08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

Altinget:
EU: Danmark bør genanvende mere affald
En ny rapport fra EU-Kommissionen slår en gammel traver fast i den danske forsyningssektor: Danmark forbrænder en uforholdsmæssig høj andel af sit affald. Men det er ikke helt så sort/hvidt.

 

Mens den europæiske genanvendelsesprocent de seneste år er vokset støt til de aktuelle 44 procent, er Danmark gået i stå på niveauet fra 2009, viser rapporten.

 

I forrige uge præsenterede EU-Kommissionen en såkaldt meddelelse om affaldsforbrændingens rolle i den cirkulære økonomi. Ambitionen er her, at der skal genanvendes mere og først og fremmest undgå, at materialer, der kan genbruges eller genanvendes, går op i røg.

 

Direktør i affaldsnetværket Dakofa Ole Morten Petersen mener, at affaldssektoren bør lytte til de europæiske anbefalinger. Men han har også en række forbehold.

 

- Det er vigtigt at understrege, at forbrænding ikke bare er forbrænding. Når vi brænder affald i Danmark, er vi næsten altid sikre på både at få varme og el ud af det på nogle yderst effektive anlæg. Mens det andre steder sker, at man primært forbrænder for at mindske affaldsmængderne uden nævneværdige miljømæssige gevinster,” siger Ole Morten Petersen til Altinget.

 

Og derudover minder han om, at en effektiv affaldsforbrænding er et vigtigt alternativ. For selv om vi genanvender det meste, vil noget stadig skulle bortskaffes. Og her er forbrænding vores bedste alternativ, mener han.

_____

 

metroXpress:

Klimasamarbejde får kontor i København

Klimanetværket C40 Cities får fast kontor i København. Netværket repræsenterer mere end 80 af verdens største byer og over 600 millioner mennesker.

 

Og selvom København ikke er blandt verdens største byer, er hovedstaden blandt de grønneste. 

 

- København har i samarbejde med danske virksomheder og universiteter skabt en lang række af de grønne løsninger inden for byplanlægning, energi, cykler og meget andet, som byer over hele verden ønsker at lære af. siger Simon Kjær Hansen, der er chef for den danske afdeling og regionschef til metroXpress.

 

Han mener også, at det vækker opsigt, at København har en af verdens mest ambitiøse klimaplaner og er på vej til at nedbringe CO2-udledninger til nul i 2025.

 

_____

 

Fyens Stiftstidende:
Droner summer over Ringe
Ringe Fjernvarmeselskab har taget droner i brug for at finde utætheder og dårligt isolerede rør i fjernvarmenettet. Så i februar vil det ikke være usædvanligt at høre en svag summen over Ringe en vindstille dag, når mørket er faldet på.

 

Dronen laver en termografisk undersøgelse af ledningsnettet. Fordelen er, at de varmefølsomme kameraer, der bruges, kan vise utætheder på rør, der ligger nede i jorden. Derfor er droner gode til at undersøge de steder, hvor man ikke lige kan komme til med en bil.

- Hvis der går hul på et rør i dag, kan det tage tid at lokalisere stedet præcist, og vi risikerer nogle gange at skulle grave op i et større område end nødvendigt. Det er både tidskrævende og dyrt. Ved at termografere fra en drone er det vores klare håb, at vi hurtigt kan få et mere præcist overblik over, hvor der eventuelt er utætheder og hurtigt kunne gøre noget ved det til gavn for både CO2-regnskabet og varmeregningerne, siger Karsten Godiksen fra Ringe Fjernvarmeselskab til Fyens Stiftstidende.

 

_____

 

TV SYD:
I Gram har de gemt varmen fra sommersolen

Lagring af overskudsvarme er et af tidens varme emner. Ansporet af giga storage-planerne i Esbjerg har TV SYD besøgt Gram Fjernvarme og damlageret, hvor varmen fra sommerens solstråler nu giver kunderne god varme i vinterkulden. Se indslaget herunder.

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Fakta om elnettariffer

Hvad er tariffer, hvem betaler dem og hvorfor er de vigtige for den grønne omstilling? Få svaret her, hvor Forsyning & Energi bringer fakta om tarifferne.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.