01. sep 2017 Pressemeddelelse

Svindel med energibesparelser skal standses

Energistyrelsen har netop valgt at anmelde 10 aktører, der har udført energibesparelser for energiselskaberne. Dansk Fjernvarme bakker op om anmeldelserne.

Vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke roser Energistyrelsen for at tage ansvar, efter styrelsen har politianmeldt ti aktører, der har snydt med energibesparelser.

Omfattende svindel med energibesparelser har fået Energistyrelsen til at anmelde 10 aktører, der har udført energibesparelser for energiselskaberne. Det er endnu uvist, hvilke aktører, der er blevet anmeldt, men det kan ikke udelukkes, at det også involverer aktører, der har udført energibesparelser for fjernvarmeselskaberne.

- Gentagne undersøgelser har påpeget sjusk og i nogle tilfælde formentlig også svindel med energibesparelser, så vi kan kun hilse det velkomment, at Energistyrelsen nu træffer nødvendige foranstaltninger for at få sat en stopper for ulovligheder, siger Kim Behnke, der er vicedirektør i Dansk Fjernvarme og forsætter:

- Det er helt uhørt, hvis nogle isoleringsselskaber har svindlet med energibesparelserne og dermed også med forbrugernes penge på den måde. Det skal stoppes omgående.

Samarbejdet indstillet med en aktør
Energistyrelsen har i løbet af foråret gennemført en særkontrol af aktører, der arbejder med hulmursisolering. Resultatet af stikprøvekontrollen har fået Dansk Fjernvarmes Handelselskab, der varetager Dansk Fjernvarmes arbejde med energibesparelelser, til at gennemføre sin egen praktiske stikprøvekontrol. Stikprøven påviste en række fejl hos særligt en aktør, som Dansk Fjernvarme efterfølgende har suspenderet samarbejdet med.

- Vi har omgående suspenderet samarbejdet med det pågældende selskab, og vi er netop nu i forhandlinger om, hvor stor en del af deres arbejde vi skal have pengene tilbage for, siger Kim Behnke og fortsætter:

- Nu er der indledt en række anmeldelser, som vi bakker fuldt ud op om og sagerne overgår derfor til politiet. Vi håber dermed, at politiet har et solidt grundlag at arbejde videre ud fra. Så kan vi få en afklaring på området, så vi også kan fortsætte samarbejdet med de aktører, der har rent mel i posen.

Vi mener

12. dec 2017 Debat

Klumme: Kommer varmepumperne nu?

I den kommende energiaftale, der lægger sporet for 2020-2030, kommer forhåbentlig en yderligere reduktion af elvarmeafgiften. Det vil sætte strøm til fjernvarmen, så vi kan udnytte de store mængder overskudsvarme fra datacentre og industri.

30. nov 2017 Høringssvar

15 bekendtgørelser der overfører opgaver fra Energinet til Energistyrelsen

DFj hilser opgaveoverførslen velkommen, men påpeger at man også godt kunne overføre Energinets myndighedsopgaver vedrørende gasdistributionsnettet, og at den omlægning af PSO afgiften de laver på ilandføringskabler fra kystnære havvindmøller kan være i strid med den politiske aftale om afskaffelse af PSO-afgiften af 17. november 2016.

16. nov 2017 Debat

Vi har kompetente bestyrelser i forsyningssektoren

Der skal bestemt være plads til en debat om ejerforholdene i forsyningssektoren. Men hvis vi må supplere teori med fakta fra den virkelige verden får en bedre debat, skriver Dansk Fjernvarmes Rune Moesgaard.

31. okt 2017 Pressemeddelelse

God aftale vil styrke dansk forskning i energiteknologi

Dansk Fjernvarme roser bred aftale om udmøntning af forskningsreserverne til forskning i energiteknologi.

30. okt 2017 Pressemeddelelse

100 kraftvarmeværker klar til at sikre elkunderne

Nystiftet selskab for elhandel står klar til at tilbyde 400 MW elkapacitet til elhandlerne, så de kan tilbyde elkunder afregning til spotpris med loft over elprisen.

Leder

01. dec 2017 Leder

Sæt fjernvarmen fri

Når de nye kommunalpolitikere træder sammen i januar, bør de – i samarbejde med det lokale fjernvarmeselskab – se hinanden i øjnene og lægge en plan for fjernvarmens fremtid. En plan der uvilkårligt kommer til at hænge sammen med det udspil til en ny energipolitisk aftale, som regeringen offentliggør efter nytår.

Vi har meget tydeligt meldt ud, at fjernvarmen kan blive...

Læs mere

14. nov 2017 Debat

Nej, afbrænding af biomasse går ikke ud over biodiversitet

REPLIK: Det er en misforståelse, at afbrænding af biomasse fra de danske skove forringer biodiversiteten. Efterlades alt i skovene, går det ud over ejernes økonomi og i sidste ende biodiversiteten, skriver Kate Wieck-Hansen. 

10. nov 2017

Klumme: Danmark viser vejen for Europa

Den danske fjernvarme er et internationalt forbillede for, hvordan det er lykkedes at omstille varmesektoren, hvor den vedvarende energi udgør en stadig større andel, skriver Kim Mortensen, direktør Dansk Fjernvarme i en klumme i Energy Supply.

27. okt 2017 Debat

Se på hele skoven - ikke det enkelte træ

Det er nødvendigt at se på biomassen fra det store perspektiv, når man taler om CO2-regnskab, kKate Wieck-Hansen, teknisk konsulent Dansk Fjernvarme i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

07. nov 2017 Høringssvar

Udkast til bekendtgørelse om betaling for myndighedsbehandling på varmeområdet 

Energitilsynet oplyser, at den kommende gebyrbekendtgørelse på varmeområdet alene har mindre ændringer af administrativ karakter. Formålet med reglerne på varmeområdet er primært at sikre Energitilsynet bemyndigelse til at udstede bekendtgørelser om betaling for myndighedsbehandling på varmeområdet. Dansk Fjernvarme har på denne baggrund ikke nogle bemærkninger til bekendtgørelsen.