13. sep 2016 Debat

Eksporten afhænger af en stærk forsyningssektor

Fjernvarmesektoren er et marked i vækst, og mulighederne for øget eksport står og falder med en stærk forsyningssektor. Men ministerens fokus har indtil videre været på besparelser og ikke på udvikling. Sådan skriver direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen i et indlæg på Altinget.

12. sep 2016 Debat

Dansk Fjernvarme: Debatten bør handle om ejerskab

Privatisering danner grundpræmissen for regeringens seneste McKinsey-rapport over forsyningssektoren. Det pointerer Dansk Fjernvarmes Kim Behnke i et indlæg på Altinget, hvor han ønsker at holde fast sektorens lokale forankring og ejerskab.

07. sep 2016 Pressemeddelelse

Fjernvarmesamarbejde skal øge eksporten i Vestdanmark

Danmark er verdenskendt for fjernvarme. Samtidig spås salget af fjernvarmeløsninger til EU-landene en lys fremtid, og derfor går tre vestdanske regioner nu sammen i et konsortium med grønne organisationer, tænketank og fjernvarmeindustrien for at øge eksporten af fjernvarme fra Vestdanmark.

07. sep 2016 Debat

Nu er det din tur, minister

En fælles aftale om energispareordningen ligger allerede klar på ministerens bord. Men der mangler politisk handlekraft, så energisektoren igen kan hjælpe kunderne med at spare på energien. Sådan skriver vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke i et indlæg på Altinget.

22. sep 2016 Debat

Tal er taknemmelige

Regeringens mål for produktivitetsudvikling er relativt og tager ikke højde for værdien af eksempelvis forsyningssikkerhed og klimatilpasning. Det pointerer Dansk Fjernvarmes Rune Moesgaard i en replik til Dansk Erhverv på Altinget.

07. sep 2016 Debat

Ingen kapitalforvaltere i forsyningssektoren, tak

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil ikke privatisere, men effektivisere forsyningssektoren. Det vil vi gerne tro på, men det er svært, når det er en grundpræmis i McKinseys rapport, svarer vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke i flere dagblade.

Leder

29. aug 2016 Leder

Tag magten tilbage

Med lidt større ramasjang end sædvanligt har vi fået den nye politiske sæson skudt i gang. Efter sommerferien har vi set, hvordan regeringen med den såkaldte McKinsey-rapport i hånden vil åbne for nye ejerskabsformer i forsyningssektoren. Rationalet er, at risikovillig og profitdrevet kapital skal kommercialisere sektoren og gøre produktet billigere.

Men hvad bygger de dyre...Læs mere

05. sep 2016 Debat

Klumme: Halvfærdig PSO-løsning bremser udviklingen

Der er ingen, der ønsker at betale fuld pris for noget, hvis de ved, at det bliver billigere i næste måned. Sådan virker regeringens forslag til PSO-løsning. Det skriver analysechef Jesper Koch fra tænketanken Grøn Energi i en klumme på Energy Supply.

05. sep 2016 Debat

Læs venligst rapporten, Skovhus

Forsyningen er ikke principielt imod kommercielle investeringer. Men vi har endnu til gode at se eksempler på, at kommercielt ejerskab har medført højere forsyningssikkerhed og lavere priser for forbrugerne, skriver afdelingschef i Dansk Fjernvarmes Politisk økonomisk sekretariat Rune Moesgaard i et svar til Claus Skovhus fra Berlingske.

22. aug 2016 Debat

Gør vores fælles energi billigere

Vi skal rydde op i afgifter og begrænsninger og tilbyde fælles decentrale løsninger, før der kommer et nyt ryk af individuel energipolitik fra borgere eller virksomheder, skriver vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. apr 2014 Debat

Grund til bekymring

Sætter man forbrugernes ejerskab af vandsektoren over styr ved en privatisering, så forsvinder enhver mulighed for faldende priser på vand, lyder det fra bestyrelsesformand Uffe Bro.

16. apr 2014 Debat

Klumme Fyr for mennesker – ikke for gråspurve

Overskudsvarmen fra industrien kan være en gevinst for samfundet, men desværre bliver en del projekter stoppet på grund af de nuværende afgifter.