07. aug 2018 Presseklip

Lilleholt er foruroliget over ny klimarapport

LÆS I DAG: Lilleholt er foruroliget over ny klimarapport. Her er halm at få til fjernvarme. Biogas løber med støtten til vedvarende energi. Danmark køber mere og mere russisk gas. Fjernkøling bliver også brugt til varme. 

DR Nyheder:
Lilleholt er foruroliget over ny klimarapport

Målene fra Paris-aftalen slår slet ikke til, fremgår det af en artikel, som en række forskere netop har offentliggjort. Det drejer sig bl.a. om det såkaldt to-graders mål, som forskerne rejser stærk tvivl om, hvorvidt det vil kunne lade sig gøre at opfylde.

Artiklen og dens pessimisme gør indtryk på den danske minister for Energi-, Forsyning- og Klima, Lars Chr. Lilleholt, fremgår det af DR Nyheder.

- Det er alvorligt, men desværre er det ikke nyt. Vi ved godt, at vi har en meget stor udfordring foran os her, som kalder både på national og ikke mindst international handling, siger Lars Chr. Lilleholt, der samtidig mener, at Danmark er et af de lande, der bør gå foran for at få vendt udviklingen.

Samtidig giver han udtryk for, at EU skal se nærmere på de mål, der er aftalt, og at det skal ske for at stramme yderligere på målsætningerne.

*****

Nordjyske:
Her er halm at få til fjernvarme

Thisted Varmeforsyning får halm at fyre med, men fordi landmændenes dyr skal have til foder først, er der tvivl om halmmængderne, skriver Nordjyske.

- Varmeforsyningen får noget halm - det er helt sikkert. Men dyrene skal have først, siger Morten Jensen, indehaver af Kløv Maskinstation, der er en af de store leverandører til Thisted Varmeforsyning.

15 procent af Thisted Varmeforsynings produktion sker på halmfyret. Ved halmmangel overvejer Thisted Varmeforsyning træaffald, muligvis træpiller, eller at lade gasfyret træde til.

*****

Ingeniøren:
Biogas løber med støtten til vedvarende energi

De næste 12 år vil biogas modtage halvdelen af den danske energistøtte. Det viser et svar til Folketinget, som blev oversendt samme dag, som energiforliget blev indgået. Beregningerne er dog blevet til før energiforliget opjusterede antallet af havvindmølleparker og nedsatte afregningspriser for biogas i de kommende år.

Svaret til Søren Egge Rasmussen (EL) viser, at biogas står til at levere 13 procent af den vedvarende energi herhjemme, men vil den modtage 54 procent af støtten, hvilket er mere end alle vindmøller og solceller tilsammen. Han mener, der er for meget:

- Det fylder for meget i energiaftalen. Der kan være et ædelt formål i at reducere methanudslipet fra landbruget, men så skal det være som landbrugsstøtte, siger han til Ingeniøren.

Støtten løb ifølge Biogasbranchen sidste år op i 1,35 milliarder kroner, og allerede næste år ventes den at stige til 1,7 milliarder. Når støttepuljen fra det nye energiforlig lægges oven i, lander tallet på to milliarder kroner årligt. Årsagen til stigningerne skal dog også primært findes i tidligere aftaler og støtteordninger, fx at alle nye anlæg før 2020 støttes i mindst 20 år.

*****

Børsen:
Danmark køber mere og mere russisk gas

Dansk indkøb af russisk naturgas er eksploderet de seneste fem år, hvor Ruslands statskontrollerede energiselskab Gazprom har noteret en seksdobling af salget til Danmark. Det viser en opgørelse fra Gazprom ifølge Børsen.

I samme femårige periode har Putins regering blandt andet annekteret Krim-halvøen fra Ukraine og øget presset massivt på andre af sine nabolande. Derfor vækker det opsigt hos Socialdemokratiets udenrigspolitiske ordfører, Nick Hækkerup, at Danmarks indkøb af russisk gas er steget så massivt

- Det er underligt, og det er forkert, for energipolitik er i høj grad også udenrigspolitik, siger Hækkerup.

Det er Ørsted der står bag langt størstedelen af det russiske gaskøb. Virksomheden oplyser, at den i 2006 indgik en lang gaskøbsaftale med Gazprom og at selskabet følger denne aftale. Det meste af den russiske gas sælges videre til andre lande i Vesteuropa.

*****

Tårnby Bladet:
Fjernkøling bliver også brugt til varme

Tårnby Forsyning satser på fjernkøling, og har i først omgang udset sig det såkaldt Scanport-område, hvor en række nye byggerier har et stort kølebehov. Dermed får Tårnby Forsyning endnu et tilbud til sin i forvejen brede pallette af forsyningstilbud.

- Det bliver en spændende symbiose mellem spildevand-, varme-og køle-forsyningerne. Det er en god måde at udnytte den grønne energi på, og det bidrager til at nedsætte CO2 udslippet i kommunen, forklarer bestyrelsesformand for Tårnby Forsyning, Einer Lyduch, til Tårnby Bladet.

Anlægget kommer i første omgang til at bestå af fire store varmepumper, og en stor beholder på 2.000 kubikmeter til koldt vand. Systemet kan lave køl til et kølesystem, som så igen afgiver varme, der kan anvendes i fjernvarmesystemet.

Endvidere kan man i et fælles net udnytte, at kundernes behov for køl er fordelt på forskellige tidspunkter. Her vil den store beholder kunne udjævne produktionen af køl, da den er en buffer mod udsving i behovet.

 

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.