18. mar 2016 Presseklip

Svært at sige farvel til oliefyr med lave priser

Ønsket om at få udfaset oliefyret har stået fast siden energiaftalen fra 2012. Men de lave oliepriser bremser konverteringerne, oplyser Altinget.

Foto: Colourbox

Det var tanken, at der ikke var brug for politiske tiltag, da olieprisen i mange år kun havde bevæget sig i en retning, hvorfor afviklingen af Danmarks oliefyr ville ske helt naturligt. Sådan gik det ikke.

Og derfor har de fået problemer i Sønderborg, der i 2009 besluttede at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029. En vigtig del af det arbejde består ifølge kommunens varmeplan at få bugt med de 1.100 oliefyr, der ligger uden for fjernvarmens rækkevidde, skriver Altinget.

Energivejleder Charlie Lemtorp fra Sønderborg Kommune oplyser til Altinget, at de lave oliepriser forringer de regnestykker, han præsenterer for kunderne. Det betyder, at energivejlederen i dag har 20 procent færre konverteringer end tidligere.

- Det kan ikke undgås, at de lave oliepriser har en negativ indflydelse i en situation, hvor folk får tudet ørerne fulde med, at de skal skille sig af med oliefyret, forklarer Charlie Lemtorp.

Et nyt oliefyr koster i dag 30.000 kroner. Et pillefyr fås fra 55.000 kroner, mens varmepumper og jordvarme fås fra henholdsvis 85.000 og 120.000 kroner. På grund af prisen vælger mange pillefyret, oplyser energivejlederen.

Fra den 1. juli er det forbudt at udskifte sit gamle oliefyr med et nyt, hvis man bor i et fjernvarme- eller naturgasområde. Ifølge oliebranchen er der stadig 95.000 oliefyr i Danmark.

Nyheder

18. mar 2016

Svært at sige farvel til oliefyr med lave priser

Ønsket om at få udfaset oliefyret har stået fast siden energiaftalen fra 2012. Men de lave oliepriser bremser konverteringerne, oplyser Altinget.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev