28. aug 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil fremrykke klimamål

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil fremrykke klimamål. Farvel til kul i senest 2023. Tarif skal motivere til koldere returvand. Kraftværk kom i gang under strømsvigt.    

Altinget:
Socialdemokratiet vil fremrykke klimamål

Socialdemokratiet vil skrue Danmarks klima-ambitioner i vejret, når efterårets klimaforhandlinger går i gang. Partiet har fire krav med til forhandlingsbordet og de får en blandet modtagelse.

Et af kravene er, at Danmark skal være fri af fossile brændsler allerede i 2045 – ikke i 2050, som målet er formuleret i dag.

- Fem år lyder måske ikke af meget – men det vil reelt betyde, at vi skal igangsætte langt flere initiativer nu, lyder det i udspillet, hvori det fremgår, at Sverige allerede har sat et mål om fossilfrihed i 2045, og Norge vil være såkaldt klimaneutral i 2030.

Foruden et skærpet klimamål har Socialdemokratiet krav om et mål om 500.000 grønne biler i 2030, udskiftning til el-busser i Danmarks store byer, og at ”landbruget skal yde et fair og fornuftigt bidrag til klimaet”.

- Det er et klart signal til regeringen om, at vi ikke mener, at der kan laves en klimaaftale, medmindre omstillingen af transportsektoren bliver taget mere seriøst, og vi får landbruget med ind i klimakampen, siger partiets klimaordfører siger Jens Joel til Altinget.

På Christiansborg får de socialdemokratiske krav en blandet modtagelse. V afviser intet og roser S for at komme med konkrete forslag. Dansk Folkeparti er ikke tilhænger af konkrete mål for bestemte år – partiet vil i stedet lade udviklingen være op til teknologiudviklingen og markedet. Alternativet synes ikke at S-forslaget er ambitiøst nok.

*****

Ugeavisen Esbjerg:
Farvel til kul i senest 2023

Ørsted har meldt ud, at kraftvarmeværket i Esbjerg skal indstilles fra kul til noget andet. En af løsningerne er at omstille Esbjergværket til træflis og anden biomasse. Men den løsning foretrækker hverken Esbjerg eller Varde, da løsningen kan løbe op i 1,25 milliarder.

- Vi skal ikke træffe en lidt gammeldags beslutning, der binder os til at brænde træflis og anden biomasse af i et nyt varmeværks 25 til 30 år lange levetid, når det ikke er nødvendigt, og når det et muligt at erstatte Esbjergværkets varmeforsyning på andre måder, siger Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg, til Ugeavisen Esbjerg.

I stedet peger borgmesteren på, at der kan udnyttes overskudsvarme og bruge sol og vind og affaldsforbrænding. Men det kræver en dispensation fra kraftvarmekravet. Og det er endnu uklart, om det er muligt.

*****

JydskeVestkysten:
Tarif skal motivere til koldere returvand

Din Forsyning indfører fra årsskiftet motivationstariffen, så forbrugerne kan få rabat, skriver JydskeVestkysten.

God afkøling giver mindre varmetab i fjernvarmenettet, som giver lavere varmepriser. Din Forsyning forventer, at motivationstariffen vil berøre 30-40 procent af kunderne, og langt de fleste af dem vil få rabat. Omvendt vil cirka fem procent af alle varmekunder nok få en merudgift.

- Tariffen skal motivere kunderne til at udnytte varmesystemet mere optimalt og gøre varmeafregningen mere fair. Motivationstariffen indebærer, at kunden får rabat, hvis han/hun udnytter varmen i fjernvarmevandet effektivt, siger Anders Linde, formand for Din Forsyning.

*****

Horsens Folkeblad:
Kraftværk kom i gang under strømsvigt

Det massive strømsvigt, der mandag ramte Bornholm, fik sat gang i det lokale kraftværk, der producerede strøm for at sikre lys og varme hos de mange øboere, der i flere timer var uden strøm. Det beretter bl.a. Horsens Folkeblad.

Strømmen svigtede Bornholm i fire timer sidste på mandagen, og i første omgang lød meldingen, at det endnu en gang var strømkablet fra Sverige, der var skurken. Men senere lyder meldingen, at det måske kan være et højspændingskabel på selve Bornholm, der står bag strømafbrydelsen, der ramte hele øen.

- Vi har en mistanke, vi skal forfølge, om at det måske er en højspændingsledning lokalt på øen, der er gået ned. Det har så forårsaget et dyk i spændingen, som har fået kablet til Sverige til at sætte ud. Det skal vi have undersøgt de nærmeste dage, siger Klaus Vesløv, der er kommunikationschef hos Bornholms Energi & Forsyning.

Den lokale produktion på kraftværket vil gradvist blive droslet ned igen, som strømmen er vendt tilbage og fungerer.

 

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.