01. sep 2017 Pressemeddelelse

Svindel med energibesparelser skal standses

Energistyrelsen har netop valgt at anmelde 10 aktører, der har udført energibesparelser for energiselskaberne. Dansk Fjernvarme bakker op om anmeldelserne.

Vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke roser Energistyrelsen for at tage ansvar, efter styrelsen har politianmeldt ti aktører, der har snydt med energibesparelser.

Omfattende svindel med energibesparelser har fået Energistyrelsen til at anmelde 10 aktører, der har udført energibesparelser for energiselskaberne. Det er endnu uvist, hvilke aktører, der er blevet anmeldt, men det kan ikke udelukkes, at det også involverer aktører, der har udført energibesparelser for fjernvarmeselskaberne.

- Gentagne undersøgelser har påpeget sjusk og i nogle tilfælde formentlig også svindel med energibesparelser, så vi kan kun hilse det velkomment, at Energistyrelsen nu træffer nødvendige foranstaltninger for at få sat en stopper for ulovligheder, siger Kim Behnke, der er vicedirektør i Dansk Fjernvarme og forsætter:

- Det er helt uhørt, hvis nogle isoleringsselskaber har svindlet med energibesparelserne og dermed også med forbrugernes penge på den måde. Det skal stoppes omgående.

Samarbejdet indstillet med en aktør
Energistyrelsen har i løbet af foråret gennemført en særkontrol af aktører, der arbejder med hulmursisolering. Resultatet af stikprøvekontrollen har fået Dansk Fjernvarmes Handelselskab, der varetager Dansk Fjernvarmes arbejde med energibesparelelser, til at gennemføre sin egen praktiske stikprøvekontrol. Stikprøven påviste en række fejl hos særligt en aktør, som Dansk Fjernvarme efterfølgende har suspenderet samarbejdet med.

- Vi har omgående suspenderet samarbejdet med det pågældende selskab, og vi er netop nu i forhandlinger om, hvor stor en del af deres arbejde vi skal have pengene tilbage for, siger Kim Behnke og fortsætter:

- Nu er der indledt en række anmeldelser, som vi bakker fuldt ud op om og sagerne overgår derfor til politiet. Vi håber dermed, at politiet har et solidt grundlag at arbejde videre ud fra. Så kan vi få en afklaring på området, så vi også kan fortsætte samarbejdet med de aktører, der har rent mel i posen.

Vi mener

12. okt 2017 Debat

Replik: Brancheaftale sikrer, at biomassen er grøn

Energibranchen har taget ansvar for at sikre bæredygtig el og varme med brancheaftalen om bæredygtig biomasse. Den sikrer, at biomasse er bæredygtigt – også når det er importeret, skriver Kate Wieck-Hansen, teknisk konsulent hos Dansk Fjernvarme i en replik til NOAH på Altinget.

05. okt 2017 Debat

Replik: Teori alene giver ikke mere overskudsvarme i stuerne

Dansk Energis forslag om en forenkling af overskudsvarmeafgiften er fin teori, men passer ikke nødvendigvis til virkeligheden, skriver John Tang, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme.

28. sep 2017 Debat

Vi har overskud af varme – brug den

Industrien vil gerne af med varmen, og fjernvarmeselskaberne efterspørger miljøvenlig, billig varme. Afgifter står desværre i vejen, men løsningen ligger lige for, skriver Troels Ranis og Kim Mortensen.

17. aug 2017 Pressemeddelelse

Salg af gasnet skal beskytte kunderne

Et kommende salg og dermed en sammenlægning af gasdistributionsnettet skal beskytte naturgaskunderne. Det fastslår Dansk Fjernvarme i et høringssvar.

10. aug 2017 Pressemeddelelse

Lovforslag kan koste forbrugerne penge

Et nyt lovforslag, der skal ensrette regnskabsår i fjernvarmen, kan få økonomiske konsekvenser for selskaberne og dermed forbrugerne. Det skriver Dansk Fjernvarme i sit høringssvar.

Leder

16. okt 2017 Leder

Billig varme i hele Danmark

De seneste fem år har fjernvarmen netto fået 20.000 nye forbrugere hvert år, og nem og billig varme er helt sikkert en del af forklaringen. Fjernvarmeselskaberne vil gerne fortsætte den positive udvikling, men i horisonten lurer en udfordring, der kan gøre det svært for dem at holde prisen nede. En udfordring, der er politisk besluttet på en baggrund, der ikke længere flugter med...Læs mere

21. sep 2017 Debat

Klumme: Energisektoren har brug for smart afgiftsreform

De tre store forsyningssystemer bør bindes sammen. Kun på den måde får vi et grønt og konkurrencedygtigt energisystem. Derfor bør vi vælge den smarte løsning til el-afgiften, skriver analysechef i Grøn Energi, Jesper Koch.

28. aug 2017 Debat

Nu har vi overblikket - lad os så få set på afgifterne

Med den seneste energianalyse har politikerne nu mulighed for at få dannet sig et overblik forud for efterårets forhandlinger om en ny energipolitisk aftale. Her bør en målrettet sænkning på afgiften på el til kollektiv varme stå højt prioriteret, mener vicedirektør Kim Behnke.

30. maj 2017 Debat

Klumme: Her er konsekvenserne af en kommercialisering af varmeforsyningen

Et ændret syn på investeringshorisont og risikovillighed kan føre til mindre solvarme, lavere effektivitet og mindre vedvarende energi, skriver analysechef i Grøn Energi Jesper Koch i en klumme på Energy Supply.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. aug 2017 Høringssvar

Ændring af bekendtgørelse om kommuners indberetninger og erklæringer

Dansk Fjernvarme kommenterer en præcisering af, at der ikke skal ske modregning af ikke-opkrævet forrentning. Læs hele høringssvaret her. 

17. aug 2017 Høringssvar

Lov om registrering af ledningsejere

Dansk Fjernvarme er overordnet positiv i forhold til en højere grad af standardisering og et forbedret system til håndtering af ledningsejerforespørgsler. Læs hele høringssvaret her.