30. sep 2016 Pressemeddelelse

Stort uudnyttet potentiale for overskudsvarme

Danmark har et stort uudnyttet potentiale i overskudsvarme. Overskudsvarmen står nu kun for 2,9 procent af fjernvarmeproduktionen, men tallet kunne være fire gange så højt, viser en opgørelse fra Grøn Energi.

22. sep 2016 Debat

Tal er taknemmelige

Regeringens mål for produktivitetsudvikling er relativt og tager ikke højde for værdien af eksempelvis forsyningssikkerhed og klimatilpasning. Det pointerer Dansk Fjernvarmes Rune Moesgaard i en replik til Dansk Erhverv på Altinget.

23. sep 2016 Pressemeddelelse

Håndsrækning på vej til fjernvarmekunderne i Viborg

Fjernvarmekunderne får en god håndsrækning fra folketingsmedlem Andreas Steenberg, der i dag gæstede Energi Viborg for at præsentere et forslag om at afsætte 200 mio. kr. på det kommende års finanslov til at udnytte overskudsvarme.

22. sep 2016 Pressemeddelelse

Danmark har opstillet 1 million m2 solfangere

Solen luner godt i den danske fjernvarme, hvor der nu er 1.000.000 m2 opstillede solfangere, men der hviler en skygge over investeringslysten.

24. okt 2016 Debat

Import af affald er en god idé

Når danske forbrændingsanlæg importerer udenlandsk affald er det i dag en god løsning for klimaet, statskassen og de danske fjernvarmekunder, skriver chefkonsulent John Tang fra Dansk Fjernvarme i et debatindlæg.

13. sep 2016 Debat

Eksporten afhænger af en stærk forsyningssektor

Fjernvarmesektoren er et marked i vækst, og mulighederne for øget eksport står og falder med en stærk forsyningssektor. Men ministerens fokus har indtil videre været på besparelser og ikke på udvikling. Sådan skriver direktør i Dansk Fjernvarme Kim Mortensen i et indlæg på Altinget.

Leder

14. okt 2016 Leder

Forsyningsstrategi uden udvikling

Den danske forsyningssektor er en af verdens mest leveringsdygtige. Den har tilmed drevet den grønne omstilling og holdt priserne i ro. Alligevel ser vi nye politiske udspil med forventninger til, hvad sektoren derudover skal levere. Jeg taler naturligvis om regeringens forsyningsstrategi.

Vi var klar over, at strategien ville blive kraftigt...

Læs mere

12. sep 2016 Debat

Dansk Fjernvarme: Debatten bør handle om ejerskab

Privatisering danner grundpræmissen for regeringens seneste McKinsey-rapport over forsyningssektoren. Det pointerer Dansk Fjernvarmes Kim Behnke i et indlæg på Altinget, hvor han ønsker at holde fast sektorens lokale forankring og ejerskab.

07. sep 2016 Debat

Nu er det din tur, minister

En fælles aftale om energispareordningen ligger allerede klar på ministerens bord. Men der mangler politisk handlekraft, så energisektoren igen kan hjælpe kunderne med at spare på energien. Sådan skriver vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke i et indlæg på Altinget.

07. sep 2016 Debat

Ingen kapitalforvaltere i forsyningssektoren, tak

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil ikke privatisere, men effektivisere forsyningssektoren. Det vil vi gerne tro på, men det er svært, når det er en grundpræmis i McKinseys rapport, svarer vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke i flere dagblade.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. apr 2014 Debat

Grund til bekymring

Sætter man forbrugernes ejerskab af vandsektoren over styr ved en privatisering, så forsvinder enhver mulighed for faldende priser på vand, lyder det fra bestyrelsesformand Uffe Bro.

16. apr 2014 Debat

Klumme Fyr for mennesker – ikke for gråspurve

Overskudsvarmen fra industrien kan være en gevinst for samfundet, men desværre bliver en del projekter stoppet på grund af de nuværende afgifter.