08. aug 2018 Presseklip

Stor forskel på varmeprisen på Bornholm

LÆS I DAG: Stor forskel på varmeprisen på Bornholm. Energiorganisationer efterlyser handlekraft fra politikere. Biogasstøtte skal skabe tryghed for investorer. Østdanske forsyningsselskaber samarbejder om vækst og arbejdspladser. 

Bornholms Tidende:
Stor forskel på varmeprisen på Bornholm

Prisen for at varme et standardhus op hos Rønne Vand og Varme ligger omkring 5.000 kroner under prisen hos Bornholms Energi & Forsyning.

Men det er der et par naturlige forklaringer på, oplyser direktør i Bornholms Energi & Forsyning Rasmus Sielemann Christensen.

Først og fremmest peger han på, at det er dyrt at etablere fjernvarme på Bornholm. Både fordi der kan være langt mellem husene, og ikke mindst fordi Bornholms undergrund gør det dyrere at grave ud til fjernvarme end andre steder i landet.

- Den anden vigtige faktor er, hvor meget man har betalt af på sit distributionssystem. Jo ældre dit distributionsnet er, desto billigere pris vil du have, fordi lånene er betalt langt ned. Vi har nye net, som stadig har en høj gældsandel, siger Rasmus Sielemann Christensen til Bornholms Tidende.

Rønne Vand og Varme har ifølge direktøren et ældre distributionsnet, som er betalt af.

Bornholms Energi & Forsyning har tidligere i år i øvrigt sænket prisen med 2,8 procent.  

*****

Ingeniøren:
Energiorganisationer efterlyser handlekraft fra politikere

Regeringen har nedsat et vækstteam for energi- og miljøområdet. Men i stedet for flere råd og anbefalinger ville det være en god idé at starte med at implementere de konkrete anbefalinger, et tilsvarende udvalg kom med for fem år siden. Det skriver Ingeniøren.

Sådan lyder opfordringen fra blandt andet Dansk Fjernvarme i Ingeniørens nye nichemedie for energiområdet, GridTech. Dansk Energi, DI Energi og Dansk Fjernvarme har overfor mediet vurderet de 18 anbefalinger, det gamle udvalg kom med og status er, at meget lidt er gennemført trods det, at langt de fleste anbefalinger stadig er relevante.

- I stedet for endnu et udvalg skulle man se at komme i gang med at få gjort noget, siger vicedirektør Kim Behnke fra Dansk Fjernvarme.

Formanden for det nye vækstteam, Cowis adm. direktør Lars-Peter Søbye, siger at han ser frem, ikke tilbage og at hans ambition med projektet er at fastholde en dansk førerposition på det grønne område.

*****

Ingeniøren:
Biogasstøtte skal skabe tryghed for investorer      

Biogasanlæggene ventes næste år at modtage 1,7 milliarder kroner i offentligt tilskud – noget som ventes at stige til to milliarder kroner årligt i 2020’erne. I 2023 vil biogas således modtage hver tredje støttekrone til vedvarende energi, mens det er hver tredje i 2030.

Og det er faktisk for investorernes skyld, at den massive støtte til biogas forsætter. Ifølge energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) skal de nemlig kunne investere at lave anlæg til at forsyne Danmark med grøn energi uden frygt for politiske indgreb. Han svarer ikke direkte på Ingeniørens spørgsmål om der er tale om indirekte landbrugsstøtte:

- Der er store omkostninger forbundet med at etablere et biogasanlæg og eksempelvis opgradere biogassen til gasnettet. Hvis ikke der blev givet støtte, ville den uafgassede gylle blive bragt ud på marken. Så støtten til biogas er nødvendig for at opnå en god udnyttelse af ressourcerne, få produceret en grøn gas, der kan fortrænge den fossile naturgas og opnå klima- og miljømæssige fordele i landbrugsproduktionen, skriver ministeren til Ingeniøren i stedet.

Ministeren angiver desuden, at en årsag til biogassens stigende andel af støtten til grøn energi er, at strøm fra solceller og vindmøller bliver billigere.

*****

EnergiWatch:
Østdanske forsyningsselskaber samarbejder om vækst og arbejdspladser

HOFOR, Biofos og Lolland Forsyning håber på vækst og arbejdspladser fra deres nye, formaliserede samarbejde, skriver Energiwatch.

Selskaberne skal lære af hinandens erfaringer, så de har "bedst mulige forudsætninger for at imødekomme egne udfordringer."

- Med denne aftale understreger vi, at vi er afhængige af hinanden som land og by. Der er ikke noget modsætningsforhold mellem Hovedstaden og Lolland, tværtimod skal vi bruge hinanden og styrke samarbejdet, så vi kan få skabt vækst og arbejdspladser. Jeg ser frem til at høre om Lollands erfaringer med en mere direkte undervisning af skolebørn omkring spildevand og energi, siger John Buur Christiansen, adm. direktør i Biofos.

Samarbejdet sker ud fra to-årige handleplaner og omfatter blandt andet erfaringsudveksling, netværk, koordination, samordning af aktiviteter og fælles projekter mellem forsyningerne. Desuden skal samarbejde skærpe klimabevidstheden endnu mere i selskaberne.

 

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.