13. jan 2016 Presseklip

Et spørgsmål om overskudsvarme eller træflis i Kalundborg

I Kalundborg bygger DONG Energy et nyt anlæg, der skal fyre med træflis, mens Statoil meget gerne vil afsætte overskudsvarme til fjernvarmen. Det skriver Ingeniøren.

Asnæsværket skal omstilles fra kul til træflis. Statoil vil gerne udnytte overskudsvarmen fra raffinaderiet, der kan anes i baggrunden. Foto: Wikimedia

På Statoils raffinaderi i Kalundborg udleder de lige nu overskudsvarmen til fuglene. Raffinaderiet vil meget gerne afsætte restvarmen til fjernvarmenettet og Kalundborg Forsyning.

Men på grund af afgifter vil det være for dyrt, mener Hans-Martin Friis Møller direktør i Kalundborg Forsyning. Det skyldes, at overskudsvarmen kommer fra olie, der er et fossilt brændsel.

I stedet vil man nu få varme fra DONG Energys planlagte omstilling af Asnæsværket, der går fra kul til træflis, der ikke er pålagt afgifter.

- Fra vores side har der været tale om en samlet businesscase, som sikrer vores kunder en sikker leverance til en fornuftig pris. Og denne aftale skaffer vores kunder så billig varme som muligt, siger han til Ingeniøren.

Kalundborg Forsyning har tidligere undersøgt muligheden for at udnytte overskudsvarmen fra byens virksomheder, men afgifter har blokeret for en løsning.

Den endelige beslutning om nyt flisanlæg kontra overskudsvarme skal først træffes i løbet af året. Indtil da vil projektleder Sven-Ole Toft fra Statoil forsøge at bringe overskudsvarmen i spil igen.

Nyheder

23. aug 2016

Effektivisering: Begynd hvor det batter

Der kan næppe gennemføres besparelser for 2,3 milliarder kroner, som regeringens effektiviseringsrapport anslår. Men Dansk Fjernvarme mener, man kan komme et stykke af vejen med de politiske anbefalinger – uden at ødelægge en velfungerende sektor.

23. aug 2016

Effektiviseringer: Der er yderligere brug for undersøgelser

Når man går effektiviseringsrapporten efter sømmene, bliver det tydeligt, at der på lange stræk er sprunget over, hvor gærdet er lavest, og at selskaberne bag rapporten ikke har stillet spørgsmålstegn ved en række ellers overraskende resultater.

16. aug 2016

Hemmelig rapport gav aktivitet på Twitter

Så snart nyheden om en hemmeligholdt rapport fra konsulenthuset McKinsey med et milliardstort effektiviseringspotentiale var ude, var der travlhed på Dansk Fjernvarmes Twitter-konto.

16. aug 2016

Hemmelig rapport er intet columbusæg

Forsyningssektoren skal finde besparelser for milliarder og vejen derhen er at få private investeringer i sektoren, skriver Jyllands-Posten i dag. Udbytte til private ejere, til fordel for billig låneoptagelse, er dårlig idé, siger Dansk Fjernvarme, der efterlyser åben og offentlig debat om, hvordan forsyningssektoren kan udvikles.

10. aug 2016

Tæpper giver overskudsvarme i Gram

 Gram Fjernvarme og egetæpper åbnede i dag for hanerne til et overskudsvarme-projekt, der giver varme svarende til forbruget i 130 parcelhuse.

03. aug 2016

Millioner sendt tilbage til forbrugerne over sommeren

Hele 14 fjernvarmeselskaber har hen over sommeren meldt ud, at forbrugerne får flere millioner kroner tilbage og en lavere pris på fjernvarme. Tilbagebetalingen skyldes den nuværende hvile i sig selv-regulering af sektoren.

03. aug 2016

Deadline for kraftvarmens fremtid nærmer sig hastigt

Der er en lang række forsinkede beslutninger på det energipolitiske område. Og derudover nærmer den endelige deadline sig hastigt for kraftvarmeværkernes fremtid.

12. jul 2016

Ordførere vil ændre energispareordning

Energispareordningen bør ikke i sin nuværende form fortsætte. Så klar er meldingen fra flere politiske ordfører efter at DR har sat ordningen under kritisk lys. Dansk Fjernvarme er enig med ordførerne i, at tiden er kommet til at ændre ordningen.

12. jul 2016

Forhandlinger om energispareordningen på vej

DR har kontaktet en række politikere om deres holdning til energispareordningen – og de vil lave ordningen om efter anklager om, at den er blevet for dyr og udsættes for omfattende snyd.

08. jul 2016

Der spares på el og fjernvarme

Det er især el og fjernvarme, der spares på, når energiselskaberne skal finde energibesparelser. Paradoksalt, mener Dansk Fjernvarme, der henviser til, at det er de to grønne teknologier, der skrues ned for.

05. jul 2016

Ny bekendtgørelse svækker samspil i energisystemet

Fjernvarmeselskaber får ikke lov at producere deres egen el, uden at skulle betale fulde tariffer til staten. Det står klart i et nyt udkast til en bekendtgørelse, der ikke får nogen kærlig modtagelse hos Dansk Fjernvarme.

23. aug 2016 Presseklip

Hjallerup Fjernvarme har indviet solvarmeanlæg

I går indviede Hjallerup Fjernvarme sig nye solvarmeanlæg og biomasseanlæg, som nu står klar til den nye fyringssæson. Det skriver Midtvendsyssel Avis.

23. aug 2016 Presseklip

Energibesparelser: Minister skoses for nøl

Der mangler en ny aftale for energispareordningen. Branchen godtager ministerens forslag om, at den måske liberaliseres, men uddeler ris for nøl, skriver Altinget.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. aug 2016 Presseklip

Mere biogas til Fyn og Jylland

Nature Energy vil åbne to nye biogasanlæg, der skal ligge på hver sin side af Lillebælt. De arbejder på at få leverandører, skriver EnergiWatch.

22. aug 2016 Presseklip

Mejerivirksomhed skal pumpe overskydende varmt vand ind i fjernvarmenettet

Gravearbejdet med at grave en stor fjernvarmeledning ned mellem mejerivirksomheden Arinco i Videbæk og fjernvarmenettet i Videbæk går i gang i løbet af få dage. Det skriver Herning Folkeblad.

22. aug 2016 Presseklip

Privat varmeleverandør gav dobbelt så dyr regning

Varmeprisen faldt fra 40.000 til 17.000 kroner da varmekunderne i Slagslunde overtog varmeværket fra privat selskab. Det skriver Politiken.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

18. aug 2016 Presseklip

"Man kan ikke gentage det, man gjorde med Dong"

Regeringens planer skal ses i lyset af Dongs succes. Men Dong var i en helt enestående situation på grund af de håndrækninger, de fik, siger forsyningschef til EnergiWatch.

18. aug 2016 Presseklip

Sådan vil konsulenter ændre i forsyningen

EnergiWatch er kommet i besiddelse af hovedkonklusionerne fra den ellers hemmeligholdte rapport fra McKinsey. De bringer et overblik over hovedkonklusionerne.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

17. jun 2016 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent er i gang

Har I spørgsmål om Dansk Fjernvarmes uddannelser, skal I kontakte uddannelseskonsulent Lisbeth Aagaard Mountfield.

10. jun 2016 Navnenyt

Marianne Larsson går på pension

Jurist ved Energitilsynet, Marianne Larsson, går på pension til august.