29. aug 2016 Pressemeddelelse

Ros til regeringen for ny eksportstrategi

Dansk Fjernvarme roser regeringen for med udviklingen af en samlet eksportstrategi for energiområdet at sætte fokus på nogle af nærmarkederne, der rummer stort potentiale.

22. aug 2016 Debat

Gør vores fælles energi billigere

Vi skal rydde op i afgifter og begrænsninger og tilbyde fælles decentrale løsninger, før der kommer et nyt ryk af individuel energipolitik fra borgere eller virksomheder, skriver vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke.

22. aug 2016 Debat

Tjek virkeligheden først

Lad os nu fortsætte med det effektiviseringsarbejde, der sat i gang og gennemføre de effektiviseringer, der giver mening, skriver vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke i et svar til JydskeVestkystens leder af den 16. august.

22. aug 2016 Debat

Ingen lakseeventyr her

Forsyningssektoren er med levering af vand og varme med til at skabe fundamentet for et sundt og velfungerende privat erhvervsliv. Det er livsnerven i den infrastruktur, der holder hånden under vores velfærdssamfund, skriver direktør Kim Mortensen i Dagens Brev i Berlingske.

10. aug 2016 Debat

Grøn varme kræver blå kilder

Varmepumpe-projektet på Tangeværket er et fremragende projekt, der kan give nyttig viden fremover, skriver vicedirektør Kim Behnke fra Dansk Fjernvarme i Midtjyllands Avis.

09. aug 2016 Debat

Få styr på hængepartier før ny forsyningsstrategi

Regeringen har en lang række presserende sager og hængepartier, der burde bringes i orden, inden man ser på en ny forsyningsstrategi. Det skriver direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen i et indlæg på Altinget.dk.

Leder

29. aug 2016 Leder

Tag magten tilbage

Med lidt større ramasjang end sædvanligt har vi fået den nye politiske sæson skudt i gang. Efter sommerferien har vi set, hvordan regeringen med den såkaldte McKinsey-rapport i hånden vil åbne for nye ejerskabsformer i forsyningssektoren. Rationalet er, at risikovillig og profitdrevet kapital skal kommercialisere sektoren og gøre produktet billigere.

Men hvad bygger de dyre...Læs mere

04. aug 2016 Debat

Forsyningsektoren er et samfundsgode

Forsyningssektoren er et samfundsgode. Og den kræver langsigtede strategier og planlægning. Men den kommende forsyningsstrategi risikerer at rokke ved det, skriver vicedirektør i Dansk Fjernvarme Kim Behnke i et debatindlæg.

29. jul 2016 Debat

Virkeligheden vil overraske konsulenterne

Finansministeriet og deres konsulenter kunne have godt af at komme en tur ud i virkeligheden og se de faktiske forhold forud for deres rapport med krav om effektiviseringer på over syv milliarder kroner i forsyningssektoren. Det skriver vicedirektør Kim Behnke i et debatindlæg.

29. jun 2016 Debat

Drop de useriøse tal, Dansk Energi

Dansk Energi har ukritisk videreformidlet urealistiske tal om effektivisering i fjernvarmesektoren, der er til skade for den samlede danske forsyningssektor, skriver Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme, i et indlæg på Altinget.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. apr 2014 Debat

Grund til bekymring

Sætter man forbrugernes ejerskab af vandsektoren over styr ved en privatisering, så forsvinder enhver mulighed for faldende priser på vand, lyder det fra bestyrelsesformand Uffe Bro.

16. apr 2014 Debat

Klumme Fyr for mennesker – ikke for gråspurve

Overskudsvarmen fra industrien kan være en gevinst for samfundet, men desværre bliver en del projekter stoppet på grund af de nuværende afgifter.