10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

Altinget:
Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

Energiforliget kan koste på forsyningssikkerheden. Dansk Fjernvarmes beregninger på rekordsommeren viser, at decentrale kraftvarmeværker bør bevares, skriver Altinget.

Strømprisen er steget 66 procent siden sidste år på grund af rekordsommeren, der også betød fald i el-produktionen, så megen af danskernes strøm derfor kom fra tyske kul.

Tal fra Energinet bearbejdet af Dansk Fjernvarme viser, at vindkraftproduktionen i juli faldt 25 procent i forhold til juli sidste år, mens produktionen fra kraftvarmeværkerne kun steg otte procent. Resten er hentet i udlandet. For eksempel er forbindelsen fra Jylland til Tyskland ændret 230 procent fra eksport til import.

- Når vi taler for, at vi skal bevare kraftvarmekapaciteten i Danmark, skyldes det en reel bekymring for forsyningssikkerheden. Når vindmøllerne stopper ved mangel på vind, er løsningen altså ikke at bygge nye havmølleparker. Og sommeren har også vist os, at vi ikke blot kan satse på at udbygge kablerne til udlandet, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke.

*****

Sjællandske:
Dansk selskab bør overtage elkunder

Ifølge eksperter kan det give billigere gas og el for mere end en million elnet-kunder og 800.000 el- og gas-kunder på Sjælland og i Hovedstaden, hvis den rigtige køber til Østeds forretning findes. Det siger Brian Vad Mathiesen, ekspert i energiplanlægning og professor på Aalborg Universitet, der mener, at kunderne skal overtages af et dansk selskab.

Ifølge JP Finans er især udenlandske pensionsselskaber og fonde interesserede i at overtage elnet-kunderne sammen med danske pensionsselskaber og det sjællandske energiselskab Seas-NVE.

- Hvis pensionskasser og især udenlandske selskaber synes, det her er attraktivt, så må det betyde, at afkastet er for stort, og dermed, at forbrugerne betaler for meget for at få leveret strøm. Det er ikke rimeligt. Forbrugerne har jo ingen chance for at købe et andet produkt, for der jo kun et sæt strøm-ledninger hen til deres hus eller lejlighed, forklarer han til siger han til Sjællandske.

Ørsteds elnet-kunder i Radius vurderes at være et sted mellem 7 og 14 milliarder kroner værd.

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

08. aug 2018 Presseklip

Stor forskel på varmeprisen på Bornholm

LÆS I DAG: Stor forskel på varmeprisen på Bornholm. Energiorganisationer efterlyser handlekraft fra politikere. Biogasstøtte skal skabe tryghed for investorer. Østdanske forsyningsselskaber samarbejder om vækst og arbejdspladser. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.