30. jun 2016 Pressemeddelelse

Dansk Fjernvarme og Dansk Energi anbefaler gradvis lempelse af kraftvarmekravet

El skal i højere grad bruges til opvarmning. Det er afgørende for at få mere ud af den stadigt grønnere strøm. Der er derfor behov for, at afgiftstrykket på el reduceres og reguleringen af kraftvarmen reformeres, foreslår Dansk Fjernvarme og Dansk Energi i fælles anbefalinger til en ny kraftvarmestrategi.

30. jun 2016 Pressemeddelelse

Der skal gang i varmepumperne

Energistyrelsens rejsehold i varmepumper har gjort status for deres arbejde. De fortjener ros for indsatsen med at få gang i varmepumperne, mener Dansk Fjernvarme.

29. jun 2016 Debat

Drop de useriøse tal, Dansk Energi

Dansk Energi har ukritisk videreformidlet urealistiske tal om effektivisering i fjernvarmesektoren, der er til skade for den samlede danske forsyningssektor, skriver Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme, i et indlæg på Altinget.

23. jun 2016 Debat

Grøn fjernvarme kræver blå kilder

Fjernvarmen bidrager massivt til den grønne omstilling gennem udfasning af kul, olie og naturgas til fordel for solvarme, biomasse og anden miljøvenlig energi. Men vi halter efter på et område, skriver Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke.

20. jun 2016 Debat

Det effektive medejerskab

Fri os for kortsigtede effektiviseringer og ugennemtænkt åbning for semiprivatisering i fjernvarmesektoren, skriver Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke i et indlæg i Jyllands-Posten.

16. jun 2016 Debat

Varmepumper er ikke en mirakel-kur

Der ligger et stort potentiale i varmepumper, men de kan ikke stå alene. Vi har brug for forskellige teknologier og for en fleksibilitet i lovgivningen, der anerkender netop det, skriver Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme i Altinget.

Leder

03. jun 2016 Leder

Kig i kalenderen, minister

Vi er blevet lidt klogere. Men også kun lidt. For nu, hvor vi har set den første halvdel af regeringens afgiftsanalyse, så har vi endnu til gode at se en plan for det videre forløb. Ja, og så er det, selv efter en nærlæsning af analysen, som om regeringen helt mangler at forholde sig til nogle af de største udfordringer....Læs mere

13. jun 2016 Debat

"Det ineffektive er samfundshensynet"

Regeringen vil – med hjælp fra konsulentfirmaet McKinsey – effektivisere forsyningssektoren. Realiteten bag øvelsen er en gennemgribende ændring af forsyningssektoren: Fra at være til for forbrugerne og samfundet til at være et spekulationsobjekt for forskellige investorer.

08. jun 2016 Debat

Nyd sommeren, hr. minister

Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, evaluerer i Altinget Lars Chr. Lilleholts første år ud fra ministerens egne prioriteter. Han opfordrer energi-, forsynings- og klimaministeren til at bruge sommeren på at lade op til et travlt efterår.

07. jun 2016 Debat

Dansk Fjernvarme: Lav en prioriteret omlægning af PSO

REPLIK: Grundet politisk uenighed om finansieringen af PSO-omlægningen foreslår Jesper Koch fra Dansk Fjernvarme nu en prioritering af udsatte erhverv og grøn teknologi. Han peger på, at varmepumperne stadig har svære vilkår hos forsyningsselskaberne.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. apr 2014 Debat

Grund til bekymring

Sætter man forbrugernes ejerskab af vandsektoren over styr ved en privatisering, så forsvinder enhver mulighed for faldende priser på vand, lyder det fra bestyrelsesformand Uffe Bro.

16. apr 2014 Debat

Klumme Fyr for mennesker – ikke for gråspurve

Overskudsvarmen fra industrien kan være en gevinst for samfundet, men desværre bliver en del projekter stoppet på grund af de nuværende afgifter.