01. dec 2014 Fjernvarmen

Fjernvarmen nr. 12 december 2014

I decembernummeret kan du blandt andet læse om:

Aalborgs Fjernvarme breder sig

Aalborg Forsyning, Varme tilbyder i de kommende år fjernvarme til mere end 6.000 nye forbrugere i 17 omegnsbyer. I Sulsted, som er den første by, der kobles på, er der foreløbig hele 63 procent, der har sagt ja til at udskifte deres gasfyr, oliefyr træpillefyr eller elvarme ud med fjernvarme. Kravet for, at fjernvarmen kan rykke ind i omegnsbyerne er en tilslutning på 50 procent.

Finanslovspenge til geotermi og varmepumper

Endelig skete det. Finansloven 2015 afsætter 60 millioner kroner til den nationale garantiordning for geotermi, som er nødvendig for udbygningen af geotermi. Andre 55 millioner er øremærket anlægstilskud til store varmepumper som demonstrationsprojekter. Potentialet er opvarmning af mere end 500.000 huse med vedvarende energi.

Statsstøttet vindmølle-el strømmer ud af landet

Mere end en fjerdedel af vindmøllestrømmen eksporteres til langt under markedsprisen. Hvis den grønne el i stedet udnyttes til fjernvarmeproduktion, som regeringen anbefaler, vil det give en samfundsøkonomisk gevinst på 1. milliard kroner. Det viser en analyse fra tænketanken Grøn Energi.

Kom med bag kulisserne på landsmødet

Et godt stykke over 2.000 mennesker deltog i Dansk Fjernvarmes landsmøde i Aalborg de sidste dage i oktober. Det kræver en stor indsats fra teknikere, servicemedarbejdere, kokke og tjenere at få det hele til at klappe. Tag med fotografen bag kulissen og få et indblik i en del af landsmødet, som vi normalt ikke har adgang til.

Andre artikler:
Sidste nyt om energibesparelser
Konkurrenter går sammen om investering i fjernvarme
Få del i midlerne fra F&U-Kontoen
Udtrædelsesgodtgørelse – når bygningerne er fjernet
Fjernvarmeværker kan sikre priserne i elmarkedet
Ultralavtemperaturfjernvarme beviser sit værd
Bæredygtighedskriterier præsenteres for ministeren

Få Fjernvarmen i postkassen
Du kan læse meget mere om det hele i Fjernvarmen 12/2014. Hvis du ikke allerede får magasinet, kan du tegne et abonnement her på siden. Vi vil også meget gerne sende dig et gratis prøveeksemplar af Fjernvarmen. Bliv abonnent