24. aug 2018 Presseklip

Eniig sender millioner retur til kunderne

LÆS I DAG: Eniig sender millioner retur til kunderne. Energiaftalen svigter solcellerDatacentre suger Danmark for energi.   

Pressemeddelelse:
Eniig sender millioner retur til kunderne

De kommende fem kvartaler vil kunder hos Eniig Varme opleve, at deres varmeregning bliver mindre end hidtil. Det skyldes, at bestyrelsen for Eniig Varme nu har taget beslutning på tilbagebetalingen af i alt 70 millioner kroner, som kunderne tidligere er blevet opkrævet i forbindelse med forretning af varmeselskabets indskudskapital.

Eniig mente at opkrævningen var forkert og kørte sagen på kundernes vegne, og da man vandt sagen, stod det klart, at kunderne skulle have pengene retur. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Eniig Varme.

- Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan sende de mange penge retur til varmekunderne. Vi har ført og vundet sagen på forbrugernes vegne, og det er vigtigt for os at vise, at vi står last og brast med varmekunderne i ønsket om at drive et både effektivt og bæredygtigt fjernvarmeselskab i Herning, udtaler Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

Det store millionbeløb vil blive sendt retur til varmekunderne fordelt over de kommende fem kvartaler. I praksis betyder det, at der indtil udgangen af 2019 bliver givet en rabat på samme størrelse som arealbidraget. For en standardhusstand (et hus på 130 m2) betyder det en samlet besparelse på 2.500 kr., fordelt med 500 kr. i 4. kvartal 2018 og 2.000 kr. i 2019. Rabatten vil fremgå på varmekundernes faktura som en særskilt linje på den sidste rate i 2018 samt på de fire rater i 2019.

*****

Ingeniøren:
Energiaftalen svigter solceller

Denne sommer blev utrolig vindstille, og det viser med al tydelighed, at den netop indgåede energiaftale i Folketinget har fejlet på ét punkt: Solceller. Det mener bl.a. professor fra Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen, der kritiserer energiaftale for at ikke at tage højde for solcellernes reelle potentiale i den grønne omstilling.

- Vores beregninger viser, at vi vil have stor gavn af 2.000 til 2.500 MW solceller inden for de næste fem år, fordi solcellerne har en anden produktionsprofil end vindmøllerne, hvorved strømmen får højere værdi. Hvis ikke vi får solcellerne med, bliver den grønne omstilling bare dyrere, siger han til Ingeniøren.

Ifølge DTU leverede de eksisterende solcelleanlæg 17 procent mere strøm pr. enhed denne sommer, hvis man sammenligner med den samme periode i 2017. I o sammenligning med havvindmøllerne, så nåede solcellerne op på 60 procent af den kapacitet, som havvindmøllerne præsterede, og dermed var solcellerne med til at dæmpe den import af fossile brænds­ler, som blev resultat af hedebølgen.

Til sammenligning bliver det fremhævet, at bl.a. Energinet i dag taler for, at den opti­male andel af solcellestrøm i et dansk energisystem med rigtig gode vindressourcer ligger på mellem 10 og 20 pct., målt på energiproduktionen.

*****

Energy Supply:
Datacentre suger Danmark for energi

Der er seks store datacentre på vej i Danmark. Apple og Google står hver for to, Facebook for et, mens en endnu hemmelig virksomhed har udset sig Andrup ved Esbjerg som muligt hjemsted for endnu et.

Så store datacentre kræver enorme mængder energi. Og en rapport fra COWI viser, at strømforbruget i 2030 vil være 20 procent af det samlede danske elforbrug i 2017. I 2040 vurderes forbruget at være steget til 11,4 TWh eller 33 procent af elforbruget i 2017. Det oplyser Energy Supply.

Det er endnu ikke afklaret, hvor strømmen skal kommen fra. Især fordi de store amerikanske it-giganter gerne vil forsynes af grøn strøm. Derfor er de også medinvestorer på større projekter, der kan udbygge den vedvarende energi.

- De deltager også i forskningsprojekter, fx for Apples vedkommende ved at investere et større to-cifret millionbeløb i projekt sammen med AU Foulum omkring anvendelsen af biogas i energiforsyningen, siger direktør i Datacenter Industriens sekretariat, Henrik Hansen til Energy Supply.

 

Nyheder

24. sep 2018

Opråb: Lad ikke overskudsvarmen gå til spilde

Industri, fjernvarmeselskaber, arbejdsgiverorganisationer, lønmodtagerorganisationer og energiens brancheorganisationer går sammen i fælles opråb for en politisk løsning, der vil sikre udnyttelse af overskudsvarme.

24. sep 2018

A.P. Møller Holding: Samspil med fjernvarmen er vigtig for geotermiens succes

Den store udbredelse af fjernvarme i Danmark er grundlaget for en geotermisk succes, mener Samir Abboud, der er direktør i A. P. Møller Holdings nye geotermiafdeling.

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

25. sep 2018 Navnenyt

To nye ansat i DME

Ny i ejerkredsen og ny juniorpartner hos DME.

24. sep 2018 Navnenyt

Vicedirektør fratræder i CTR

Vicedirektør i CTR I/S, Jan Elleriis, fratræder efter sin stilling for at blive særlig rådgiver samme sted.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

18. sep 2018 Presseklip

Strid om udbud på millionprojekter

LÆS I DAG: 2.200 husstande i Køge varmes op med overskudsvarme. Aabybro Fjernvarme har fået flere forbrugere. Hammel har øget varmesalget med 10 procent. Der er styr på energiforbruget i Danmark.Verdens energiforbrug topper i 2035. Olieforbruget stiger og stiger.

17. sep 2018 Presseklip

Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal

LÆS I DAG: Nyt kraftvarmeværk indviet i Sindal. Taskforce skal sikre udnyttelse af overskudsvarme. Solen har leveret sommerens varme i Snedsted. Horsens kan fortsætte udrulning af fjernvarme. 138 tog på rundtur i Næstved.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

05. sep 2018 Presseklip

Store byer vil af med kraftvarmekravet

LÆS I DAG: Store byer vil af med kraftvarmekravet. Varmt forhold ender i ægteskab. Sammenlægning bliver kun for andelshavere. Grundbeløbet er skyld i prisstigninger i Ølgod. Hedensted holder priserne i ro. Bestyrelsesformand stopper i EWII. Sidste runde for hjælp til varmepumper. Kinesere på inspirationstur i Slagslunde.    

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.