04. sep 2018 Presseklip

Dyrt at erstatte oliefyr med varmepumper på landet

LÆS I DAG: Dyrt at erstatte oliefyr med varmepumper på landet. Tidligere MF er ny direktør for Dansk Affaldsforening. Varmepumpeprojekt er begyndt i Ejstrupholm. Ny metode stopper udledning af drivhusgasser fra gamle fjernvarmerør.    

DR Nyheder:
Dyrt at erstatte oliefyr med varmepumper på landet

I omkring 78.000 boliger står der stadig et oliefyr. For at Danmark i 2050 kan være uafhængig af fossile brændsler, skal oliefyrene væk.

Men det kan være en uoverskuelig investering at lægge 100.000 kroner for at skifte til en mere miljørigtig varmekilde, hvis man bor i et hus til få hundrede tusinde kroner.

- Boliger med oliefyr ligger typisk i områder ude på landet, hvor det kan være svært at få et lån. Det er en udfordring, så der skal der altså gøres en ekstra indsats, siger Brian Vad Mathiesen, der er professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet til DR Nyheder.

Professoren mener, at der skal sættes ind i forhold til at få udfaset olien, da det er en af de værste opvarmningsformer i forhold til økonomi og klimapåvirkning.

*****

Altinget:
Tidligere MF er ny direktør for Dansk Affaldsforening

Dansk Affaldsforening har ansat Charlotte Fischer som ny direktør. Hun kommer fra en stilling som chef for bæredygtigt erhverv i Concito og var fra 2005 til 2007 medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Hun afløser Jacob H. Simonsen, der fremover skal være direktør i Amager Ressource Center (ARC). Det skriver Altinget.

Charlotte Fischer var indtil årsskiftet regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, hvor hun i efteråret opfordrede daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Anna Mee Allerslev til at træffe beslutningen om at trække sig som borgmester og spidskandidat for Radikale.

Charlotte Fischer tiltræder sin nye stilling 1. oktober

*****

Den Lille Avis:
Varmepumpeprojekt er begyndt i Ejstrupholm

Anlægget med to varmepumper til Ejstrupholm Varmeværk er begyndt, efter en kranvogn for nylig var forbi med isenkram, skriver Den Lille Avis.

Prisen for varmepumperne er 14 millioner kroner, som er tilbagebetalt i løbet af seks til otte år forudsat, at ny lovgivning ikke ændrer rammerne.

Ejstrupholm Varmeværk investerer i varmepumper for at afbøde en markant prisstigning på grund af grundbeløbets bortfald til nytår, som koster værket 3 millioner kroner om året og forbrugere med et standardhus i gennemsnit 4.000 kroner om året. 

Varmepumperne forventes taget i brug til januar.

*****

Teknisk Nyt:
Ny metode stopper udledning af drivhusgasser fra gamle fjernvarmerør

I Danmark sker der løbende en opdatering af det ganske omfattende net af fjernvarmerør. En del af de gamle rør er isoleret med skum, der indeholder forbudte drivhusgasser. Hvis gasserne frigøres, kan de medvirke til at nedbryde ozonlaget – men nu kan en ny målemetode afsløre de miljøfarlige rør.

Indtil nu har det været praksis at gamle fjernvarmerør klippes op til genbrug når de skiftes ud. Den praksis indebærer imidlertid, at gasserne frigives og vil påvirke klimaet på et niveau, svarende til 16.000.000 tons CO.

Teknologisk Institut har i samarbejde med GasDetect A/S og Stena Recycling A/S og med støtte fra Miljøstyrelsen udviklet en ny målemetode, som på stedet kan afklare, om isoleringsskum indeholder CFC-gasser. Det kan nemlig være svært at se forskel på rørene og derfor kan de nye målemetode spare klimaet for den ellers anseelige udledning af drivhusgasser. Målingen tager mindre end et minut og foregår ved hjælp af infrarødt lys. Måleudstyret suger gassen ind i en bærbar celle hvor den kan måles.

CFC-gas blev anvendt i isoleringsskum til køleskabe, frysere, byggematerialer og fjernvarmerør frem til 1995, hvorefter gassen blev forbudt. Det skønnes, at der indtil 1995 er nedgravet 26.000 kilometer fjernvarmerør, som indeholder 4.000-4.500 tons CFC-gas, der er bundet i isoleringen.

 

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.