08. aug 2018 Presseklip

Stor forskel på varmeprisen på Bornholm

LÆS I DAG: Stor forskel på varmeprisen på Bornholm. Energiorganisationer efterlyser handlekraft fra politikere. Biogasstøtte skal skabe tryghed for investorer. Østdanske forsyningsselskaber samarbejder om vækst og arbejdspladser. 

Bornholms Tidende:
Stor forskel på varmeprisen på Bornholm

Prisen for at varme et standardhus op hos Rønne Vand og Varme ligger omkring 5.000 kroner under prisen hos Bornholms Energi & Forsyning.

Men det er der et par naturlige forklaringer på, oplyser direktør i Bornholms Energi & Forsyning Rasmus Sielemann Christensen.

Først og fremmest peger han på, at det er dyrt at etablere fjernvarme på Bornholm. Både fordi der kan være langt mellem husene, og ikke mindst fordi Bornholms undergrund gør det dyrere at grave ud til fjernvarme end andre steder i landet.

- Den anden vigtige faktor er, hvor meget man har betalt af på sit distributionssystem. Jo ældre dit distributionsnet er, desto billigere pris vil du have, fordi lånene er betalt langt ned. Vi har nye net, som stadig har en høj gældsandel, siger Rasmus Sielemann Christensen til Bornholms Tidende.

Rønne Vand og Varme har ifølge direktøren et ældre distributionsnet, som er betalt af.

Bornholms Energi & Forsyning har tidligere i år i øvrigt sænket prisen med 2,8 procent.  

*****

Ingeniøren:
Energiorganisationer efterlyser handlekraft fra politikere

Regeringen har nedsat et vækstteam for energi- og miljøområdet. Men i stedet for flere råd og anbefalinger ville det være en god idé at starte med at implementere de konkrete anbefalinger, et tilsvarende udvalg kom med for fem år siden. Det skriver Ingeniøren.

Sådan lyder opfordringen fra blandt andet Dansk Fjernvarme i Ingeniørens nye nichemedie for energiområdet, GridTech. Dansk Energi, DI Energi og Dansk Fjernvarme har overfor mediet vurderet de 18 anbefalinger, det gamle udvalg kom med og status er, at meget lidt er gennemført trods det, at langt de fleste anbefalinger stadig er relevante.

- I stedet for endnu et udvalg skulle man se at komme i gang med at få gjort noget, siger vicedirektør Kim Behnke fra Dansk Fjernvarme.

Formanden for det nye vækstteam, Cowis adm. direktør Lars-Peter Søbye, siger at han ser frem, ikke tilbage og at hans ambition med projektet er at fastholde en dansk førerposition på det grønne område.

*****

Ingeniøren:
Biogasstøtte skal skabe tryghed for investorer      

Biogasanlæggene ventes næste år at modtage 1,7 milliarder kroner i offentligt tilskud – noget som ventes at stige til to milliarder kroner årligt i 2020’erne. I 2023 vil biogas således modtage hver tredje støttekrone til vedvarende energi, mens det er hver tredje i 2030.

Og det er faktisk for investorernes skyld, at den massive støtte til biogas forsætter. Ifølge energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) skal de nemlig kunne investere at lave anlæg til at forsyne Danmark med grøn energi uden frygt for politiske indgreb. Han svarer ikke direkte på Ingeniørens spørgsmål om der er tale om indirekte landbrugsstøtte:

- Der er store omkostninger forbundet med at etablere et biogasanlæg og eksempelvis opgradere biogassen til gasnettet. Hvis ikke der blev givet støtte, ville den uafgassede gylle blive bragt ud på marken. Så støtten til biogas er nødvendig for at opnå en god udnyttelse af ressourcerne, få produceret en grøn gas, der kan fortrænge den fossile naturgas og opnå klima- og miljømæssige fordele i landbrugsproduktionen, skriver ministeren til Ingeniøren i stedet.

Ministeren angiver desuden, at en årsag til biogassens stigende andel af støtten til grøn energi er, at strøm fra solceller og vindmøller bliver billigere.

*****

EnergiWatch:
Østdanske forsyningsselskaber samarbejder om vækst og arbejdspladser

HOFOR, Biofos og Lolland Forsyning håber på vækst og arbejdspladser fra deres nye, formaliserede samarbejde, skriver Energiwatch.

Selskaberne skal lære af hinandens erfaringer, så de har "bedst mulige forudsætninger for at imødekomme egne udfordringer."

- Med denne aftale understreger vi, at vi er afhængige af hinanden som land og by. Der er ikke noget modsætningsforhold mellem Hovedstaden og Lolland, tværtimod skal vi bruge hinanden og styrke samarbejdet, så vi kan få skabt vækst og arbejdspladser. Jeg ser frem til at høre om Lollands erfaringer med en mere direkte undervisning af skolebørn omkring spildevand og energi, siger John Buur Christiansen, adm. direktør i Biofos.

Samarbejdet sker ud fra to-årige handleplaner og omfatter blandt andet erfaringsudveksling, netværk, koordination, samordning af aktiviteter og fælles projekter mellem forsyningerne. Desuden skal samarbejde skærpe klimabevidstheden endnu mere i selskaberne.

 

Nyheder

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Radikale: Vi bør droppe krav om kraftvarme

Vi bør satse helhjertet på nye grønne løsninger i stedet for at fastholde regler, der tvinger energisektoren til at investere i mere biomasse, lyder det fra de Radikales energiordfører Ida Auken.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

22. aug 2018

Lave fjernvarmepriser sikrer lav inflation

Inflationen i Danmark faldt i juni måned fra 1,1% til 0,9%. Ifølge Danmarks Statistik skyldes faldet især de fortsat lavere priser på fjernvarme.

21. aug 2018

IT-sikkerhed skal være for alle

Dansk Fjernvarme er med på workshop, hvor der bliver arbejdet med den fremtidige strategi for cybersikkerhed i bl.a. energisektoren.

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

11. sep 2018 Presseklip

ARC er ramt af alvorlig fejl

LÆS I DAG: EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad. Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer. Energinet går i gang med at bygge for Apple. Helsingør tester nyt kraftvarmeværkBrugt motor fra Skals sendes til USA . 93 procent mindre CO2 med fjernvarme.Sæby vil udvide solvarmeanlæg.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. sep 2018 Presseklip

Nye generalforsamlinger trods store flertal for fjernvarmefusion

LÆS I DAG: Energichef afskediget fra ARC. Tør sommer hjælper Facebook-byggeri. Prisstigninger på CO2 -kvoter gavner grønne investeringer. Fjernvarmekunderne i Rødbyhavn har fået penge tilbage.    

07. sep 2018 Presseklip

Politikere frygter massiv biomasseudbygning

LÆS I DAG: Facebook er snart klar til at levere varme på Fyn. FE: Hackere truer energisektoren. Varmepumper er oplagte for kystnære kraftværker. Værker søger erstatning for halm. Hedensted ser muligheder i overskudsvarme. Hedensted ser muligheder i overskudsvarme.    

06. sep 2018 Presseklip

Hedensted undgår prisstigninger

LÆS I DAG: Hedensted undgår prisstigninger. Nyt fjernvarmeværk i Kjellerup er godt på vej. Forsyning Helsingør forventer lavere priser. 150 kroner for at blive fri for fossile brændstoffer. Skive-sag skal for retten.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.

28. aug 2018 Navnenyt

Dansk Fjernvarme har ansat ny teamkoordinator i Service

Birgitte Heick er ny hos Dansk Fjernvarme.