunernes opkrævning af garantiprovision
  • Efteruddannelse i arbejdsmiljø giver mange fordele