31. jan 2017 Presseklip

Droner finder lækager i fjernvarmen i København

LÆS I DAG: Droner finder lækager i København. Professor mener, Kalundborg bør udnytte overskudsvarme fra olieraffinaderi. E.ON dropper solvarmeanlæg i Terslev. Og så afholder Hvidovre Varmens Dag.

Ingeniøren:
Droner finder lækager i fjernvarmen i København
Droner er som skabt til at finde lækager fjernvarmenettet, viser de første afsluttede testflyvninger i København.

 

Hvis et fjernvarmerør har et hul, kan der gå nogen tid, inden hullet opdages, fordi rørene ligger i jorden under bygninger, veje og haver. 

 

Den udfordring kan droner med termografiske kameraer løse i blandt andet København, hvor det første villakvarter er gennemfotograferet, skriver Dansk Fjernvarmes magasin Fjernvarmen ifølge Ingeniøren.

 

- Vi bruger infrarøde, håndholdte kameraer, når vi skal undersøge en konkret mistanke om brud. Systematisk, struktureret termografering af hele byområder har vi ikke brugt før, for det har simpelthen ikke været praktisk muligt, siger sektionsleder i forsyningsselskabet HOFOR, Bo Jensen Møller.

 

Dronerne har fløjet om natten i et villakvarter i Brønshøj og Vanløse. De erstatter håndholdte termografikameraer, som ikke kan dække fjernvarmeledningerne i haver.

_____

 

Ingeniøren:
Professor: Udnyt spildvarme og varmepumper i Kalundborg
Kalundborg forsyning er ved at opføre landets største varmepumpeanlæg, der skal udnytte varmen fra byens 24 grader varme spildevand.

 

Men i byen står også Statoils raffinaderi, der kan levere overskudsvarme ved 90-110 grader direkte til fjernvarmesystemet uden varmepumper.

 

Og det ærgrer professor ved Aalborg Universitet Henrik Lund. Men han er også godt klar over, at der er afgifter på området, der ofte fører til, at industriens varme går til spilde. Og den holdning deler Statoil.

 

- I konkurrencen med andre energikilder er det absurd, at der stadig er så store afgifter på salget af overskudsvarme. Det bør der gøres noget ved, siger Charlotte Balslev, kommunikationsansvarlig hos Statoil, til Ingeniøren.

_____ 

 

Sjællandske:

Ingen solvarme i Terslev

E.ON vil gerne opføre et solfangeranlæg, som kan lave 25 procent af fjernvarmen. Men det er ikke lykkedes at finde en egnet grund til formålet i nærheden af Terslev Fjernvarmeværk.

 

Formanden for teknik- og miljøudvalget i kommunen, Ivan Lilleng (K) kan ikke hjælpe: 

 

- Bilaget har også været oppe i økonomiudvalget. Foreløbig er status, at E. ON må vende tilbage, for vi vil ikke ekspropriere jorden til solfangerprojektet, som E. ON har anmodet om. Det er noget, kommunen kun kan gøre i yderste nødsfald, siger han til Sjællandske.

 

Terslev Fjernvarmeværk har behov for cirka 15.000 kvadratmeter jord til projektet, og ejeren af marken ved siden af varmeværket bekræfter, at der E. ON har henvendt sig, men at han ikke var interesseret i at gå videre.

_____

 

Lokalavisen Hvidovre Avis:
Hvidovre Fjernvarme er med til Varmens dag

Hvidovre Fjernvarme inviterer til Varmens Dag på søndag den 5. februar. Her kan forbrugerne blandt andet få gode råd om, hvordan de sparer på varmen, og hvad god afkøling er.

 

Der bliver også mulighed for at tage med på en skattejagt med en smartphone i hånden, hvor børn og voksne sammen lærer om fjernvarme. De voksne kan desuden få oplysning om E-forsyning og Fjernvarmens Serviceordning, der tilbydes gratis i Hvidovre Fjernvarme.

 

Interesserede, der ikke har fjernvarme, opfordres til at komme alligevel og høre om mulighederne, når man bor i et område, hvor der er fjernvarme i jorden.

 

Der er pølser og noget at drikke til alle, der møder op hos Hvidovre Fjernvarme mellem klokken 11 og 15 på søndag den 5. februar.


Nyheder

13. feb 2017

Fusion: Fjernvarmeselskaberne konsoliderer

Siden 2010 har 110 fjernvarmeselskaber fusioneret til blot 46. Dansk Fjernvarme forventer, at udviklingen fortsætter.

13. feb 2017

Kølvrå og Karup ruster sig til fremtiden

De to fjernvarmeselskaber Kølvrå og Karup står over for en snarlig fusion. På den måde ruster de sig til fremtiden, hvor de samlet mister knap 4 mio. kroner ved grundbeløbets bortfald fra 2019.

10. feb 2017

Fusion har reduceret fjernvarmepris med 60 procent

Lemvig fusionerede i 2015 med naboerne Klinkby og Nørre Nissum. I de to nabobyer har man siden fusionen opnået et stort prisfald for nabobyernes kunder.

09. feb 2017

Dansk Fjernvarme repræsenterer forsyningssektoren i Det Miljøøkonomiske Råd

Som repræsentant for forsyningssektoren indtræder Dansk Fjernvarmes direktør nu i Det Miljøøkonomiske Råd på vegne af DANVA, Dansk Affaldsforening og Dansk Fjernvarme.

06. feb 2017

Energitilsynet sikrer fjernvarmekunderne i ny afgørelse

Energitilsynet fastlægger i en ny afgørelse rammerne for, hvordan de vil se på fjernvarmeselskabers mulighed for at forrente deres indskudskapital. Ifølge Dansk Fjernvarme har tilsynet fundet et balanceret niveau, der samtidig sikrer forbrugerne.

02. feb 2017

HOFOR åbner til dybet i København

På Varmens Dag giver HOFOR nysgerrige mulighed for at komme en tur ned under den gamle hovedstad. 40 meter under jorden løber en fire kilometer lang fjernvarmetunnel.

01. feb 2017

Lilleholt: Substitutionsprincippet består

I et brev til Dansk Fjernvarme bekræfter ministeren for energi-, forsyning- og klima, at han ikke har intentioner om at ændre eller afskaffe substitutionsprincippet. Det glæder Dansk Fjernvarme.

01. feb 2017

Persondata: Ny lov om persondatalov vil give ændringer

For mange selskaber i forsyningssektoren vil de nye skærpede krav fra EU om persondata give anledning til ændringer i måden af opbevare data på. Dansk Fjernvarme maner dog til besindighed, indtil der er mere vished omkring fortolkningen.

31. jan 2017

Web-TV: "Vi har kun en skorsten i Ølgod"

Kommer man forbi Ølgod i Sydvestjylland på søndag den 5. februar vil man blandt andet kunne se, hvordan de laver varme. Og så vil man kunne få sig en snak med driftsleder Henrik Jessen om bæredygtig energi, fællesskabet og fordelen ved kun at have én skorsten.

31. jan 2017

Tønder og Brande etablerer varmepumper

To store gasmotordrevne varmepumper er ved at blive etableret hos både Tønder Fjernvarme og Brande Fjernvarme. For det er der god økonomi i.

31. jan 2017

Konference: S og K ønsker ro om biomasse

Biomasse yder et velkomment bidrag til, at Danmark har en stadig mere grøn energisektor. På den baggrund anerkendte S og K ved mandagens konference om biomasse, at der er brug for stabile rammer.

10. feb 2017 Presseklip

Høje el-tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Naturgasdrevne varmepumper lever fedt på høje el-tariffer. Fjernvarmeselskaber må forrente indskudskapital. Og så ændrer regeringen klimakurs og meget, meget mere.  

09. feb 2017 Presseklip

Høje tariffer bremser eldrevne varmepumper

LÆS I DAG: Regeringen dropper et nationalt klimamål for 2030. Organisationen Tekniq kritiserer energispareordningen. Marstal Fjernvarme risikerer at skulle betale 1,5 millioner kroner tilbage. Og så får Pedersker et nyt fjernvarmeværk.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. feb 2017 Presseklip

EU: Danmark bør genavende mere affald

LÆS I DAG: EU mener, Danmark skal genanvende mere affald. Klimasamarbejde får kontor i København. Droner leder efter læk i Ringe. I Gram gemmer de sommervarmen til om vinteren. Se TV-indslaget. 

07. feb 2017 Presseklip

Skatteministeriet fastholder brændeovnstal

LÆS I DAG Skatteministeriet fastholder sine tal om brændeovne. Konkurs på biomasseværk i Lisbjerg udløser efterregning. Projekt om TVIS-varme til Horsens og Hedensted opgivet. 940 tilsluttes fjernvarme gratis i Korsør. Og meget andet. 

06. feb 2017 Presseklip

Professor: Vi har ikke brug for flere biomasseværker

LÆS I DAG Professor mener, at vi ikke har brug for flere biomasseværker. Tyskere ser på grøn omstilling i Sønderborg. Helhedsplan til 234 mio. kr. skal sikre mere grøn varme på Fyn. Gelsted Fjernvarme har kun haft tre varmemestre siden 1961 og andet fra Varmens Dag.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

30. jan 2017

Web-TV: Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene på Varmens Dag

Bor du i hovedstadsområdet, og har du lyst til at se, hvordan varmen produceres, så har du chancen nu på søndag, hvor Høje Taastrup Fjernvarme åbner dørene i anledning af Varmens Dag.

30. jan 2017

Byernes grønne omstilling kræver ro fra politikerne

I de store byer er der ikke mange alternativer til bæredygtig biomasse, hvis kullene skal udfases. Skal byerne omstille til grøn energi, kræver det derfor politisk ro, siger Dansk Fjernvarme forud for dagens konference på Christiansborg.

12. okt 2016 Navnenyt

Lars Therkildsen fylder 60

Lars Therkildsen, administrerende direktør for HOFOR og næstformand i Dansk Fjernvarme, fylder i dag, onsdag den 12. oktober 60 år.

29. aug 2016 Navnenyt

Ny forsyningsdirektør til HOFOR

Jane Egebjerg Andersen er HOFORs nye forsyningsdirektør for Fjernvarme, Bygas & Kraftvarme.

01. jul 2016 Navnenyt

To nye medarbejdere i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat en juridisk og en økonomisk konsulent i Politisk Økonomisk sekretariat i København.

01. jul 2016 Navnenyt

Flemming Sørensen har 25-års jubilæum hos Strandby Varmeværk

Fredag den 1. juli 2016 er det 25 år siden, Flemming Sørensen blev ansat som driftsleder for Strandby Varmeværk.