03. maj 2017 Pressemeddelelse

Fornuftigt med afklaring af fjernvarmeselskabers forrentning

Der skal sættes en stopper for fjernvarmeselskabers mulighed for at trække penge ud af selskaberne. Det mener minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt, der netop har præsenteret et nyt lovforslag om forrentning. Dansk Fjernvarme er tilfredse med afklaring på den politiske usikkerhed.

Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen er tilfreds med, at der nu er en politisk afklaring omkring kommunale fjernvarmeselskabers mulighed for at trække penge ud til andre formål end fjernvarme. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Kommunale fjernvarmeselskaber, der har fået lov til at forrente deres indskudskapital og vil trække pengene ud af selskabet, vil blive modregnet 100 procent. Sådan ønsker minister for energi, forsyning og klima Lars Chr. Lilleholt at sætte en stopper for fjernvarmeselskabernes mulighed for at trække penge ud af selskaberne.

- Der har igennem en lang årrække været politisk ønske om at sætte en stopper for fjernvarmeselskabernes mulighed for at trække penge ud af selskaberne. Derfor er jeg nu meget tilfreds med, at der kommer en politisk afklaring, så selskaberne ved, hvad de har at gøre med, siger direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen.

Fjernvarmekundernes penge skal bruges på fjernvarme
Tilbage i 2012, hvor den første afgørelse om selskabernes mulighed for forrentning blev afgjort, var der bred politisk enighed om at ændre reglerne. Siden da er der faldet endnu en afgørelse, der er blevet mødt af et lige så bredt politiske ønske om gøre op med selskabernes mulighed for at trække penge ud af fjernvarmeselskaberne.

- Fjernvarmekundernes penge skal bruges på fjernvarme. Derfor er jeg glad for, at ministeren nu vil sikre, at pengene ikke skal bruges på alt muligt andet, siger Kim Mortensen, der dog understreger, at det samme princip om, at fjernvarmeforbrugernes penge bør bruges på fjernvarmerelaterede ydelser, bør skinne igennem, når regeringen vil forhandle sit udspil til en forsyningsstrategi.

- Jeg håber, at ministeren nu vil fastholde denne fornuftige linje når indretningen af den fremtidige regulering skal på plads, sådan at fjernvarmeforbrugenes penge går til fjernvarme og ikke al muligt andet, lyder det fra direktøren.

Vi mener

29. jun 2017 Høringssvar

Ændring af afskrivningsbekendtgørelsen

Dansk Fjernvarme hilser en præcisering af bekendtgørelsen velkommen men vurderer, at der er en række udfordringer og uhensigtsmæssigheder i udkastet. Læs hele høringssvaret her. 

19. jun 2017 Folkemøde

Se billederne: Fjernvarmen på Folkemødet

Folkemødet på Bornholm er forbi. Her kan du opleve, hvordan fire dages folkemøde forløb set fra Dansk Fjernvarmes sociale medier. Og se alle billederne.

16. jun 2017

#fmdk: Veloplagt minister dømte i fordomsquizzen

Stemningen var høj, da energi-, forsynings- og klimaministeren gæstede Forsyningshuset på Folkemødet til en fordomsquiz om forsyningen.

16. jun 2017

Se billederne: Propfyldt jazzarrangement på Næsgaarden

Årets energiarrangement under Folkemødet var Dansk Fjernvarmes jazzaften på Næsgaarden, hvor rekordmange nød skøn musik under åben himmel. 

02. jun 2017 Pressemeddelelse

Fjernvarmeforbrugernes penge skal bruges på deres varmeforsyning

Fjernvarmeforbrugernes penge skal ikke bruges på alt muligt andet end deres varmeforsyning. Det er essensen i den nye politiske aftale, der netop er indgået.

30. maj 2017 Pressemeddelelse

Skrøbeligt fundament under regeringens 2025-plan

Pengene til at indfri regeringens vækstmålsætning i 2025-planen er der ikke. Så hård er meldingen fra Dansk Fjernvarme i en kommentar til regeringens udspil.

Leder

12. jun 2017 Leder

Vi kan levere i morgen, hvis politikerne vil

Lige før pinse landede en ny politisk aftale om regulering af fjernvarmen. Den energipolitiske forligskreds var kaldt sammen for at finde fælles fodslag i sagen om forrentning, men konklusionen blev en ny aftale om regulering med en række tiltag, der skal gøre fjernvarmen billigere for forbrugerne.
Der er forslag, der trækker både i den ene og i den anden retning, men jeg hæfter mig ved, at...

Læs mere

30. maj 2017 Debat

Klumme: Her er konsekvenserne af en kommercialisering af varmeforsyningen

Et ændret syn på investeringshorisont og risikovillighed kan føre til mindre solvarme, lavere effektivitet og mindre vedvarende energi, skriver analysechef i Grøn Energi Jesper Koch i en klumme på Energy Supply.

30. maj 2017 Debat

Minister til pumperne - varmepumperne

Om bare 3 år skal der være 550 MW varmepumper i fjernvarmesektoren. Indtil nu er der kun installeret lidt over 40 MW. Der er derfor brug for en ekstra indsats for at komme i mål. Dansk Fjernvarme kalder energi-, forsynings- og klimaministeren til pumperne – varmepumperne.

16. maj 2017 Debat

Regeringen har ingen eksempler på overinvesteringer

Forsyningsstrategien har to argumenter for at ændre selskabernes lånemuligheder og begrænse adgangen til KommuneKredit. Ingen af dem bakkes op af dokumentation på overinvesteringer i fjernvarmen, skriver Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen i et indlæg på Altinget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. apr 2014 Debat

Grund til bekymring

Sætter man forbrugernes ejerskab af vandsektoren over styr ved en privatisering, så forsvinder enhver mulighed for faldende priser på vand, lyder det fra bestyrelsesformand Uffe Bro.

16. apr 2014 Debat

Klumme Fyr for mennesker – ikke for gråspurve

Overskudsvarmen fra industrien kan være en gevinst for samfundet, men desværre bliver en del projekter stoppet på grund af de nuværende afgifter.