13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

Finans.dk:
Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

Den første store hal i Apples store datacenter ved Viborg står klar nu. De mange servere, der er plads til der, vil til sammen kunne generere så meget overskudsvarme, at hele Viborgs varmebehov kan blive dækket, når datacenteret er bygget helt ud. Det oplyser Finans.dk.

Men der er ikke sat gang i planerne om at udnytte overskudsvarmen.

- Vi har aftalt med Apple, at de skal lave et testanlæg. Og så skal vi sammen bekræfte, at det rent faktisk kan lade sig gøre at genindvinde varmen fra datacentret, siger Christian Hagelskjær, direktør for Energi Viborg, til Finans.dk.

Men hvis ikke der sker noget snart, risikerer projektet slet ikke at blive til noget. For Viborg Fjernvarme, der vil være en af de store aftagere af varmen fra Apple, har brug for afklaring, da de ellers er nødt til at se på andre varmekilder.

*****

Berlingske:
Potentiale i geotermi, men ingen økonomi

Der er geotermisk varme i den københavnske undergrund, og ifølge en ny kortlægning fra GEUS, kan den dække en betydelig del af hovedstadens opvarmningsbehov.

Statsgeolog Henrik Nielsen fra GEUS mener, at fjernvarmen i Danmark står med et ”paradigmeskift”, og at en tredjedel af vores fjernvarme kan produceres med varme fra undergrunden. Men i hovedstadens forsyningsselskab mener man, at økonomien er svær. Det er også udfordringen for Farum Fjernvarme, der gerne vil udnytte geotermi.

- Vores fjernvarme stammer fra et naturgasbaseret kraftværk. Det er en begrænset og CO2udledende ressource, og derfor er det vores håb på længere sigt at kunne levere geotermisk varme til vores forbrugere, og det til en konkurrencedygtig pris, forklarer direktør Nighat Kamal til Berlingske.

I Farum har man allerede købt en grund, men en 30 mio. kr. dyr prøveboring spænder ben.

*****

Energy Supply:
Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København

375.000 andelshavere risikerer at komme i mindretal, hvis Seas-NVE køber Ørsteds elnet-forretning, skriver Energy Supply på baggrund af DAGBLADET og Nordvestnyts artikler.

Med Ørsteds elnet i Radius følger en million elnet-kunder i hovedstaden, Nordsjælland og Roskilde-området. Vælger Seas-NVE at gøre de nye kunder til medejere, kommer de nuværende andelshavere mindretal.

- Det er en reel problemstilling, som vi skal have fundet et godt svar på. Hvis det ender med, at vi køber Ørsteds elnet-selskab, skal vi have kigget på, hvordan vi kan få det til at hænge sammen på en god måde for alle parter, siger Jens Stenbæk, formand i Seas-NVE.

*****

Effektivt Landbrug:
Fjernvarme Fyn: Der er halm nok

Fjernvarme Fyn vurderer, at der er halm nok til rådighed. Derfor vil selskabet, på trods af sommerens tørke, forholde sig strengt juridisk til vilkårene i de halmkontrakter, de har indgået med leverandørerne for det kommende år. Det skriver Effektivt Landbrug.

Fjernvarme Fyn har i en skrivelse meddelt leverandørerne, at det betragtes som en væsentlig misligholdelse, hvis man som halmleverandør ikke kan levere de aftalte mængder.

Den udmelding ærgrer formanden for Danske Halmleverandører, Hans Stougaard.

- Historisk har der altid med ejeren af Fynsværket været en god dialog og forståelse mellem os som handelspartnere, så derfor er det ekstra overraskende, at Fynsværket ser ud til at vælge at gå enegang i denne ekstreme tørkesituation, som leverandørerne står i, siger Hans Stougaard, til Effektivt Landbrug.

Fjernvarme Fyn er et af landets største halmværker og indkøber omkring 200.000 tons halm hvert år.


Nyheder

19. sep 2018

Aalborg vil gerne satse på geotermi

Aalborg Forsyning skal omstille Nordjyllandsværket fra kul. Her ønsker man, at geotermi kan blive en del af løsningen.

19. sep 2018

Geotermisektoren samles i Dansk Fjernvarme

Geotermi har i Danmark potentialet til at udgøre helt op til 30 procent af det samlede fjernvarmeforbrug. Vidensinstitutioner, industri og fjernvarmeselskaber samles i Dansk Fjernvarme for at udvikle sektoren og indfri potentialet.

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

06. sep 2018 Energiaftale

Radikale: Vi bør droppe krav om kraftvarme

Vi bør satse helhjertet på nye grønne løsninger i stedet for at fastholde regler, der tvinger energisektoren til at investere i mere biomasse, lyder det fra de Radikales energiordfører Ida Auken.

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

28. aug 2018

Hollændere besøgte solvarme i regnvejr i Brædstrup

Det var let dårlig timing, da den hollandske vandmyndighed tog på inspirationstur til Danmark for at se på den særlige kombination af solvarme og lagring i undergrunden. De ramte en af de vådeste dage i sommeren 2018.

22. aug 2018

Lave fjernvarmepriser sikrer lav inflation

Inflationen i Danmark faldt i juni måned fra 1,1% til 0,9%. Ifølge Danmarks Statistik skyldes faldet især de fortsat lavere priser på fjernvarme.

21. aug 2018

IT-sikkerhed skal være for alle

Dansk Fjernvarme er med på workshop, hvor der bliver arbejdet med den fremtidige strategi for cybersikkerhed i bl.a. energisektoren.

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

14. sep 2018 Presseklip

Fynsværket skal skifte fra kul senest i 2025

LÆS I DAG: Kvotepris bliver ikke ændret. Regeringen vil hjælpe forbrugerejede vandværker. Havvindmøller bliver mødt af protester. EU yder for lidt beskyttelse mod luftforurening. Forurening fra brændeovne betyder kun lidt for mange danskere.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. sep 2018 Presseklip

Ewii vil investere og have flere kunder

LÆS I DAG: Ewii vil investere og have flere kunder. Milliontab efter lukning af Amager Bakke. B&W Vølund får ansvar for stop for el og varme fra ARC. Droner fanger varmespild. Minister indvier nyt kraftvarmeværk.    

12. sep 2018 Presseklip

Millionregning for at flytte tilsynet

LÆS I DAG: Fjernkøling rykker tættere på. Økologisk Byggeri: Nytteløst at forbyde brændeovne. Bornholm vil være testzone for grøn energi. Kritik af planer for at afskaffe gebyr på affald. Halmmangel er ikke så slem.    

11. sep 2018 Presseklip

ARC er ramt af alvorlig fejl

LÆS I DAG: EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad. Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer. Energinet går i gang med at bygge for Apple. Helsingør tester nyt kraftvarmeværkBrugt motor fra Skals sendes til USA . 93 procent mindre CO2 med fjernvarme.Sæby vil udvide solvarmeanlæg.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.

28. aug 2018 Navnenyt

Dansk Fjernvarme har ansat ny teamkoordinator i Service

Birgitte Heick er ny hos Dansk Fjernvarme.