08. dec 2022 Leder

Valget er overstået – så hvad nu?

Siden sidste udgave af dette magasin har vi været igennem et folketingsvalg og et velbesøgt landsmøde.

Lad mig tage fat i det sidste først. Landsmødet 2022, der foregik i København, slog deltagerrekord med over 2.200 fremmødte. Programmets aktuelle, politiske og faglige temaer trak mange tilhørere ind i salen, og mange fik også mulighed for at netværke med hinanden i pauserne. 

Den dialog og erfaringsudveksling er der mere end nogen sinde brug for i en tid, hvor fjernvarmen har indtaget en hovedrolle hos både politikere og befolkning – og hvor der er store forventninger til sektoren.

Hos Dansk Fjernvarme er vi taknemmelige for den store opbakning til det, der er den største event i energisektoren. Vi er også meget tilfredse med, at deltagerne, ifølge evalueringen, har haft en rigtig god oplevelse. Tak til alle, der kom – vi ses igen næste år i Aalborg. 

En uge efter landsmødet gik danskerne til stemmeurnerne. Folketingsvalget bar præg af den aktuelle energi- og forsyningskrise, og emnet blev hyppigt debatteret i valgkampen. 
Det vigtige er nu, hvordan de folkevalgte bruger de næste fire år på at præge energi- og forsyningssektoren. De politiske aftaler i denne valgperiode er afgørende i forhold til at få Danmark i mål med den grønne omstilling og delmålet om 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Dansk Fjernvarme kommer her i magasinet med en række konkrete ønsker og anbefalinger. Det er nogle af branchens bud på, hvad der kan bidrage til at sikre høj forsyningssikkerhed og grøn omstilling i Danmark. Hvordan regeringen sammensættes, stod stadig ikke klart, da vi sendte dette magasin i trykken – men vi håber, at et samlet Folketing vil lytte til fjernvarmens anbefalinger.

Jeg ønsker alle en grøn og glædelig jul samt et varmt nytår!