30. aug 2018 Presseklip

Mange opsigelser hos Forsyningstilsynet

LÆS I DAG: Mange opsigelser hos Forsyningstilsynet. Politisk opbakning til opgør med brændeovne. Sænket elafgift er en håndsrækning til elvarme i sommerhuse. Varmepumpe-ja i Kloster.    

Altinget:
Mange opsigelser hos Forsyningstilsynet

Energitilsynet har skiftet navn til Forsyningstilsynet og adresse fra København til Frederiksværk.

Og udflytningen giver udfordringer, erkender den nye direktør i Forsyningstilsynet, Carsten Smidt.

- Det er tydeligt, at antallet af opsigelser er steget markant. Lige nu er vi dobbelt så hårdt ramt, som vi plejer. Normalt er udskiftningsprocenten på 20. Nu ligger den på 40 procent. Hvorvidt det alene skyldes udflytningen, eller om der også spiller andre faktorer ind, er det svært at sige noget om, siger Carsten Smidt til Altinget.

Han indrømmer, at det nok vil få betydning for sagsbehandlingstiderne. Men understreger samtidig, at der gøres meget for at nedbringe sagsbehandlingstiden.

*****

Berlingske:
Politisk opbakning til opgør med brændeovne

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation bakker op om overborgmester Frank Jensens planer om at dæmpe flammerne i de københavnske brændeovne.

Det står klart, efter Berlingske har lavet en rundringning til flere af kommunens partier, der tilsammen kan mønstre et flertal.

Således hilser Enhedslisten i København et brændeovnsforbud velkommen, de Radikale og Alternativet ser positivt på alle initiativer, som kan minimere luftforureningen i København, og SF bakker op om både forbud og skrotpræmie.

Frank Jensens konkrete forslag er at belønne de københavnere økonomisk, som skiller sig af med matriklens brændeovn og ikke erstatter den med en ny, samt et forbud mod at etablere nye brændeovne i boliger med fjernvarme.

Venstre i København vil ikke gå ind for et forbud men satser på at en skrotpræmie kan få brændeovnsglade borgere til at skifte gamle modeller ud med nye som udleder færre partikler. Partiet satset dog på at kunne finde en politisk løsning sammen med Frank Jensen.

Det er imidlertid ikke nok, at Borgerrepræsentationen finder fælles fodslag. Et flertal på Christiansborg skal ligeledes nikke ja til, at kommunen må lave en lokal skrotpræmiepulje, ligesom et eventuelt forbud mod etablering af nye brændeovne skal godkendes i Folketinget.

*****

Dagbladet Holstebro Struer:
Sænket elafgift er en håndsrækning til elvarme i sommerhuse

Regeringens sænkning af elafgiften på 60 øre plus moms for elforbrug over 4000 kWh i elopvarmede sommerhuse er en håndsrækning til brug af elvarme i sommerhuse, skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Regeringen ønsker at ligestille elopvarmede sommerhuse og parcelhuse, hvor ejerne betaler lavere afgift for ekstra elforbrug.

Thomas Høgh, direktør i Poolhuse.dk, mener, at elafgifterne skal længere ned, fordi en stor del er grøn vindmøllestrøm og derfor mere miljøvenlig, end når sommerhuse opvarmes med oliefyr eller pillefyr. Andre sommerhuse er omlagt til jordvarme eller netop oliefyr på grund af de høje elafgifter og -priser.

- Hvis regeringen gjorde, som den selv siger, skulle afgiften på el til opvarmning meget længere ned, og de andre afgifter skulle op, siger han og henviser til regeringens mål om at benytte el til opvarmning i stedet for fossile brændsler.

Et nyere, velisoleret poolhus på 300 kvadratmeter benytter mere end 15.000 kWh el om året og kan spare 8000 kroner ved lavere afgift.

*****

Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Varmepumpe-ja i Kloster

Grundbeløbet til de fjernvarmeværker, der også producerer el, forsvinder med udgangen af 2018. Derfor bliver fjernvarmen dyrere, hvis man ikke gør noget - også i Kloster, hvor man fyrer med naturgas. 

For at holde prisen nede har Ringkøbing Fjernvarmeværk bedt om lov til at lave en varmepumpe i Kloster. Det har Teknik og Miljøudvalget i kommunen netop sagt ja til ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Den samlede investering vil være på omkring seks millioner kroner, og anlægget kan stå klar i starten af 2020.

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.