01. sep 2014 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 9 september 2014

Du kan downloade hele magasinet her fra siden. Læs i dette nummer...

Ny målrettet ingeniøruddannelse

Nu får forsyningsområdet sin egen ingeniøruddannelse. De første studerende optages på VIA University College i 2015. Tre et halvt år senere får de første forsyningsingeniører deres eksamensbevis med en specialisering inden for varmeforsyning, vandforsyning eller spildevandshåndtering. Der forventes at blive rift om de nye ingeniører.

Fjernkøling til Carlsberg Byen

Den nye københavnske bydel Carlsberg Byen får ikke alene fjernvarme men også fjernkøling. Arbejdet med at få kølevandsledningerne i jorden er i fuld gang og der er etableret to underjordiske tanke, hvor det kolde vand kan gemmes, til der er brug for det. Se billeder og læs reportagen i Fjernvarmen.

Værker har store fordele af samarbejde

Fjernvarmeværkerne samarbejder i stor stil – uformelt, formelt eller i form af en egentlig fusion. Fælles for alle samarbejdsrelationerne er, at varmeværkerne har meget glæde af dem. Det viser en stor spørgeskemaundersøgelse, som Dansk Fjernvarme har gennemført blandt sine medlemmer.

Andre artikler:

  • Biomasseværk til en milliard opføres ved Aarhus
  • Byretsdom: Ingen garantiprovision med tilbagevirkende kraft
  • Energiselskaber er også i fare for it-kriminalitet
  • Interview med DFF-EDBs nye direktør 
  • Ny lederuddannelse til fjernvarmebranchen

 

Få Fjernvarmen i postkassen

Du kan læse meget mere om det hele i Fjernvarmen 9/2014. Hvis du ikke allerede får magasinet, kan du tegne et abonnement her på siden. Vi vil også meget gerne sende dig et gratis prøveeksemplar af Fjernvarmen.