31. aug 2018 Presseklip

Organisationer venter med at juble over finanslovsforslag

LÆS I DAG: Organisationer venter med at juble over finanslovsforslag. Ros til finanslovsforslag fra Dansk Fjernvarme. Løsningen på halmmangel... Usikkerhed om varmepumpe i Dronninglund.

Altinget:
Organisationer venter med at juble over finanslovsforslag
I sit finanslovsforslag har regeringen afsat en grøn milliard over de næste fire år til mere natur, renere luft og en reduktion af drivhusgasser uden for den kvotebelagte sektor.

Selvom det umiddelbart lyder godt, venter flere grønne organisationer med at juble. For der er også et klimaudspil på vej.

- Hvis klimaplanen skal finansieres af den grønne milliard, er det fup. For så er der ikke ret meget tilbage til naturen og miljøet. Jeg har klare forventninger om, at den grønne milliard er reelle midler og ikke udhules af klimaplanen, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, til Altinget.

Heller ikke Det Økologiske Råd er man ovenud begejstret, mens Landbrug & Fødevarer synes, milliarden ”ser spændende ud”.

*****

Energy Supply:
Ros til finanslovsforslag fra Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme roser regeringens finanslovsforslag indeholder en pulje penge til pilotprojekt med henblik på at fremme storskalavarmepumper i fjernvarmen, ligesom der er afsat midler til fjernvarmeselskaber, der rammes af store prisstigninger efter nytår.

- Det er et både godt og fremsynet forslag som regeringen kommer med. Den bedste udnyttelse af den stigende mængde grønne strøm fra vindmøllerne er i fjernvarmen, der netop kan bruge energien, når den er der. Det kan vi gøre med store varmepumper, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, til Energy Supply.

Kim Mortensen håber, at puljen kan give de store byer mulighed for at investere i store varmepumper. I forhold til de grundbeløbsramte værker mener han dog, er der fortsat er behov for, at ministeren indkalder branchen til en snak om, hvordan problemet skal løses.

*****

Energy Supply:
Løsningen på halmmangel...
Den tørre sommer har resulteret i en dårlig høst, og der bliver i 2018 langt mindre halm end det normale udbytte. Net-mediet Energy Supply har talt salgschef for energianlæg hos Verdo om, hvordan den situation kan håndteres hos de fjernvarmeselskaber.

Han fortæller blandt andet, at det letteste for mange fjernvarmeselskaber er, at supplere halmen med træpiller, da de fleste halmanlæg allerede er forberedt til at fyre med træpiller.

- Desuden er træpiller lette at håndtere, men til gengæld kræver det, at pillerne kan ligge overdækket. Ulempen er, at det også er en forholdsvis dyr løsning, så den samlede pris på brændsler stiger, forklarer John Martin Myrup og tilføjer, at man også kan vælge andre alternativer som solsikkepiller, sheapiller eller – på længere sigt - ligninpiller som et supplement til halmen, hvis man vil have en billigere løsning end træpillerne. 

Et andet alternativ på vejen mod et supplerende brændsel er at ombygge kedlen. Det er dog en løsning, vicedirektør Kim Behnke fra Dansk Fjernvarme over for Energy Supply tidligere har advaret fjernvarmeværkerne mod at kaste sig ud i, fordi der ligger alt for store investeringer i de eksisterende halmanlæg til, at man skal kaste sig ud i en ombygning bare for en sommer.

John Martin Myrup mener, at en ombygning under visse omstændigheder godt kan betale sig hvis man ser sig godt for i sit valg af alternativt brændsel.

*****

Nordjyske:
Usikkerhed om varmepumpe i Dronninglund
Der er skabt usikkerhed omkring forarbejdet til en varmepumpe hos Dronninglund Fjernvarme. Ifølge Nordjyske skulle sagen om varmepumpen have været afgjort på et møde i Økonomiudvalget forleden, men det er nu udsat, og det sætter arbejdet med varmepumpen på midlertidig standby.

Det fremgår af Nordjyske, at det angiveligt er usikkerhed omkring områdets tidligere brug – har der været en losseplads eller ej – men reelt handler det formentlig mere om en usikkerhed om grundvandet. Uanset hvad så vil det være dyrt for fjernvarmens kunder, hvis ikke varmepumpen bliver en realitet.

Formanden for Dronninglund Fjernvarme, Carsten Møller Nielsen, anslår overfor Nordjyske, at priserne for værkets 1400 kunder vil stige med 170 kroner pr MWh – hovedsageligt fordi fjernvarmen mister grundbeløbet fra årsskiftet.

Hvis varmepumpen bliver en realitet, vil den stå for omkring 40 procent af varmeleverancen til brugerne.

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.