11. sep 2018 Presseklip

ARC er ramt af alvorlig fejl

LÆS I DAG: EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad. Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer. Energinet går i gang med at bygge for Apple. Helsingør tester nyt kraftvarmeværkBrugt motor fra Skals sendes til USA . 93 procent mindre CO2 med fjernvarme.Sæby vil udvide solvarmeanlæg.    

Energi Watch:
ARC er ramt af alvorlig fejl

Amager Ressource Center (ARC) er ramt af en fejl i produktioner, der betyder, at energianlægget ikke leverer el og varme på ubestemt tid. Det bekræfter selskabet overfor kommunen.dk – det skriver Energi Watch.

- Vi kan bekræfte, at vi ikke producerer energi lige nu. Årsagen er fejl på kompensatorerne, og vi arbejder i øjeblikket stærkt på at løse de udfordringer, som nedlukningen har givet os, lyder forklaringen fra kommunikationschef hos ARC, Morten Kramer Nielsen.

Ifølge Energi Watch er fejlene så omfattende, at hele energianlægget, der producerer varme og el til borgerne i fem hovedstadskommuner, har været lukket ned siden fredag aften. Dermed afbrænder selskabet lige nu hverken affald eller producerer el og varme på anlægget.

Ifølge kommunen.dk's oplysninger er det Rambøll og Vølund, der sammen med ARC skal forsøge at løse problemerne. Det er ifølge kommunen.dk en række kompensatorer leveret af Vølund, der har skabt problemer. Ifølge kommunen.dk's oplysninger ved ARC endnu ikke, om designfejlen er opstået i forbindelse med produktionen eller ved montering.

*****

EnergiWatch:
EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad

Regningen efter den tidligere direktør i EWII, Knud Steen Larsen, bliver tårnhøj – bare for i år. Det oplyser den nye adm. direktør i EWII, Lars Bonderup Bjørn, i et interview med EnergiWatch.

På torsdag skal han mødes med sin bestyrelse og for første gang fremlægge et foreløbigt og samlet billede af, hvad investeringer i flere kommercielle selskaber har kostet den jysk-fynske energikoncern.

- Regnskabet for 2018 bliver et blodbad. Men der er også ting i denne her oprydning, vi kan glæde os over. Ewii har skabt noget, som nu afleveres til kompetente ejere. Det er lykkedes at finde et hjem til selskaberne uden at lukke dem ned, siger Lars Bonderup Bjørn til EnergiWatch og oplyser, at der alene i år er tale om et trecifret millionbeløb.

Da Lars Bonderup Bjørn blev ansat, fik han som bunden opgave at rydde op i tvivlsomme investeringer og fastlægge en ny strategi for EWII, hvor der er fokus på kerneforretningen, levering af el, vand, varme og fibernet til forbrugerne.

*****

Finans:
Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer

Mange nye cleantech-selskaber mangler kapital til at skabe fremtidens grønne løsninger. Det skriver Finans.dk.

Baggrunden er, at flere venturefonde tidligere har brændt fingrene på cleantech. Det forklarer Ulla Brockenhuus-Schack, der er managing partner i Danmarks største venturefond, Seed Capital.

- Det er meget lange og kapitaltunge investeringer, og udsigterne er ekstremt risikable, fordi markedet er så reguleret. Pludselig kan en myndighed eller en ny regulering fjerne hele markedet for en ny cleantech-virksomhed, siger Ulla Brockenhuus-Schack til Finans.dk.

Tal fra Vækstfonden viser, at mens venturemarkedet i 2012 investerede beskedne 60 mio. kr. i dansk cleantech, var tallet faldet yderligere til ca. 10 mio. kr. i 2016.

*****

Energy Supply:
Energinet går i gang med at bygge for Apple

I slutningen af 2017 kunne Energinet sætte strøm til Danmarks første højspændingsstation, som kobler et datacenter til elnettet. Det drejede sig om Apples datacenter ved Viborg. Apple ønsker nu at opføre endnu et stort datacenter i landet, denne gang ved Kassø tæt på Aabenraa, og også denne gang er der behov for at opføre en særskilt højspændingsstation til formålet. 

Derfor går Energinet i gang med at bygge en ny station nord for den eksisterende højspændingsstation. Den nye station skal populært sagt fungere som en kæmpe stikkontakt for Apples datacenter. Det skriver Energy Supply.

Energinets bestyrelse har godkendt projektet og kontrakten mellem Apple og Energinet er underskrevet af begge parter. Apple betaler alle udgifter til opførelsen af højspændingsstationen. 

Energinet har også bygget stationer til Facebook i Odense til Google i Fredericia.

*****

Helsingør Dagblad:
Helsingør tester nyt kraftvarmeværk

Forsyning Helsingør er nu så langt med den omfattende ombygning af kraftvarmeværket, at de første små test af anlægget kan begynde. I dag bliver der derfor fyldt træflis i kedlerne og tændt op første gang, skriver Helsingør Dagblad.

Kraftvarmeværket, der er det største og dyreste byggeri i Helsingør siden Kronborg, skal efter planen tages i brug i begyndelsen af det nye år, og byggeriet skrider godt frem. De store elementer er ved at være på plads, men inden døre er der stadig en del at lave, og omkring 150 mennesker er fortsat beskæftiget på byggepladsen.
I forbindelse med kraftvarmeværket bygges der også en ny administrationsbygning, hvor hele Forsyning Helsingørs administration og materielgård skal samles. Efter planen flytter de omkring 150 medarbejdere ind i den nye bygning den 3. december.

*****

Viborg Stifts Folkeblad:
Brugt motor fra Skals sendes til USA  

Skals Kraftvarmeværk har solgt sin 35 tons tunge motor til USA. Den har tjent kraftvarmeværket og forbrugerne i Skals i godt 25 år, men er nu skiftet ud som led i værkets overgang fra naturgas til grønnere biogas. 

I USA skal den gamle Skals-motor renoveres, og her skal den trække en gaskompressor til en af de store gasledninger.

- Den har kørt i cirka 75.000 timer, og man kan sagtens forestille sig, at den i hvert fald har mellem 175.000 og 200.000 timer i sig. Motoren oprindelig er produceret i USA, og nu har jeg passet den i 20 år, og nu skal den altså tilbage. Det er da skægt, siger driftsleder Henrik Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Udskiftningen af den store motor krævede et større hul i væggen for at få den gamle ud og den nye ind. Det hul er nu lukket, og den nye motor er taget i brug - uden at forbrugerne har mærket noget til overgangen.

*****

Vejle Amts Folkeblad:
93 procent mindre CO2 med fjernvarme

Herregårdshotellet Sinatur Haraldskær ved Vejle reducerer sit CO2-udslip med 93 procent og 104 ton årligt ved at skifte fra naturgas til fjernvarme, skriver Vejle Ants Folkeblad.

- Vi har længe vidst, at vi skulle have en anden energikilde, fordi naturgasanlægget er fra 1995. Vi undersøgte flere alternativer, men vi indså, at et jordvarmeanlæg endnu er for usikker en løsning. Vi skal kunne garantere alle et varmt bad. Så da Vejle Fjernvarme førte fjernvarmerør til Skibet, søgte vi om at komme med, fortæller Kari Brandsgård, der er direktør på hotellet om investeringen til en million kroner.

Fjernvarmen er via Vejle Fjernvarme som overskudsvarme fra Shell i Fredericia, fra Skærbækværket og affaldsforbrændingen Energnist i Kolding.

*****

Sæby Avis:
Sæby vil udvide solvarmeanlæg

Sæby Varmeværk ønsker at øge sine forbrugeres forsyningssikkerhed, og derfor har værket netop bedt kommunen om en garanti i forbindelse med investering på samlet 62,6 millioner kroner. Det fortæller Sæby Avis.

Investeringen skal give en udvidelse af det eksisterende solvarmeanlæg samt i en ny og mere tidssvarende spids- og reservelastkedel. Endelig skal en del af investeringen også bruges på optimering af ledningsnettet. Langt den største del af investeringsbehovet – 45,5 millioner kroner - er i udvidelsen af solvarmeanlægget.

Økonomiudvalget har indstillet til byrådet, at man imødekommer garantianmodningen, der løber op i 60 millioner kroner. Byrådet forventes at tage stilling til ansøgningen fra Sæby Varmeværk på sit møde den 12. september.

 

 

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.