26. jan 2016 Presseklip

Solvarme: Varmen i Haslev skal være 98 procent fossilfri

Haslev Fjernvarme er i gang med at etablere et 6.000 m2 stort solvarmeanlæg, hvilket betyder, at varmen i Haslev fra september vil bestå af 98 procent fossilfri brændsler. Det skriver Haslev Posten.

Det nye solvarmeanlæg er den hidtil største investering Haslev Fjernvarme har foretaget og ligger på hele 24 mio. kr. Anlægget har en tilbagebetalingstid på bare 9 år, og man forventer at varmeanlægget holder mindst 25 år.

98 procent fossilfri varme
Varmen til Haslevs 2100 husstande kommer i dag primært fra halmvarmeværket, som leverer 95 procent af varmen. De sidste 5 procent kommer fra naturgas, men når det nye solvarmeanlæg står færdigt i september, forventer man at kunne bruge energien fra solen til godt 3% af opvarmningen, så fjernvarmen kan bryste sig af at være 98% fossilfri.

En anden fordel ved det nye anlæg er, at når solen skinner om sommeren vil halmvarmeværket kunne stå stille i 9-10 døgn, hvilket giver mulighed for at lave reparationer på halmvarmeværket, som efterhånden er over 25 år gammelt, og derfor ind i mellem trænger til en kærlig hånd. Halmvarmeværket er i øvrigt både verdens første og verdens ældste kraftvarmeværk.

Nyheder

20. apr 2017

Det danske marked er udstillingsvindue

Den nye branchestatistik for fjernvarmesektoren viser en markant stigning i beskæftigelsen blandt rådgivende ingeniører. Det mærker de også hos virksomheden Damgaard.

20. apr 2017

Dansk Metal: Hjemmemarkedet kan være et laboratorium

Danmark er en lille økonomi, der er afhængig af eksport. Derfor er det vigtigt med et hjemmemarked, der kan bruges som laboratorium, mener cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby. 

20. apr 2017

"Vi har brug for at kunne afprøve nye teknologier på hjemmemarkedet"

Eksporten er stigende og antallet af medarbejdere i vækst. Alligevel oplever energianlægsvirksomheden Weiss, at det vigtige hjemlige fjernvarmemarked er presset. 

11. apr 2017

Fornuftigt med styrket kontrol af energispareordning

Slut med fejl og snyd i energispareindsatsen, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, der derfor har fremlagt forslag til øget kontrolindsats. Dansk Fjernvarme støtter forslaget.

03. apr 2017

Dansk Byggeris analyse er uden fundament

Dansk Fjernvarme mener, at Dansk Byggeri går galt i byen i en analyse af fjernvarmens faste udgifter. Dansk Byggeris analyse mangler en grundlæggende forståelse af fjernvarmeselskabernes økonomi.

03. apr 2017

Forsyningsgrenene er unikke

De fysiske forskelle mellem forsyningsgrenene er åbenlyse. Men også regulatorisk og internt i selskaberne er der forskel. Dansk Fjernvarmes politiske chef giver indsigt i forsyningerne.

03. apr 2017

Ekspert: Multiforsyninger kan fint jonglere mellem flere reguleringer

Regeringens forsyningsudspil lægger op til en ensartet regulering af forsyningssektoren. Det kan der være gode grunde til, men man må ikke glemme, at forsyningssektorerne er forskellige, mener ekspert.

30. mar 2017

Europæisk varmekort kobler behov og ressourcer

Et nyt interaktivt kort viser hvor i Europa, der er overskudsvarme - og hvor der er behov for varme og køling.

29. mar 2017 Energi på toppen

Billedhjul: Fjernvarmen på det politiske operationsbord

Om det er marked eller politisk planlægning, der skal udvikle forsyningssektoren, var et af de centrale omdrejningspunkter i debatten under Dansk Fjernvarmes nye morgenmøde-koncept, Energi På Toppen.

23. mar 2017

Afgift på biomasse er gift for grøn omstilling

I et par nye folketingsforslag foreslår Enhedslisten, at regeringen skal analysere CO2-udledningen og effekterne ved en afgift på biomasse til fjernvarme. Dansk Fjernvarme advarer mod afgift, der vil bremse grøn omstilling.

22. mar 2017

Langt fra alle ønsker at udnytte forrentning

Langt de fleste fjernvarmeselskaber, der har en ansøgning liggende hos Energistyrelsen om forrentning, agter ikke umiddelbart at gøre brug af den.

21. apr 2017 Navnenyt

Ny Sales Manager i LOGSTOR

Mogens Holt Pedersen er ny Area Sales Manager for LOGSTOR Detect.

20. apr 2017 Navnenyt

LOGSTOR har fået ny områdechef

Per Grenaa er ny områdechef for LOGSTOR.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. apr 2017 Presseklip

Kunderne frygter elselskabers bud på gasnettet

LÆS I DAG: Kunderne frygter elselskabers bud på gasnettet. Lokale varmeværker udvider solvarmeanlæg. Stor energikonference holdes i Esbjerg. Lilleholt afsætter millioner for at finde energisparefusk.

11. apr 2017 Presseklip

Kontrol med energispareordning femdobles

LÆS I DAG: Kontrol med energispareordning femdobles. 19.000 flere har fået fjernvarme. Nord Stream 2 giver panderynker i EU. Afgift på overskudsvarme vil ramme Trekantområdet hårdest. Servicetjek kan sænke varmeregningen. Fjernvarme vinder frem på Fyn.

10. apr 2017 Presseklip

Råd mener kommunegaranterede lån bør bestå

LÆS I DAG: Landdistrikternes Fællesråd mener kommunegaranterede lån bør bestå. Lecakugler kan blive til fjernvarme. Fjernvarmekunder i Aalborg risikerer prisstigning. Norfors Fjernvarme holder varmeprisen. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

19. apr 2017 Navnenyt

Ny fjernvarmechef i EnviDan

Janus H. Christiansen er ny markedschef for fjernvarme i EnviDan

12. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Qubiqa

Carsten Sørensen overtager efter Axel M. Jepsen, der bliver bestyrelsesformand.

11. apr 2017 Navnenyt

Ny topchef for Sweco Danmark

Dariush Rezai overtager som administrerende direktør for Sweco Danmark.

10. apr 2017 Navnenyt

Ny administrerende direktør for Bravida

Bravida har udnævnt Johnny Hey til ny administrerende direktør i Bravida Danmark A/S som afløser for Bent Andersen.

07. apr 2017 Navnenyt

Arcon-Sunmark ansætter ny adm. direktør

54-årige Ole Nørskov Dalby overtager i solvarmevirksomheden i Skørping.

06. apr 2017 Navnenyt

Ny distriktschef hos isoplus

Christian Lund er ansat som ny distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik.