03. maj 2017 Pressemeddelelse

Fornuftigt med afklaring af fjernvarmeselskabers forrentning

Der skal sættes en stopper for fjernvarmeselskabers mulighed for at trække penge ud af selskaberne. Det mener minister for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt, der netop har præsenteret et nyt lovforslag om forrentning. Dansk Fjernvarme er tilfredse med afklaring på den politiske usikkerhed.

Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen er tilfreds med, at der nu er en politisk afklaring omkring kommunale fjernvarmeselskabers mulighed for at trække penge ud til andre formål end fjernvarme. Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Kommunale fjernvarmeselskaber, der har fået lov til at forrente deres indskudskapital og vil trække pengene ud af selskabet, vil blive modregnet 100 procent. Sådan ønsker minister for energi, forsyning og klima Lars Chr. Lilleholt at sætte en stopper for fjernvarmeselskabernes mulighed for at trække penge ud af selskaberne.

- Der har igennem en lang årrække været politisk ønske om at sætte en stopper for fjernvarmeselskabernes mulighed for at trække penge ud af selskaberne. Derfor er jeg nu meget tilfreds med, at der kommer en politisk afklaring, så selskaberne ved, hvad de har at gøre med, siger direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen.

Fjernvarmekundernes penge skal bruges på fjernvarme
Tilbage i 2012, hvor den første afgørelse om selskabernes mulighed for forrentning blev afgjort, var der bred politisk enighed om at ændre reglerne. Siden da er der faldet endnu en afgørelse, der er blevet mødt af et lige så bredt politiske ønske om gøre op med selskabernes mulighed for at trække penge ud af fjernvarmeselskaberne.

- Fjernvarmekundernes penge skal bruges på fjernvarme. Derfor er jeg glad for, at ministeren nu vil sikre, at pengene ikke skal bruges på alt muligt andet, siger Kim Mortensen, der dog understreger, at det samme princip om, at fjernvarmeforbrugernes penge bør bruges på fjernvarmerelaterede ydelser, bør skinne igennem, når regeringen vil forhandle sit udspil til en forsyningsstrategi.

- Jeg håber, at ministeren nu vil fastholde denne fornuftige linje når indretningen af den fremtidige regulering skal på plads, sådan at fjernvarmeforbrugenes penge går til fjernvarme og ikke al muligt andet, lyder det fra direktøren.

Vi mener

16. nov 2017 Debat

Vi har kompetente bestyrelser i forsyningssektoren

Der skal bestemt være plads til en debat om ejerforholdene i forsyningssektoren. Men hvis vi må supplere teori med fakta fra den virkelige verden får en bedre debat, skriver Dansk Fjernvarmes Rune Moesgaard.

14. nov 2017 Debat

Nej, afbrænding af biomasse går ikke ud over biodiversitet

REPLIK: Det er en misforståelse, at afbrænding af biomasse fra de danske skove forringer biodiversiteten. Efterlades alt i skovene, går det ud over ejernes økonomi og i sidste ende biodiversiteten, skriver Kate Wieck-Hansen. 

10. nov 2017

Klumme: Danmark viser vejen for Europa

Den danske fjernvarme er et internationalt forbillede for, hvordan det er lykkedes at omstille varmesektoren, hvor den vedvarende energi udgør en stadig større andel, skriver Kim Mortensen, direktør Dansk Fjernvarme i en klumme i Energy Supply.

20. okt 2017 Pressemeddelelse

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

172 varmeværker står på spring for at indfri regeringens klimamål udenfor kvotesektoren. Hvis de får lov. Det kræver nemlig et opgør med kraftvarmebindingen, et frit brændselsvalg og en halveret elvarmeafgift til kollektive varmepumper.

11. okt 2017 Pressemeddelelse

Det er blevet billigere at være fjernvarmekunde

Ny analyse: De danske fjernvarmekunder har i gennemsnit sparet mere end 1.500 kroner på deres varmeregning de seneste tre år.

Leder

16. okt 2017 Leder

Billig varme i hele Danmark

De seneste fem år har fjernvarmen netto fået 20.000 nye forbrugere hvert år, og nem og billig varme er helt sikkert en del af forklaringen. Fjernvarmeselskaberne vil gerne fortsætte den positive udvikling, men i horisonten lurer en udfordring, der kan gøre det svært for dem at holde prisen nede. En udfordring, der er politisk besluttet på en baggrund, der ikke længere flugter med...Læs mere

27. okt 2017 Debat

Se på hele skoven - ikke det enkelte træ

Det er nødvendigt at se på biomassen fra det store perspektiv, når man taler om CO2-regnskab, kKate Wieck-Hansen, teknisk konsulent Dansk Fjernvarme i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.

20. okt 2017 Debat

Prisen på fjernvarme rasler ned

Prisen på fjernvarme falder, selvom prisen på brændsel har  været stigende. Det skyldes en stærk indsats fra landets fjernvarmeselskaber, der arbejder hver dag for at sikre billig og grøn fjernvarme til forbrugerne, skriver Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen i flere medier. 

12. okt 2017 Debat

Replik: Brancheaftale sikrer, at biomassen er grøn

Energibranchen har taget ansvar for at sikre bæredygtig el og varme med brancheaftalen om bæredygtig biomasse. Den sikrer, at biomasse er bæredygtigt – også når det er importeret, skriver Kate Wieck-Hansen, teknisk konsulent hos Dansk Fjernvarme i en replik til NOAH på Altinget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

07. nov 2017 Høringssvar

Udkast til bekendtgørelse om betaling for myndighedsbehandling på varmeområdet 

Energitilsynet oplyser, at den kommende gebyrbekendtgørelse på varmeområdet alene har mindre ændringer af administrativ karakter. Formålet med reglerne på varmeområdet er primært at sikre Energitilsynet bemyndigelse til at udstede bekendtgørelser om betaling for myndighedsbehandling på varmeområdet. Dansk Fjernvarme har på denne baggrund ikke nogle bemærkninger til bekendtgørelsen.