27. aug 2018 Presseklip

Andelsboligforening støtter fusion

LÆS I DAG: Andelsboligforening støtter fusion. Overskudsvarme kan tage over fra jordvarmeanlæg. Udslidt kedel på vej ud. Fjernvarme til flere i Vejle. Glasværk leverer mere overskudsvarme.    

JydskeVestkysten:
Andelsboligforening støtter fusion

Så sent som ved årsskiftet var Gråsten Andelsboligforening heftig modstander af en sammenlægning mellem deres lokale varmeselskab, Gråsten Fjernvarme, og den større nabo mod øst, Sønderborg Fjernvarme. Men det har ændret og nu støtter foreningen op om en sammenlægning.

Ifølge andelsboligforeningen skyldes holdningsændringen, at man har fået en passus ind i de nye vedtægter, der giver andelsboligforeningerne i alt fire pladser i den nye bestyrelse. Det sikrer den indflydelse, som de ellers har været nervøse for at miste, skriver JydskeVestkysten.

- Nu ser vi positivt på fusionen. Nu har vi stemmer på lige fod med andre. Det lyder måske skørt, men vi var ikke sikre på, folk ville køre til Sønderborg for at deltage i varmeselskabets generalforsamling. Dermed ville vi på sigt risikere at stå uden for indflydelse, siger Jimmy Poulsen, der er direktør for Gråsten Andelsboligforening.

Sammenlægningen bliver anbefalet af de respektive bestyrelser, men skal stemmes igennem på ekstraordinære generalforsamlinger den 6. september.

*****

Dagbladet Køge:
Overskudsvarme kan tage over fra jordvarmeanlæg

Fremover vil eleverne på Havdrup Skole formentlig kunne få varmen fra overskudsvarme fra virksomheden CP Kelco i Lille Skensved. Det vil erstatte varmen fra det nuværende jordvarmeanlæg, der er i så dårlig fatning, at det ikke længere kan bruges som varmekilde – det skriver Køge Dagblad.

Overskudsvarmen er aktuel som erstatning, da byrådet i april vedtog at lade CP Kelco levere overskudsvarme Solrød Fjernvarme, der dækker en række lokalområder i Køge Kommune. Det kan man udvide, så det også kommer til at dække Havdrup Skole.

Og det haster med en ny løsning. En rapport om jordvarmeanlægget viser, at man skal bekoste et helt nyt jordvarmeanlæg, hvis Havdrup Skole fortsat skal have varme fra anlægget. Og derfor virker løsninger med overskudsvarme fra CP Kelco langt mere tiltagende, fremgår det af en indstilling til byrådet i Køge Kommune.

*****

Fyns Amtsavis:
Udslidt kedel på vej ud

En kedel hos Sydlangelands Fjernvarme er slidt ned og utidssvarende, mener DFP, som på vegne af selskabet har ansøgt Langeland Kommune om at udskifte kedlen, skriver Fyns Amtsavis.

Halmkedlen skal udskiftes med en ny biomassekedel med halm som primært brændsel, så Syddlangelands Fjernvarme kan tilbyde forbrugerne stabil varmepris ved miljøvenlig og effektiv varmeproduktion.

Anlægget forberedes til at kunne håndtere andre biobrændsler som for kornafrens, træpiller og lignende ved mangel på halm. Det nye kedelanlæg bygges med røggaskondensering.

Kedlen på 6 MW bygges på varmeværkets adresse i Tryggelev og tilsluttes det eksisterende fjernvarmeledningsnet.

*****

Fredericia Dagblad:
Fjernvarme til flere i Vejle

Vejle Fjernvarme er klar til at bruge 23 millioner kroner på et projekt med en ny fjernvarmeledning, der skal sikre fjernvarme til området omkring fjorden. 200 nye boliger bliver helt sikkert forsynet med fjernvarme, men også nuværende beboere i området har fået tilbud om at koble sig på, så de kan udfase deres private olie- eller naturgasfyr.

- Folk har frist til at melde sig frem til 1. september. Det gælder også for de virksomheder, der ligger langs den nye ledning - blandt andet 3F's hovedkvarter i Sjællandsgade. Endnu har ingen af meldt sig - men det kan stadig nås, siger Vejle Fjernvarmes direktør, Jesper Wolsgård til Fredericia Dagblad.

Ledningen bliver ikke den nemmeste, fjernvarmeselskabet har trukket. Entreprenøren skal blandt andet have røret ført under et godsbanespor og under åen.

*****

Sjællandske:
Glasværk leverer mere overskudsvarme

I Fensmark har fjernvarmeselskabet indgået en aftale med byens store glasværk om at levere endnu mere varme. Det betyder, at fra 1. marts vil Ardagh Glass dække 80 procent af varmeforbruget i området.

- Det er ren win-win for både fjernvarmen og Ardagh. Konkret betyder det, at fjernvarmekunderne undgår prisstigninger, der ellers ville have ramt os efter nytår, siger driftsleder i Fensmark Fjernvarme, Flemming Hansen til Sjællandske med henvisning til, at selskabet mister det såkaldte grundbeløb efter nytår.

Ardagh Glass ligger 400 meter fra fjernvarmeværket. Og overskudsvarmen udvindes i røggassen fra virksomhedens smelteovne. Forsyningen suppleres af en eldrevet varmepumpe, der kan udnytte spildvarmen fra glasværkets kompressoranlæg, hvilket giver 21 procent mere varme til byen.

 

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.