08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

Altinget:
EU: Danmark bør genanvende mere affald
En ny rapport fra EU-Kommissionen slår en gammel traver fast i den danske forsyningssektor: Danmark forbrænder en uforholdsmæssig høj andel af sit affald. Men det er ikke helt så sort/hvidt.

 

Mens den europæiske genanvendelsesprocent de seneste år er vokset støt til de aktuelle 44 procent, er Danmark gået i stå på niveauet fra 2009, viser rapporten.

 

I forrige uge præsenterede EU-Kommissionen en såkaldt meddelelse om affaldsforbrændingens rolle i den cirkulære økonomi. Ambitionen er her, at der skal genanvendes mere og først og fremmest undgå, at materialer, der kan genbruges eller genanvendes, går op i røg.

 

Direktør i affaldsnetværket Dakofa Ole Morten Petersen mener, at affaldssektoren bør lytte til de europæiske anbefalinger. Men han har også en række forbehold.

 

- Det er vigtigt at understrege, at forbrænding ikke bare er forbrænding. Når vi brænder affald i Danmark, er vi næsten altid sikre på både at få varme og el ud af det på nogle yderst effektive anlæg. Mens det andre steder sker, at man primært forbrænder for at mindske affaldsmængderne uden nævneværdige miljømæssige gevinster,” siger Ole Morten Petersen til Altinget.

 

Og derudover minder han om, at en effektiv affaldsforbrænding er et vigtigt alternativ. For selv om vi genanvender det meste, vil noget stadig skulle bortskaffes. Og her er forbrænding vores bedste alternativ, mener han.

_____

 

metroXpress:

Klimasamarbejde får kontor i København

Klimanetværket C40 Cities får fast kontor i København. Netværket repræsenterer mere end 80 af verdens største byer og over 600 millioner mennesker.

 

Og selvom København ikke er blandt verdens største byer, er hovedstaden blandt de grønneste. 

 

- København har i samarbejde med danske virksomheder og universiteter skabt en lang række af de grønne løsninger inden for byplanlægning, energi, cykler og meget andet, som byer over hele verden ønsker at lære af. siger Simon Kjær Hansen, der er chef for den danske afdeling og regionschef til metroXpress.

 

Han mener også, at det vækker opsigt, at København har en af verdens mest ambitiøse klimaplaner og er på vej til at nedbringe CO2-udledninger til nul i 2025.

 

_____

 

Fyens Stiftstidende:
Droner summer over Ringe
Ringe Fjernvarmeselskab har taget droner i brug for at finde utætheder og dårligt isolerede rør i fjernvarmenettet. Så i februar vil det ikke være usædvanligt at høre en svag summen over Ringe en vindstille dag, når mørket er faldet på.

 

Dronen laver en termografisk undersøgelse af ledningsnettet. Fordelen er, at de varmefølsomme kameraer, der bruges, kan vise utætheder på rør, der ligger nede i jorden. Derfor er droner gode til at undersøge de steder, hvor man ikke lige kan komme til med en bil.

- Hvis der går hul på et rør i dag, kan det tage tid at lokalisere stedet præcist, og vi risikerer nogle gange at skulle grave op i et større område end nødvendigt. Det er både tidskrævende og dyrt. Ved at termografere fra en drone er det vores klare håb, at vi hurtigt kan få et mere præcist overblik over, hvor der eventuelt er utætheder og hurtigt kunne gøre noget ved det til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne, siger Karsten Godiksen fra Ringe Fjernvarmeselskab til Fyens Stiftstidende.

 

_____

 

TV SYD:
I Gram har de gemt varmen fra sommersolen

Lagring af overskudsvarme er et af tidens varme emner. Ansporet af giga storage-planerne i Esbjerg har TV SYD besøgt Gram Fjernvarme og damlageret, hvor varmen fra sommerens solstråler nu giver kunderne god varme i vinterkulden. Se indslaget herunder.

 

 

Nyheder

29. jun 2017

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

26. jun 2017

Prisen på fjernvarme falder til nyt rekordlavt niveau

Prisen på fjernvarme er faldet for tre år i træk til det laveste niveau nogensinde. Prisdykket skyldes ifølge Dansk Fjernvarme en effektiv indsats af fjernvarmeselskaberne.

26. jun 2017 PULS

PULS2017 - i billeder

Fjernvarmens eget folkemøde, PULS, blev afviklet torsdag den 22. juni. Her kan du se eller gense, hvad der skete i løbet af dagen gennem Dansk Fjernvarmes fotograf Maria Tuxen Hedegaards kamera.

22. jun 2017 PULS

Lykketoft, Hildebrandt og Lilleholt indtog scenen

PULS 2017 er i gang ved Fjernvarmens Hus. Trods lidt regn først på dagen er teltet fyldt, og alle stole er optaget. Her kan du følge med i, hvordan dagen forløber på Twitter.

22. jun 2017 PULS

#puls2017: Ejerstrategi skal sætte rammen for forsyningsselskabet

Nyt kodeks for god selskabsledelse skal sikre professionalisering og udstikke rammerne for forsyningsselskaberne. Men, siger Dansk Fjernvarme, der bør være plads til respekt for de enkelte selskabers udfordringer. 

22. jun 2017 PULS

Forsyningssikkerhed går forud for alt

Skive Fjernvarme arbejder med tre overordnede bundlinjer, men forsyningssikkerheden vægtes højest, oplyser formand for bestyrelsen Jesper Dybdahl.

22. jun 2017 PULS

Vi vurderer kompetencer en gang hvert år

Både på Bornholm og i Horsens henter man kompetencer ind i bestyrelserne, fortæller Lars Goldschmidt, der er bestyrelsesformand for begge selskaber.

14. jun 2017 Pressemeddelelse

Fornuftig håndsrækning til fjernvarmekunderne

Et bredt flertal i Folketinget har netop besluttet at afsætte 53 millioner kroner i 2017-2018 til investering i varmepumper. Dansk Fjernvarme glæder sig over håndsrækningen, men appellerer også til en mere varig løsning for selskaberne. 

14. jun 2017

Grønt nybyggeri løber panden mod rammevilkårene

Frederikshavn Forsyning vil bygge nyt grønt varmeværk, men virksomheds- og samfundsøkonomien hænger ikke sammen. 

14. jun 2017

Grenaa sænker prisen med millioninvestering

Grenaa Varmeværk har investeret 165 millioner kroner i et nyt flisværk på havnen.Det giver forbrugerne i Grenaa grønnere og billigere fjernvarme. 

07. jun 2017

Nyt solvarmeanlæg indviet i Hedensted

Hedensted Fjernvarmes nye solvarmeanlæg kan levere 14 procent af Hedensteds årlige varmebehov.

22. jun 2017 Presseklip

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket fra kul til biomasse. Styrelse: ”Ukorrekte historier om fracking”. Oliejagt på Lolland og Falster udskudt på ny. Energiforsker: Vedvarende energi skal være billigst.

21. jun 2017 Presseklip

Professor: Danmark bruger for meget biomasse

Professor: Danmark bruger for meget biomasse. Fracking splitter Folketinget. Nyborg får billigere varme. 20 år gammel kedel skrottet.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

20. jun 2017 Presseklip

Danmark bidrager mest til grøn omstilling

LÆS I DAG: Danmark bidrager mest til grøn omstilling. Energistyrelsen tillader nyt forsøg på fracking. Læserne opfordrer Ewii til at droppe sponsorater. Rammevilkår driller Frederikshavn Forsyning. Og meget mere.

19. jun 2017 Presseklip

Cirkulær økonomi er også for forsyninger

LÆS I DAG: Cirkulær økonomi er også for forsyninger. Tidligere bestyrelsesmedlem i EWII kritiserer formanden. Jernstøberi leverer overskudsvarme til Odense. Mere attraktivt at spare varme i Horsens.

16. jun 2017 Presseklip

Forsyningsselskaber kan inddrive gæld

LÆS I DAG: Forsyningsselskaber kan nu inddrive egen gæld. SK Forsyning vil bygge højt i Korsør. Prisen falder i Hovedgård, og der skal graves i Kolding.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. jun 2017 Navnenyt

Fortsætter med grøn omstilling

Lars Henrik Nielsen forsætter som statsgeolog ved GEUS.

09. jun 2017 Navnenyt

Ny konsulent i DFF-EDB

Charlotte Vork Henrich er ansat som økonomi- og IT-konsulent i DFF-EDB.

08. jun 2017 Navnenyt

DFF-EDB har ansat udvikler

Alexander John Harrow er ansat som udvikler DFF-ED med design af arkitektur, optimering af udviklingsprocesser og udvikling af E|Forsyning som sine opgaver.

07. jun 2017 Navnenyt

Ny webkonsulent i DFF-EDB

Jasmin Sommer er per 1. april ansat som webkonsulent i DFF-EDB.

07. jun 2017 Navnenyt

Tværfaglig konsulent til Dansk Fjernvarme

Uffe Schifter-Holm er ansat i Dansk Fjernvarme med energibesparelser og opdatering af vejledninger som primære opgaver.

06. jun 2017 Navnenyt

Nill er ny udvikler i DFF-EDB

Nill Mortensen er pr 1. juni ny udvikler i DFF-EDB i Kolding.