03. sep 2018 Presseklip

Halmsituationen er bedre end frygtet

LÆS I DAG: Halmsituationen er bedre end frygtet. Mange danskere ser brændeovnene som uproblematiske. Overskudsvarme kan erstatte naturgas. HMN: El løser ikke alle problemer. Ny direktør i affaldsforeningen. Landmand varmer hele landsbyen.

TV2 Nord:
Halmsituationen er bedre end frygtet 
Den knastørre sommer skabte en forventning om, at der ville komme til at mangle halm til vinter. Men nu, hvor høsten er overstået, viser det sig, at det ikke er gået så galt. I hvert fald ikke i Nordjylland. Det skriver TV2 Nord.

Normalt snitter landmændene store dele af deres halm og pløjer det ned, så det fungerer som gødning på markerne. Det har landmændene undladt at gøre i år, og derfor ser det nu ud til, at de fleste landmænd har halm nok til dyrene. 

På Hørby Fjernvarmeværk lyder meldingen også, at der er halm nok. Og værket har ikke betalt mere til landmændene for halmen, end de plejer.

- Det ene år er det godt for dem, og det andet år er det godt for os, og det tredje år er det godt for begge parter. Så det er sådan en aftale, der bare kører, siger driftsleder Jens Larsen til TV2 Nord.

*****

Dagbladet Køge:
Mange danskere ser brændeovnene som uproblematiske
En rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi viser, at brændeovnene står for omkring 65 procent af den samlede udledning af skadelige partikler i Danmark, og at disse er skyld i 550 mennesker dødsfald årligt. 

Men en frisk meningsmåling for Megafon viser, at 23 procent af de adspurgte ikke mener, at brændeovne til boligopvarmning er et problem, og 29 procent ser det som et mindre problem. I alt er det kun 17 procent, der angiver, at det er et problem at bruge brændeovnen som varmekilde.

- Det er selvfølgelig stor forskel på, hvor meget den enkelte brændeovn forurener alt efter, hvilken slags træ du bruger, og om du tænder korrekt op. Desuden har brændeovnens alder noget at sige. De nyeste miljømærkede modeller udleder kun en sjettedel af, hvad en almindelig brændeovn gør. Men det er indiskutabelt, at brændeovne frigiver langt flere af de skadelige mikropartikler i luften end andre varmekilder som varmepumpe eller fjernvarme, siger Benny Hebsgaard, energirådgiver i NRGi, der har bestilt Megafonundersøgelsen. 

Det Økologiske Råd har beregnet, at partikelforureningen per energienhed (g/GJ) ligger på 1,0 for en varmepumpe og 1,3 for fjernvarme (begge inkl. kraftværk) mod 320 for en miljømærket brændeovn og hele 930 for en brændeovn fra før 1990. 

*****

Horsens Folkeblad:
Overskudsvarme kan erstatte naturgas
I øjeblikket udgør overskudsvarmen knap 10 procent af Hedensted Fjernvarmes samlede produktion, men i løbet af næste år kan det tal stige betragteligt.

Hedensted Fjernvarme har nemlig planer om også at udnytte overskudsvarmen fra Glud & Marstrand samt Polyprint, hvilket næsten vil fordoble mængden af den miljørigtige energi. 

- Vi har allerede udnyttet en del, men efter elvarmeafgiften blev sat ned for noget tid siden, er det blevet mere rentabelt. Forretningscasen er blevet bedre, og derfor er der flere virksomheder, der bliver interessante. Overskudsvarmener billigere end naturgas, der fortsat står for ca. halvdelen af vores produktion, og så er miljødelen en ekstra bonus, siger formand Morten Juhl Lassen.

For at udnytte overskudsvarmen hos Glud & Marstrand og Polyprint kræver det blandt andet en investering på halvanden million kroner i en cirka 600 meter ledning. Virksomhederne har til gengæld ingen udgifter af betydning, og netop derfor ser Morten Juhl Lassen de kommende år store perspektiver i at gøre brug af deres overskudsvarme.

Morten Juhl Lassen sigter efter, at Hedensted Fjernvarme inden for 5-10 er helt færdige med at fyre med gas fordi endnu flere overskudsvarmeprojekter er kommet til.

*****

EnergiWatch:
HMN: El løser ikke alle problemer
Oliefyr og naturgas bør fases hurtigt ud det danske energisystem, vurderede Lars Aagard, adm. direktør i el-foreningen Dansk Energi, for nylig i EnergiWatch og advokerede i samme åndedrag for at benytte el i stedet.

Det er dog en stor fejlvurdering at tro, at el løser alle problemer og udfordringer, siger Peter Kristensen, chef for energiudvikling- og besparelser i HMN Naturgas, til EnergiWatch.

- Der er ingen tvivl om, at vi går mod et mere og mere elektrificeret samfund, og at det er supergodt for klimaet, at mere af vores forbrug kan dækkes med vedvarende energi som vind og sol. Men selv el har brug for venner i energisystemet. Det overser Lars Aagaard i sin iver efter at fremme sine medlemmers interesser. En af dem, som går rigtig godt i spænd med strømmen, er gassen. Men Lars Aagaard vil åbenbart hellere være alene og sende gassen ud i kulden, siger Peter Kristensen.

*****

Energy Supply:
Ny direktør i affaldsforeningen
Charlotte Fischer bliver den 1. oktober ny direktør for Dansk Affaldsforening og skal stå i spidsen for kommunale affaldsselskabers interessevaretagelse, skriver Energy Supply.

Hun kommer fra et job som chef for bæredygtigt erhverv i den grønne tænketank Concito og har tidligere blandt andet arbejdet som fuldmægtig i KL og kommunikationsdirektør i Forsikring og Pension.

- Vi har i Charlotte Fischer rekrutteret en kompetent profil med stærke kommunikative evner, indsigt i den kommunale verden og solid erfaring med cirkulær økonomi og interessevaretagelse. Det er den rette kombination af kompetencer i forhold til at sikre kommuner og affaldsselskaber gode rammer for at forsætte udviklingen af den cirkulære økonomi og sikre borgerne et sundt miljø og god, sikker forsyning, siger Mads Jakobsen, formand for Dansk Affaldsforening.

Hun har været MF’er og regionsmedlem i Region Hovedstaden for Radikale Venstre.

*****

Landsbrugsavisen:
Landmand varmer hele landsbyen
I Brædstrup får hele landsbyen varmen fra landmand Frede Nielsen. I snart 20 år har han forsynet en metalvarefabrik og fem boliger udover sit eget stuehus og korntørringsanlæg.

Ideen kom, da han skulle have nyt halmfyr, hvor han tænkte, at han lige så godt kunne købe et, der var stort nok til naboerne også.

- De havde oliefyr, men vi tilbød, at de kun skulle betale for varmen, ikke investere eller dække faste udgifter. Se slipper de også for skorstensfejer, oliefyrservice og vedligehold, fortæller Frede Nielsen til Landbrugsavisen.

Han har stået for alle investeringer. Oprindeligt indgik man derfor en kontrakt på 15 år – og da den udløb fornyede alle kontrakten.

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.