13. sep 2018 Presseklip

Ewii vil investere og have flere kunder

LÆS I DAG: Ewii vil investere og have flere kunder. Milliontab efter lukning af Amager Bakke. B&W Vølund får ansvar for stop for el og varme fra ARC. Droner fanger varmespild. Minister indvier nyt kraftvarmeværk.    

Energiwatch:
Ewii vil investere og have flere kunder

Lars Direktør Lars Bonderup præsenterer i dag en strategiplan for koncernen, og den indeholder en plan for nye investeringer og salgsorganisation for el og fibernet, der skal kapre flere kunder, samt en ny enhed for energirådgivning. Samtidig lægges der op til en styrkelse af energirådgivningen i en ny enhed, Renewables Consulting and Trading.

- Vi ser ikke den store fremtid i offentlige støtte til hele rådgivningsområdet. Støtte til disse energispareordninger vil dø ud, og derfor vil vi operere på kommercielle vilkår og udnytte vores bredde i el, vand, varme samt fibernet og udnytte det i en samlet rådgivning. I fremtiden vil vi binde det sammen, og vi vil komme ud med rådgivningsydelser, der ikke er timesalg, men i stedet vil få et mere værdibaseret indhold. Samtidig vil vi tilbyde finansieringsordninger i tilknytning til vores samlede rådgivning, siger Lars Bonderup Bjørn til Energiwatch.

Lars Bonderup Bjørn tiltrådte 1. januar 2018 som ny adm. direktør i Ewii-koncernen efter den afsatte Knud Steen Larsen.

*****

kommunen.dk:
Milliontab efter lukning af Amager Bakke

67 kompensatorer er produceret forkert. Det har fået Amager Bakke til at lukke for energiproduktionen. Og ifølge kommunen.dk kan det betyde et tab på 10 til 15 millioner kroner.

Fejlen kom frem, da en driftsoperatør opdagede, at Vølund, der har leveret de fejlramte kompensatorer, havde fjernet en kompensator fra anlægget og sendt den til reparation uden at informere ARC, der driver Amager Bakke.

Kompensatoren var designet til en lavere hastighed, end det er meningen, de skal kunne håndtere. Ved nøjere inspektion var 67 ud af 100 kompensatorer ramt af samme fejl.

Det vil tage to uger, før anlægget kan sættes i drift igen, oplyser kommunen.dk.

*****

JydskeVestkysten:
B&W Vølund får ansvar for stop for el og varme fra ARC

Drømmeordren for B&W Vølund på Amager Ressourcecenter (ARC) er blevet et mareridt, da virksomheden får ansvar for ARC’s stop for produktion af el og varme, skriver JydskeVestkysten.

Det fire milliarder kroner dyre affaldsforbrændingsanlæg er ramt af designfejl på kompensatorer leveret af B&W Vølund, som skal udbedres de kommende 14 dage. Københavnerne i den periode får el og varme fra andre leverandører.

*****

TV SYD:
Droner fanger varmespild
Din Forsyning i Esbjerg og Varde kommuner er et af de forsyningsselskaber, der benytter droner til at lokalisere ledningsbrud og varmetab, beretter TV SYD.

- Inde hos den enkelte borger kan bruddet på en fjernvarmeledning resultere i, at vedkommende ikke får den temperatur ind, vedkommende skal have - og det er jo vigtigt, for det er det, man betale for, begrunder Din Forsynings formand, Anders Linde, brugen af droner.

Også ude på gaden mener Anders Linde, at der er store gevinster ved at bruge dronerne, da de sikrer, at der ikke skal graves mere end højst nødvendigt.

*****

Hjørring Avis:
Minister indvier nyt kraftvarmeværk

Sindal Varmeforsyning indvier lørdag den 15. september et af verdens mest miljøvenlige kraftvarmeværker. Det avancerede anlæg er udviklet i Danmark og sætter helt nye standarder for biomassevarmeværker, og denne lørdag bliver det indviet med deltagelse af Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Det nye kraftvarmeværk kommer til at producere fem MW varme og 800 kW el på flis, haveaffald og andre alternative brændsler, og samtidig er anlægget CO2-neutralt, hvilket er vigtigt i forbindelse med den grønne omstilling af forsyningssektoren.

Formanden for Sindal Varmeforsyning, Bjarne Christensen, fremhæver også, at anlægget også skal vække glæde hos forbrugerne, fordi det medvirker til at stabilisere priserne for fremtiden. Det skriver Hjørring Avis.

- Fra 2019 er det ikke længere rentabelt at benytte naturgas til kraftvarme, og derfor har vi brugt en del år på at undersøge markedet for et nyt anlæg, der skal erstatte vores gamle naturgasfyrede anlæg. Med det nye anlæg, der er et af verdens mest miljøvenlige, kan vi holde varmepriserne stabile, og det er ikke umuligt, at vores brugere også på sigt kan få lavere varmepriser, siger Bjarne Christensen.

Anlægget har været undervejs siden det første spadestik blev taget i maj 2017 og står nu klar til ibrugtagning i forbindelse med den forestående fyringssæson.

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.