06. sep 2018 Presseklip

Hedensted undgår prisstigninger

LÆS I DAG: Hedensted undgår prisstigninger. Nyt fjernvarmeværk i Kjellerup er godt på vej. Forsyning Helsingør forventer lavere priser. 150 kroner for at blive fri for fossile brændstoffer. Skive-sag skal for retten.    

Horsens Folkeblad:
Hedensted undgår prisstigninger

Mens forbrugerne hos andre fjernvarmeværker kan se frem til prisstigninger på den anden side af årsskiftet, så stiller det sig anderledes for forbrugerne under Hedensted Fjernvarme. Her forbliver prisen formentlig uændret, når Grundbeløbet forsvinder fra den 1. januar næste år.

Det på trods af, at fjernvarmeværket står til at miste fem millioner kroner hvert år, som reelt ville betyde en prisstigning på gennemsnitligt 4000 kroner pr. husstand.

- Fordi vi de seneste tre år har været fremsynede og investeret store beløb i solvarme og overskudsvarme, holder vi på kort sigt prisen på det nuværende niveau. På længere sigt spiller gasprisen dog en stor rolle, men vi forventer ikke, der fremover bliver tale om væsentlige ændringer, lyder forklaringen fra formand Morten Juhl Larsen til Horsens Folkeblad.

For nuværende er prisen for et standardhus på 130 kvm hos Hedensted Fjernvarme 14.934 kr. 

*****

Helsingør Dagblad:
Forsyning Helsingør forventer lavere priser

I forbindelse med Forsyning Helsingørs nye flisfyrede kraftvarmeværk forventede man, at prisen på fjernvarme ville blive lavere.

Men i kraft af, at flere og flere flisfyrede værker skyder op, er efterspørgslen på flis steget. Men formand for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, forventer alligevel et lille prisfald.

- Vi har de seneste år stille og roligt kunnet sænke prisen. Nu skal vi have det nye værk op at køre, og hvis det går nogenlunde hæderligt, vil vi kunne sænke prisen igen. Men det kommer til at foregå stille og roligt, siger Per Tærsbøl til Helsingør Dagblad.

*****

Midtjyllands Avis:
Nyt fjernvarmeværk i Kjellerup er godt på vej

Byggeriet af Kjellerup Fjernvarmes nye flisværk følger planen. Stålspærene er rejst og inden længe kommer der tag på, så der i næste uge kan holdes rejsegilde for håndværkerne, skriver Midtjyllands Avis.

- Vi mangler stadig en del, inden vi er færdige med byggeriet. Men tidsplanen holder, og vi regner med at kunne fyre op i den 13 MW store fliskedel i februar 2019, siger formand for Kjellerup Fjernvarme, Benny Møller Thomsen, til Midtjyllands Avis.

Formanden forventer, at den nye miljøvenlige kedel vil kunne holde i 20-30 år. De første syv-otte år bliver den suppleret af en ældre kedel på det eksisterende værk. Når den ikke kan mere, skal bestyrelsen tage stilling til, om der skal investeres i endnu en fliskedel til det nye fjernvarmeværk, eller der skal findes en anden løsning.

Byggeriet holder sig indenfor budgettet på 80 millioner kroner. Kedelbygningen bliver på 800 kvadratmeter og lageret kan rumme 6.000 kubikmeter flis.

*****

Ingeniøren:
150 kroner for at blive fri for fossile brændstoffer

To ingeniører har sat sig for at regne på, hvad det egentlig vil koste, hvis Danmark som samfund skal blive fri for fossiler. Og prisen vil være 150 kroner om måneden for hver og eneste dansker, viser beregningerne – det fortæller Ingeniøren.

De 150 kroner betyder, at vi helt kan undgå at bruge olie, kul og gas – og det gælder også til at drive fly, skibe og tung trafik.

- Vi snakker som om, det er helt umuligt at slippe af med fossile brændsler. Det er absolut muligt. Teknologien er her, og det koster kun 0,5 procent af vores BNP eller en lille pizza og et Netflixabonnement per dansker om måneden at omstille til grøn energi. Det handler om vilje, siger Anders Winther Mortensen til Ingeniøren.

Sammen med sin ingeniør-kollega Kasper Dalgas Rasmussen har de brugt deres nylige speciale på Syddansk Universitet til at dykke ned i problemstillingen. Her har de bl.a. taget udgangspunkt i beregninger fra Energistyrelsen, der i 2014 estimerede, at Danmark for blot 10 milliarder kroner om året vil kunne slippe helt for at bruge fossile brændstoffer.

*****

Energi Watch:
Skive-sag skal for retten

HMN Naturgas trækker nu Energiklagenævnet i retten i en sag, der omfatter Skive Fjernvarme. Tidligere i år fik Skive Kommune medhold i en sag hos Energiklagenævnet, der dermed godkendte et fjernvarmeprojekt for Skive Fjernvarme, og den godkendelse drager HMN Naturgas nu i tvivl.

Projektet drejer sig om konvertering fra naturgas til flis og en samtidig udvidelse af det eksisterende fjernvarmeområde. Energiklagenævnets afgørelse er bl.a. baseret på samfundsøkonomiske beregninger, og HMN Naturgas er ikke enig i forudsætningerne, skriver Energi Watch.

HMN Naturgas erkender, at der er tale om et meget usædvanligt træk, men man lægger vægt på, at sagen i deres øjne er principiel, og at det er årsagen til at trække Energiklagenævnet i retten.

- I denne sag mener vi, at samfundet taber, også selv om det for den enkelte forbruger kan være en god forretning. Sagen handler i bund og grund om, om vi skal acceptere, at det ikke er de bedste varmeprojekter for samfundet, som gennemføres, siger administrerende direktør for HMN Naturgas, Susanne Juhl.

 

 

 

 

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.