09. feb 2016 Presseklip

Rapport: Afskaf forsyningspligt på gasområdet

Energistyrelsen har netop udgivet rapporten ”En effektiv gassektor.” En af anbefalingerne er at ophæve forsyningspligten og prisreguleringen på gas.

Energistyrelsen har ifølge en pressemeddelelse netop færdiggjort den analyse af fremtidens gassektor, som blev sat i gang med Vækstplan 2014. 

Rapporten ”En effektiv gassektor” er udarbejdet af en tværministeriel arbejdsgruppe og har taget udgangspunkt i de anbefalinger, som Elreguleringsudvalget i 2014 kom med til den fremtidige indretning af elsektoren.

”En effektiv gassektor” kortlægger således, hvordan gasdistributionen i Danmark kan gøres mere effektiv og hvordan handelen med gas kan styrkes. Den slutter af med en række anbefalinger, bl.a. om udvidet benchmarking, at WACC-ekspertgruppens anbefalinger på elområdet overføres til gassektoren, at forsyningspligten og prisreguleringen ophæves, og at der igangsættes flere analyser, som kan danne grundlag for at organisere gasdistributionen bedre.    

Nyheder

01. dec 2016

Fjernvarmen klar til mere vedvarende energi

Selvom andelen af vedvarende energi stiger halter det fortsat med at få omstillet udenfor det kvoteregulerede område. Dansk Fjernvarme mener, at ophævelse af brændselsbindingen kan give et solidt bidrag.

29. nov 2016

EU’s vinterpakke skal vise vej mod mere vedvarende energi

EU-Kommissionens vinterpakke vil komme med et bud på, hvordan andelen af vedvarende energi i varmesektoren kan øges. Dansk Fjernvarme mener, udspillet kan åbne nye markeder for fjernvarmeindustrien, da mere end halvdelen af fjernvarmeproduktionen i Danmark kommer fra vedvarende energi.

28. nov 2016

Dansk kraftvarme er klimaløsning no. 1

En finsk analyse viste for nylig, at kraftvarme er den mest effektive klimaløsning. Resultatet glæder Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke, der derfor mener, vi skal passe på kraftvarmens fordele.

27. nov 2016

Overblik: Det vil VLAK-regeringen på energiområdet

Forsyningsstrategien står centralt placeret i den nye regerings planer. Det fremgår af det regeringsgrundlag fra Venstre, Konservative og Liberal Alliance, der blev præsenteret søndag eftermiddag. Her er overblik over planerne på klima- og energiområdet.

24. nov 2016

Energiafgifterne skal harmoniseres

Regeringen vil til foråret fremlægge et udspil til, hvordan afgifter på energiområdet skal indrettes. Det vækker glæde hos Dansk Fjernvarme, der ser behov for en harmonisering af afgifterne.

22. nov 2016

Fjernvarmens dage med KommuneKredit kan være forbi

Der venter en ekstraregning på 3,6 milliarder kroner, hvis fjernvarme- og kraftvarmeselskaberne skal have refinansieret deres lån hos KommuneKredit. Det kan blive konsekvensen af det udspil til forsyningsstrategi, regeringen har fremlagt.

22. nov 2016

KL: KommuneKredit holder udgifterne nede

Billig finansiering hos KommuneKredit har stor betydning for de kommunale forsyningsselskaber, siger Jørn Pedersen, formand for KL’s Teknik og Miljøudvalg.

18. nov 2016

Overblik: Her er reaktionerne efter aftale om PSO-farvel

Torsdag aften landede der en bred aftale om et farvel til PSO-ordningen. Umiddelbart efter flød de sociale medier med reaktioner fra politikere, virksomheder og organisationer. Også fra Dansk Fjernvarme. Vi har samlet en del af dem for at give et overblik.

17. nov 2016

Kraftvarme bør udbredes til Europa

Skal den grønne omstilling op i gear, bør den danske kraftvarme stå øverst på ønskesedlen. Det viser en ny finsk undersøgelse, hvilket får energiministeren til at kæmpe for kraftvarmen.

17. nov 2016

Gas er vigtig i fjernvarmen

Gas vil i mange år fremover være en vigtig bestanddel i fjernvarmen. Det slår Dansk Fjernvarmes vicedirektør Kim Behnke fast i forbindelse med Årets Gaskonference.

10. nov 2016

Affald og varme har et samfundsansvar

Den offentlige forsyning er i fokus, når Dansk Affaldsforening i disse dage afholder affaldsdage i Vejle. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen deltager i en debat om netop værdierne i, at det offentlige løser forsyningsopgaver.

25. nov 2016 Presseklip

PSO-løsning kan være traktatstridig

LÆS I DAG: PSO-løsning kan være traktatstridig, minister mener, omstilling til biomasse er uheldig, problemer med at få nok affald til Amager Bakke, kold varme i Høje Taastrup og priser holdes i ro i Esbjerg.

24. nov 2016 Presseklip

Dansk Fjernvarme står ved energispareforslag

LÆS I DAG: En ny energispareaftale bør gælde fra 2017, siden 2016 er gået, mener Dansk Fjernvarme. Ny biomasse-aftale kommer til foråret, lover ministeren. Klima og miljø splitter de tre partier, der forhandler om regering. Britisk fald i eksport af affald kan drille Amager Bakke. Og meget mere om Gråsten og Sønderborg og Brønderslev og Trump.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

23. nov 2016 Presseklip

Energiministeren faktatjekkes af medie

LÆS I DAG: Energi-, forsynings- og klimaministeren faktatjekkes af medie omkring vindmølle-udbygning. Oppositionen frygter K vil miste deres grønne fane, hvis de kommer i regering. IEA mener, det bliver svært at nå klimamålene fra COP21 i Paris. Mens Ringkøbing-Skjern er tæt på at opfylde 2020-mål.

22. nov 2016 Presseklip

Tvivl om solvarme i ny energispareaftale

LÆS I DAG: Uenighed om, hvornår en ny energispareaftale med et sænket fælles mål skal gælde fra. Danfoss fortsætter med at udbrede fjernvarme til resten af verden. Gazelle-virksomhed i opråb til ministeren. Og meget mere.

21. nov 2016 Presseklip

Fjernvarmeselskaber rustes til bortfald af PSO

LÆS I DAG: Region Midtjylland vil ruste 24 fjernvarmeselskaber til, at grundbeløbet bortfalder. Og så er der ros fra erhvervslivet til PSO-aftalen, men ris fra Greenpeace. BT tager en runde på forskellene i varmepriserne - og i Herning og omegn er planerne om et nyt fjernvarmeanlæg i støbeskeen.  

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

10. nov 2016 Presseklip

Trump vil trække USA fra klimaaftale

Læs i dagens presseklip om reaktioner efter det amerikanske præsident-valg, hvor miljøorganisationer er bekymrede for klimaaftalen, mens virksomheder maner til besindighed. Du får også et rekordlavt bud på havvindmølleparken Kriegers Flak og en ny fliskedel i Vestjylland.

09. nov 2016 Presseklip

Byggeriet kritiserer regeringen for klimaindsats

I dagens presseklip: Byggebranchen kritiserer regeringens klimamål, Coop savner incitamenter til grøn omstilling, DONG Energy vil sælge ud af fossile brændstoffer, mens Hasle på Bornholm får ny træfliskedel, og Energi Viborg skal betale penge tilbage til forbrugerne i stedet for at afbetale på geotermi-gælden.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.