17. feb 2017 Pressemeddelelse

Usikkerhed om afgifter truer Danmarks grønne førerposition

En ny rapport fra Verdensbanken har netop kåret Danmark som førende i grøn energi. Det glæder Dansk Fjernvarme, der dog mener, at usikkerhed om afgifter truer den danske førerposition.

02. feb 2017 Pressemeddelelse

DONG Energys kulstop sætter grøn omstilling i 5. gear

Det er et stort skridt for den grønne omstilling, når DONG Energy siger farvel til kullene på de danske kraftvarmeværker. Sådan lyder meldingen fra Dansk Fjernvarme og Din Forsyning i Esbjerg.

26. jan 2017 Debat

Giv biomasse bæredygtige vilkår, tak

Den bæredygtige biomasses fremtid er afhængig af, at Folketinget skaber ro og stabile rammer om branchen, når der skal følges op på PSO-aftalen til foråret. Det skriver Kim Mortensen og Lars Aagaard, direktører i Dansk Fjernvarme og Dansk Energi i et indlæg på Altinget.

26. jan 2017 Pressemeddelelse

Godt, at ny EUDP-strategi fokuserer på styrkerne

EUDP har i dag offentliggjort en ny strategi for støtteværdige projekter i 2017-2019. Dansk Fjernvarme mener, det er en flot strategi, der skaber grundlag for yderligere vækst i energisektoren. 

20. jan 2017 Debat

Kommunerne har sikret ansvarlighed i forsyningssektoren

Både forbruger- og kommunalt ejede fjernvarmeselskaber har de seneste år gennemført en energiteknologisk revolution. Den havde vi næppe set med kommercielt drevne selskaber, skriver chef for Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk Sekretariat Rune Moesgaard.

06. jan 2017 Debat

Varmepumper sætter skub i beskæftigelse og grøn omstilling

Afskaffelsen af PSO-afgiften giver ikke lave nok elpriser til at etablere eldrevne varmepumper. Derfor bør man blandt andet sænke prisen på el til varme, mener Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi, og Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme i et indlæg på Altinget.

Leder

27. jan 2017 Leder

Stram snørebåndene

Der er ikke meget, der tyder på, at 2017 på nogen måde bliver mindre travlt end 2016. Sidste år lykkedes vi med at skabe meget bred politisk og industriel anerkendelse af det fornuftige i at udbrede varmepumper og udnytte den stigende mængde overskudsvarme.

Vi fik taget det afgørende tilløb til, at vi i starten af 2017 kunne indgå en aftale om energibesparelser, der sikrer både...

Læs mere

15. dec 2016 Debat

Der skal el i varmerørene

I Danmark har vi nogle af verdens mest forkælede fugle. Genbrugsvarme, der kunne bruges til at varme ikke mindre end 120.000 husstande op, sendes i dag op i luften i stedet for ned i fjernvarmerørene, skriver Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke i en klumme på Energy Supply.

08. dec 2016 Debat

Cepos overser privat ejerskab i forsyningssektoren

De 430 forbrugerejede og kommunalt ejede varmeselskaber i Danmark er allerede reguleret til glæde for ejerne selv, skriver Kim Behnke, vicedirektør i Dansk Fjernvarme på Altinget som svar til Henrik Christoffersen fra Cepos.

10. nov 2016 Debat

Ny energiaftale skal se fremad

En ny aftale om energibesparelser bør række fra 2017 til 2020, så selskaberne kan indfri besparelserne så omkostningseffektivt som muligt, mener Rune Moesgaard, chef for Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk Sekretariat.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

22. apr 2014 Debat

Grund til bekymring

Sætter man forbrugernes ejerskab af vandsektoren over styr ved en privatisering, så forsvinder enhver mulighed for faldende priser på vand, lyder det fra bestyrelsesformand Uffe Bro.

16. apr 2014 Debat

Klumme Fyr for mennesker – ikke for gråspurve

Overskudsvarmen fra industrien kan være en gevinst for samfundet, men desværre bliver en del projekter stoppet på grund af de nuværende afgifter.