10. sep 2018 Presseklip

Nye generalforsamlinger trods store flertal for fjernvarmefusion

LÆS I DAG: Energichef afskediget fra ARC. Tør sommer hjælper Facebook-byggeri. Prisstigninger på CO2 -kvoter gavner grønne investeringer. Fjernvarmekunderne i Rødbyhavn har fået penge tilbage.    

JydskeVestkysten:
Nye generalforsamlinger trods store flertal for fjernvarmefusion
Ekstraordinære generalforsamlinger gav torsdag grønt lys for fusion mellem Sønderborg Fjernvarme og Gråsten Fjernvarme, skriver JydskeVestkysten.

Af de 114 andelshavere, der kunne stemme i Gråsten, stemte 104 ja, mens otte sagde nej. To stemmer var blanke. I Sønderborg blev sammenslutningen vedtaget med 145 stemmer for, 22 imod og to blanke.

Sønderborg Fjernvarme har 10.500 og Gråsten Fjernvarme cirka 1600 tilslutninger. Da færre end to tredjedele af andelshaverne var mødt op begge steder, skal de stemme igen den 27. september. Ved de ekstraordinære generalforsamlinger vil fusionen kunne vedtages med simpelt flertal.

En overgangsbestyrelse skal i to år effektuere fusionen administrativt, juridisk og myndighedsmæssigt. Først i 2020 er den endelige fusion gennemført med en fælles bestyrelse. De to selskaber har til sammen et halvt hundrede ansatte, og Erik Wolff fortsætter som direktør i det fusionerede selskab ved navn Sønderborg Fjernvarme Amba. På sigt vil Augustenborg muligvis også lade sig fusionere ind. 

*****

EnergiWatch:
Energichef afskediget fra ARC

Amager Ressource Center – ARC – har afskediget energichef Dan Fredskov. Det sker som følge af et årelangt systematisk brud på udbudslovgivningen samt ulovlige indkøb for mere end 300 millioner kroner – det skriver EnergiWatch.

Selskabet indgik sammen med Dan Fredskov fredag en aftale om aftrædelse. Dan Fredskov var frem til august konstitueret direktør for ARC, hvor Jacob Hartvig Simonsen trådte til som øverst ansvarlig i det kommunalt ejede selskab.

- Baggrunden er, at vi ikke har været dygtige nok til at lave udbud. På den baggrund har vi vurderet, at det er bedst for ARC og bedst for Dan Fredskov, at vores veje skilles, siger den nytiltrådte direktør.

Problemerne daterer sig tilbage til 2010, hvor ARC har sendt kontrakter på lige over 300 millioner kroner videre til private leverandører uden at have haft opgaverne i det lovpligtige offentlige udbud. Langt hovedparten af aftalerne er indgået i energiafdelingen, hvor Dan Fredskov har været chef siden 2007.

*****

Fyens.dk
Tør sommer hjælper Facebook-byggeri

Den varme og tørre sommer har været god for byggeriet af den nye fjernvarmecentral i Tietgenbyen ved Odense. Det har skabt gode vilkår for entreprenørselskabet Per Aarslev, der nu melder ud, at man regner med at være i stand til at overholde byggeplanen.

- Selv om vi holder planen, så er der stadig rigtig mange snitflader, der skal koordineres. Både i forhold til byggeriet, dem der leverer vores varmepumper og så selvfølgelig med Facebook, hvor vi også har noget rørarbejde, siger forretningsudviklingschef i Fjernvarme Fyn, Kim Winther, til Fyens.dk.

Når anlægget står klar, skal det omdanne overskudsvarmen fra Facebooks datacenter i Tietgenbyen og levere den videre til de odenseanske fjernvarmeforbrugere. Første spadestik blev taget i april, og fredag blev der holdt rejsegilde på byggeriet, der ikke har været forhindret af regn.

Når Tietgenbyens Varmecentral står færdig ved udgangen af 2019, vil den kunne levere fjernvarme til 6900 husstande i Odense og omegn.

*****

Energy Supply: 
Prisstigninger på CO2 -kvoter gavner grønne investeringer

Det er godt for klimaet, at det nu koster 150 millioner kroner at udlede et ton CO2 mod 45 kroner for et år siden. Det mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om EU's kvotehandelsesystem, hvor priserne er steget.

På Amagerværket koster det 100 millioner om året. Det bekymrer dog ikke Hofors direktør Lars Therkildsen, for det betyder, at omlægning af Amagerværket er blevet en endnu bedre investering.  

- Det er klart, at det er dyrere at fremstille kulbaseret varme og el. Men det er kun en ganske kort overgang, at vi har kulkraftværket. Og hvis CO2-prisen holder, bliver det nye biomassekraftværk meget billigere i konkurrence med kullene, siger han til DR Nyheder ifølge Energy Supply.

*****

Lolland-Falsters Folketidende:
Fjernvarmekunderne i Rødbyhavn har fået penge tilbage

Rødbyhavn Fjernvarme har opgivet planerne om at opføre en større akkumuleringstank ved halmvarmeværket i Rødbyhavn, og derfor har andelshaverne fået de penge retur, der var afsat til projektet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

På fjernvarmeselskabets generalforsamling fortalte formand, Agner Jensen, at forbrugerne har fået pengene tilbage via en lavere varmepris. Formanden fortalte også, at man i forbindelse med den seneste opgørelse har sendt næsten en million kroner retur til de andelshavere, der har betalt for meget – typisk på grund af en meget mild vinter. De forbrugere, der har betalt for lidt, skulle tilsammen af med knap 400.000 kroner.

Agner Jensen blev genvalgt som formand på generalforsamlingen.

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.