01. jul 2015 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 7/8 juli/august 2015

Besøg Odense, der i disse år gennemgår en voldsom forvandling centralt i byen og anlægger en ny letbane. Under jorden skal fjernvarmen passe til fremtidens by. Læs også om arrangementet PULS, hvor fjernvarmen satte sig selv på anklagebænken.

Odense bygger om – også under jorden
Danmarks tredje største by har gang i flere enorme byggeprojekter, herunder en markant forandring af byens centrum og anlæg af en letbane. Samtidig med de meget synlige forandringer, arbejder Fjernvarmen Fyn under jorden, så fjernvarmeforsyningen passer til fremtidens by.

PULS satte fjernvarmen under anklage
Årets PULS-arrangement var formet som en retssag, hvor fjernvarmen havde sat sig selv under anklage for at undersøge påstandene om, at den danske fjernvarme sektor er ineffektiv og savner udvikling. Forsvareren var kampklar og debatten skarp, mens dommeren manede til besindighed.

Fokus på store varmepumper
Energistyrelsens rejsehold arbejder på at udbrede kendskabet til store varmepumper. Holdet oplever stor interesse fra fjernvarmeselskaberne og er kommet godt fra start. Og det er med god grund, for varmepumper og fjernvarme er et perfekt match, mener direktøren for den europæiske varmepumpeorganisation.

Mød både rejseholdet og Thomas Nowak fra European Heat Pump Association i Fjernvarmens juli/august-udgave.

Andre artikler:

  • Et veloverstået folkemøde i fjernvarmens tegn
  • Danmark er billigst på varmeprisen
  • Succesfuld premiere på lederuddannelse
  • Elmarkedet – få mere ud af det
  • Nye regler om udbud på vej
  • Erfaringsudveksling skal skabe billigere rørlægning