01. okt 2014 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 10 oktober 2014

Du kan downloade hele magasinet her fra siden. Læs i dette nummer...

Fjerde generation er ved at tage form

Fjernvarmen er kommet for at blive, men den skal udvikles til at møde fremtidens udfordringer. Det er udgangspunktet for verdens største fjernvarmeforskningsprojekt, 4DH, der i disse år dykker ned i at definere fremtidens fjernvarme. Projektet er nu i gang med sit tredje år og de første resultater løber ind.

Skoleelever på opdagelse i varmens verden

Hvordan virker en varmeveksler, hvordan ser et gulvarmeanlæg ud og hvordan fungerer et fjernvarmesystem egentlig? Det fik 8b fra Rolf Krake Skolen i Holstebro en god forklaring på, da klassen besøgte skoletjenesten VarmeLab i Aarhus. Eleverne fandt selv frem til svarene gennem praktiske øvelser med varme og energi.

Fjernvarmeindustrien stormer frem

Det går godt i fjernvarmeindustrien, som har øget sin omsætning med hele 47 procent siden 2007. Ifølge en ny rapport, som Fjernvarmeindustrien har udgivet, forventes omsætningen at vokse med en milliard om året frem mod 2020. Det vil ikke alene skabe masser af nye arbejdspladser, men også grøn vækst og store CO2-gevinster.  

Andre artikler:

  • Dyre barmarksværker har skåret prisen ned
  • Industrien kan holde Brande varm
  • Halsted Kloster leverer grøn varme til naboerne
  • Når grundbeløbet forsvinder
  • Ny forbrugeraftalelov giver større råderum

Få Fjernvarmen i postkassen

Du kan læse meget mere om det hele i Fjernvarmen 10/2014. Hvis du ikke allerede får magasinet, kan du tegne et abonnement her på siden. Vi vil også meget gerne sende dig et gratis prøveeksemplar af Fjernvarmen. Bliv abonnent