01. jan 2015 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 1 januar 2015

Fjernvarmen er på gaden med den første udgave i det nye år. I januarnummeret af magasinet kan du blandt andet læse om: 50 værker slipper for naturgassen, Varm forbindelse på tværs af grænsen, Drejebog for store varmepumper er klar.

50 værker slipper for naturgassen

Partierne bag energiaftalen 2012 er blevet enige om, at yderligere 50 barmarksværker skal have frit brændselsvalg. Det betyder, at de 50 dyreste decentrale kraftvarmeværker ikke længere er bundet til naturgassen. De kan i stedet opsætte en biomassekedel på 1 MW til ren varmeproduktion.

Varm forbindelse på tværs af grænsen

I Padborg luner borgerne sig ved varme, der er produceret i Flensborg. Det har de gjort i mere end 30 år, og det stærke samarbejde mellem de to grænsebyer lever i bedste velgående. Padborg Fjernvarme kigger dog også efter nye muligheder. Solvarme er første skridt på vejen.

Drejebog for store varmepumper er klar

Med den nye drejebog for store varmepumper og det tilhørende inspirationskatalog og beregningsværktøj får varmeværkerne et godt redskab, når de skal vurdere, om det er en god ide for dem at investere i varmepumper.

Andre artikler:

  • Første skridt hen mod en 2019-løsning
  • Værsgo hr. minister: Otte kriterier for bæredygtig biomasse
  • TVIS har sat kursen mod fremtiden
  • Stort sjællandsk forsyningsselskab på vej
  • Nye rørtyper i årets test

Få Fjernvarmen i postkassen

Du kan læse meget mere om det hele i Fjernvarmen 1/2015. Hvis du ikke allerede får magasinet, kan du tegne et abonnement her på siden. Vi vil også meget gerne sende dig et gratis prøveeksemplar af Fjernvarmen. Bliv abonnent