29. aug 2018 Presseklip

Finansministeriet får kritik fra ex-ministre

LÆS I DAG: Finansministeriet mødes af kritik fra ex-ministre. Overborgmester vil skrotte københavnernes brændeovne. Klage kan stoppe nyt anlæg i Ringe. Carsten Smidt er direktør for det hele. Varmepumpeprojekt i Dronninglund i modvind. Jelling er varmet af solen i fire måneder. Strømmen blev taget af væltet træ.    

Energi Watch:
Finansministeriet mødes af kritik fra ex-ministre

Der er hård kritik fra fire tidligere ministre med ansvar for miljø og klima. Kritikken er gengivet i Information og er rettet mod Finansministeriet, der ifølge de fire ministre har været en klar barriere for den grønne omstilling.

Ifølge avisen fortæller de fire tidligere ministre – én fra blå blok og tre fra den røde blok – at de ofte blev modarbejdet, når de fremlagde deres politiske initiativer overfor Finansministeriets folk.

- Nogle gange fornemmede jeg, at der var en opfattelse i Finansministeriet af, at man lige så godt kunne hælde penge i kloakken som at satse på grøn omstilling, siger Martin Lidegaard, der var klima- og energiminister for De Radikale fra 2011 til 2014.

Også Connie Hedegaard – der var klima- og energiminister under Lars Løkke Rasmussen – mener, at Finansministeriet i hendes optik ikke så gevinsterne på længere sigt ved den grønne omstilling.

Både den nuværende finansminister Kristian Jensen (V) og den tidligere finansminister, Bjarne Corydon (S) afviser over for Information kritikken.

*****

Berlingske:
Overborgmester vil skrotte københavnernes brændeovne

Indbyggerne i Københavns Kommune må hygge sig uden brændeovne og i stedet varme sig på fjernvarme, hvis det står til overborgmester Frank Jensen. 

De 16.000 brændeovne i kommunen udleder i en fyringssæson lige så mange partikler, som al biltrafik i hovedstaden gør på et helt år, skriver Berlingske.

- I en by, hvor der er fjernvarme i alle huse, er der ikke behov for brændeovne som varmekilde, siger Frank Jensen.

Frank Jensen foreslår blandt andet en skrotningspræmie for gamle brændeovne og forbud mod at installere nye brændeovne.

*****

Fyns Stiftstidende:
Klage kan stoppe nyt anlæg i Ringe

Naturen bliver en stor taber, når Fyns største solvarmeanlæg skal anlægges på en mark mellem Ringe og Sødinge. Det mener Birgit Knudsen, som nu har klaget over manglende miljøundersøgelse.

Ringe Fjernvarmeselskab vil anlægge et solvarmeanlæg på en mark ved Ringe, men det er ødelæggende for den omkringliggende natur. Sådan lyder det fra en borger, som ejer flere jordstykker op til arealet, og hun har derfor sendt en klage til Planklagenævnet. 

- Det er uberørt skov, som man higer efter at beholde. Der er en lille sø, en mose, som er fredet, og meget andet natur. Der er alt det, som dyrene lever af. Dette er ikke bare en mark, forklarer Birgit Knudsen til Fyns Stiftstidende.

Meldingen fra Planklagenævnet er, at der inden for en måned er taget stilling til, om klagen har opsættende virkning og om projektet skal sættes i bero, indtil der er kommet en afgørelse.

Politiker: Den rigtige beslutning

Ifølge Faaborg-Midtfyn Kommunes miljøafdeling er der blevet "screenet" for, om der skal foretages en miljøvurdering.  Det betyder, at der er kigget på alle gældende forhold i miljølovgivningen, og så er det vurderet, at der ikke er behov for en miljøvurdering. 

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Venstres Søren Kristensen, er overbevist om, at det er det rigtige, der er besluttet. 

- Vi politikere har accepteret, at miljøvurderingen ikke skal laves. Jeg kender administrationen, og havde der været den mindste tvivl, havde man lavet en miljøvurdering. Så det er jeg helt tryg ved. Hvorfor er det så blevet her? Vi mener, at det kan passe godt ind, og så ligger det tæt ved fjernvarmen, og op ad betonfabrikken, så der er noget sammenhæng i det, siger udvalgsformanden som understreger, at der ikke er givet nogen dispensationer fra reglerne for at få anlægget godkendt.

*****

Altinget:
Carsten Smidt er direktør for det hele

Den nye direktør for Forsyningstilsynet har nu siddet i stolen i en måned. I et interview med Altinget fortæller han om sine forventninger og ambitioner med det nye tilsyn.

- Hvor Energitilsynet var et klassisk tilsyn, får vi opgaver, der relaterer til både et traditionelt og moderne tilsyn. Vi bevarer naturligvis vores kerneopgaver, som består i at sikre, at sektoren efterlever rammerne i lovgivningen. Men derudover skal vi også bidrage til, at reguleringen følger med tiden, siger Carsten Smidt til Altinget.

Han afviser, at Forsyningstilsynet bliver en politisk marionet og slår fast, at det er en politisk uafhængig institution.

*****

TV2 Nord:
Varmepumpeprojekt i Dronninglund i modvind

I årevis har Dronninglund Fjernvarme ønsket sig en grundvandsbaseret varmepumpe. Den skulle dække 41 procent af byens varmebehov og sænke prisen på fjernvarme i området. Men et flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg har nu indstillet, at byrådet siger nej til projektet, fordi de er bekymrede for grundvandet i området.

Beslutningen ærgrer bestyrelsesformand for Dronninglund Fjernvarme, Carsten Møller Nielsen.

- Jeg mener, at nogle politikere har besluttet sig på forhånd til at de ikke synes, at det er en god idé med den varmepumpe, og det virker ikke til at de læser det faktuelle materiale, der ligger. Der er lavet en VVM-redegørelse, der klart siger, at der ikke er nogen risiko for grundvandet, siger Carsten Møller Nielsen til TV2 Nord

*****

Vejle Amts Folkeblad:
Jelling er varmet af solen i fire måneder

Jelling har i bogstavelig forstand fået fjernvarme de seneste næsten fire måneder, da byen fra maj og indtil for nylig er blevet varmet af sol alene, skriver Vejle Amts Folkeblad.

- Vi slukkede fliskedlen 5. maj, og vi havde stort set kun solvarme frem til 20. august, fortæller varmemester Bjarne Nielsen, Jelling Varmeværk.

Den 23. til 25. juni måtte værket spæde lidt til med flis, da der var et par dage med regn midt i tørken.

I løbet af ugen fra 20. til 27. august har solen leveret 92 procent Jellings varmeforbrug.

*****

Ingeniøren:
Strømmen blev taget af væltet træ

Det var et væltet træ, der mandag indgik i en noget særegen kædereaktion og førte til, at Bornholm stod helt uden strøm i omkring fire timer. Sådan lyder nu meldingen fra Bornholms Energi og Forsyning – det fortæller Ingeniøren.

Træet væltede ned over en højspændingsledning mellem Rønne og Aakirkeby, og normalt ville et såkaldt beskyttelsesrelæ have sørget for, at strømafbrydelsen ikke ville have bredt sig yderligere. Men det skete ikke – i stedet blev elnettet på resten af Bornholm samt søkablet til Sverige slukket og lukket ned.

- Vi er i kontakt med leverandøren af det pågældende beskyttelsesrelæ, og når de har klarhed over hvad fejlen er, skal vi selvfølgelig have tjekket de andre, tilsvarende relæer, siger kommunikationschef Klaus Vesløv fra Bornholms Energi og Forsyning.

Han tilføjer, at Bornholms Energi og Forsyning er i færd med at tjekke de yderligere relæer, som ellers jævnligt bliver tjekket af selskabet.

*****

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.