09. nov 2017 Pressemeddelelse

God aftale om EU’s kvotehandelssystem

EU-landene har netop indgået en aftale, der vil give den grønne omstilling et tiltrængt rygstød. Det mener Dansk Fjernvarme, der roser aftalen.

Der er glæde hos Dansk Fjernvarme over den aftale om EU's kvotehandelssystem, der netop er indgået.

Efter flere års tovtrækkeri og til tider meget hårde kamp mellem meget stærke interesse, er det onsdag lykkedes EU-landene at indgå en aftale, der vil betyde at op til flere milliarder CO2-kvoter vil blive destrueret. Det er også tiltrængt, lyder det fra Dansk Fjernvarme internationalechef og Vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat &Power, Birger Lauersen:

- I øjeblikket er CO2 markedet oversvømmet med kvoter, hvilket betyder, at prisen for, hvad det koster at forurene, er meget lav. Det gør at der er ingen er meget lidt økonomisk gulerod i at investere i vedvarende energi, selvom vi alle kan se, at det er den vej skal gå, siger Birger Lauersen og fortsætter:

- Det er meget tilfredsstillende, at der nu er fundet enighed om at udtage en stor portion kvoter, sådan at prisen på at forurene kan finde et mere passende leje, der vil styrke udbygningen med vedvarende energi.

I Danmark er størstedelen af fjernvarmeproduktionen reguleret gennem kvotemarkedet og markedet for individuel opvarmning er reguleret gennem en dansk CO2-afgift. Sådan er det ikke i størstedelen af de europæiske lande. Der er det alene de kollektive varmesystemer, der er regulerede, hvorfor man kan sige, at individuel opvarmning – som både kan være oliefyr, elvarme eller andet – ikke betaler for den forurening de forsager.

Derfor glæder det også Dansk Fjernvarme at der i den indgåede aftale, tildeles fjernvarmen en række gratiskvoter, der i højere grad vil sidestillefjernvarme individuel opvarmning.

- Vi er glade for at man har nået et resultat som ser ud til at imødekomme en del ønsker som den Europæiske fjernvarme branche har arbejdet hårdt på at få opfyldt. Så det er en rigtig god dag, siger Birger Lauersen og afslutter.

-Nu håber jeg, at der kan samles bred enighed om aftalen både i Rådet og Europa-Parlamentet.

Vi mener

16. nov 2017 Debat

Vi har kompetente bestyrelser i forsyningssektoren

Der skal bestemt være plads til en debat om ejerforholdene i forsyningssektoren. Men hvis vi må supplere teori med fakta fra den virkelige verden får en bedre debat, skriver Dansk Fjernvarmes Rune Moesgaard.

14. nov 2017 Debat

Nej, afbrænding af biomasse går ikke ud over biodiversitet

REPLIK: Det er en misforståelse, at afbrænding af biomasse fra de danske skove forringer biodiversiteten. Efterlades alt i skovene, går det ud over ejernes økonomi og i sidste ende biodiversiteten, skriver Kate Wieck-Hansen. 

10. nov 2017

Klumme: Danmark viser vejen for Europa

Den danske fjernvarme er et internationalt forbillede for, hvordan det er lykkedes at omstille varmesektoren, hvor den vedvarende energi udgør en stadig større andel, skriver Kim Mortensen, direktør Dansk Fjernvarme i en klumme i Energy Supply.

11. okt 2017 Pressemeddelelse

Det er blevet billigere at være fjernvarmekunde

Ny analyse: De danske fjernvarmekunder har i gennemsnit sparet mere end 1.500 kroner på deres varmeregning de seneste tre år.

05. okt 2017 Pressemeddelelse

Nyt forsyningstilsyn skal få energisektoren til at løbe hurtigere

Ny politisk aftale skal sikre hurtigere sagsbehandling hos Energitilsynet, der samtidig skifter navn til Forsyningstilsynet. Dansk Fjernvarme deler ønsket om et stærkt og uafhængigt tilsyn.

Leder

16. okt 2017 Leder

Billig varme i hele Danmark

De seneste fem år har fjernvarmen netto fået 20.000 nye forbrugere hvert år, og nem og billig varme er helt sikkert en del af forklaringen. Fjernvarmeselskaberne vil gerne fortsætte den positive udvikling, men i horisonten lurer en udfordring, der kan gøre det svært for dem at holde prisen nede. En udfordring, der er politisk besluttet på en baggrund, der ikke længere flugter med...Læs mere

27. okt 2017 Debat

Se på hele skoven - ikke det enkelte træ

Det er nødvendigt at se på biomassen fra det store perspektiv, når man taler om CO2-regnskab, kKate Wieck-Hansen, teknisk konsulent Dansk Fjernvarme i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.

20. okt 2017 Debat

Prisen på fjernvarme rasler ned

Prisen på fjernvarme falder, selvom prisen på brændsel har  været stigende. Det skyldes en stærk indsats fra landets fjernvarmeselskaber, der arbejder hver dag for at sikre billig og grøn fjernvarme til forbrugerne, skriver Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen i flere medier. 

12. okt 2017 Debat

Replik: Brancheaftale sikrer, at biomassen er grøn

Energibranchen har taget ansvar for at sikre bæredygtig el og varme med brancheaftalen om bæredygtig biomasse. Den sikrer, at biomasse er bæredygtigt – også når det er importeret, skriver Kate Wieck-Hansen, teknisk konsulent hos Dansk Fjernvarme i en replik til NOAH på Altinget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

07. nov 2017 Høringssvar

Udkast til bekendtgørelse om betaling for myndighedsbehandling på varmeområdet 

Energitilsynet oplyser, at den kommende gebyrbekendtgørelse på varmeområdet alene har mindre ændringer af administrativ karakter. Formålet med reglerne på varmeområdet er primært at sikre Energitilsynet bemyndigelse til at udstede bekendtgørelser om betaling for myndighedsbehandling på varmeområdet. Dansk Fjernvarme har på denne baggrund ikke nogle bemærkninger til bekendtgørelsen.