07. aug 2018 Presseklip

Lilleholt er foruroliget over ny klimarapport

LÆS I DAG: Lilleholt er foruroliget over ny klimarapport. Her er halm at få til fjernvarme. Biogas løber med støtten til vedvarende energi. Danmark køber mere og mere russisk gas. Fjernkøling bliver også brugt til varme. 

DR Nyheder:
Lilleholt er foruroliget over ny klimarapport

Målene fra Paris-aftalen slår slet ikke til, fremgår det af en artikel, som en række forskere netop har offentliggjort. Det drejer sig bl.a. om det såkaldt to-graders mål, som forskerne rejser stærk tvivl om, hvorvidt det vil kunne lade sig gøre at opfylde.

Artiklen og dens pessimisme gør indtryk på den danske minister for Energi-, Forsyning- og Klima, Lars Chr. Lilleholt, fremgår det af DR Nyheder.

- Det er alvorligt, men desværre er det ikke nyt. Vi ved godt, at vi har en meget stor udfordring foran os her, som kalder både på national og ikke mindst international handling, siger Lars Chr. Lilleholt, der samtidig mener, at Danmark er et af de lande, der bør gå foran for at få vendt udviklingen.

Samtidig giver han udtryk for, at EU skal se nærmere på de mål, der er aftalt, og at det skal ske for at stramme yderligere på målsætningerne.

*****

Nordjyske:
Her er halm at få til fjernvarme

Thisted Varmeforsyning får halm at fyre med, men fordi landmændenes dyr skal have til foder først, er der tvivl om halmmængderne, skriver Nordjyske.

- Varmeforsyningen får noget halm - det er helt sikkert. Men dyrene skal have først, siger Morten Jensen, indehaver af Kløv Maskinstation, der er en af de store leverandører til Thisted Varmeforsyning.

15 procent af Thisted Varmeforsynings produktion sker på halmfyret. Ved halmmangel overvejer Thisted Varmeforsyning træaffald, muligvis træpiller, eller at lade gasfyret træde til.

*****

Ingeniøren:
Biogas løber med støtten til vedvarende energi

De næste 12 år vil biogas modtage halvdelen af den danske energistøtte. Det viser et svar til Folketinget, som blev oversendt samme dag, som energiforliget blev indgået. Beregningerne er dog blevet til før energiforliget opjusterede antallet af havvindmølleparker og nedsatte afregningspriser for biogas i de kommende år.

Svaret til Søren Egge Rasmussen (EL) viser, at biogas står til at levere 13 procent af den vedvarende energi herhjemme, men vil den modtage 54 procent af støtten, hvilket er mere end alle vindmøller og solceller tilsammen. Han mener, der er for meget:

- Det fylder for meget i energiaftalen. Der kan være et ædelt formål i at reducere methanudslipet fra landbruget, men så skal det være som landbrugsstøtte, siger han til Ingeniøren.

Støtten løb ifølge Biogasbranchen sidste år op i 1,35 milliarder kroner, og allerede næste år ventes den at stige til 1,7 milliarder. Når støttepuljen fra det nye energiforlig lægges oven i, lander tallet på to milliarder kroner årligt. Årsagen til stigningerne skal dog også primært findes i tidligere aftaler og støtteordninger, fx at alle nye anlæg før 2020 støttes i mindst 20 år.

*****

Børsen:
Danmark køber mere og mere russisk gas

Dansk indkøb af russisk naturgas er eksploderet de seneste fem år, hvor Ruslands statskontrollerede energiselskab Gazprom har noteret en seksdobling af salget til Danmark. Det viser en opgørelse fra Gazprom ifølge Børsen.

I samme femårige periode har Putins regering blandt andet annekteret Krim-halvøen fra Ukraine og øget presset massivt på andre af sine nabolande. Derfor vækker det opsigt hos Socialdemokratiets udenrigspolitiske ordfører, Nick Hækkerup, at Danmarks indkøb af russisk gas er steget så massivt

- Det er underligt, og det er forkert, for energipolitik er i høj grad også udenrigspolitik, siger Hækkerup.

Det er Ørsted der står bag langt størstedelen af det russiske gaskøb. Virksomheden oplyser, at den i 2006 indgik en lang gaskøbsaftale med Gazprom og at selskabet følger denne aftale. Det meste af den russiske gas sælges videre til andre lande i Vesteuropa.

*****

Tårnby Bladet:
Fjernkøling bliver også brugt til varme

Tårnby Forsyning satser på fjernkøling, og har i først omgang udset sig det såkaldt Scanport-område, hvor en række nye byggerier har et stort kølebehov. Dermed får Tårnby Forsyning endnu et tilbud til sin i forvejen brede pallette af forsyningstilbud.

- Det bliver en spændende symbiose mellem spildevand-, varme-og køle-forsyningerne. Det er en god måde at udnytte den grønne energi på, og det bidrager til at nedsætte CO2 udslippet i kommunen, forklarer bestyrelsesformand for Tårnby Forsyning, Einer Lyduch, til Tårnby Bladet.

Anlægget kommer i første omgang til at bestå af fire store varmepumper, og en stor beholder på 2.000 kubikmeter til koldt vand. Systemet kan lave køl til et kølesystem, som så igen afgiver varme, der kan anvendes i fjernvarmesystemet.

Endvidere kan man i et fælles net udnytte, at kundernes behov for køl er fordelt på forskellige tidspunkter. Her vil den store beholder kunne udjævne produktionen af køl, da den er en buffer mod udsving i behovet.

 

Nyheder

17. sep 2018 Nyheder fra Grøn Energi

Værsgo, hr. minister, her er vores anbefalinger

På vegne af en samlet energibranche kunne fjernvarmens tænketank, Grøn Energi, overrække 6 helt konkrete anbefalinger, der vil sikre udbredelse af varmepumper, til ministeren for energi, forsyning og klima, Lars Chr. Lilleholt. Se overrækkelsen i videoen herunder og hent anbefalingerne under Download.

15. sep 2018

Video: Sindal indviede lørdag et af verdens mest grønne kraftvarmeværker

Energiminister Lars Chr. Lilleholt indviede lørdag Sindal Varmeforsynings nye CO2-neutrale biomasse-kraftvarmeværk med ORC-anlæg, der erstatter naturgas.

07. sep 2018 Energiaftale

Det ligner et massivt biomasse-selvmål

Den nye energiaftale kan tvinge energisektoren til en massiv udbygning med biomasse trods ønsket om det modsatte. Sådan lyder det fra Dansk Fjernvarme, der har regnet på aftalen.

06. sep 2018 Energiaftale

Radikale: Vi bør droppe krav om kraftvarme

Vi bør satse helhjertet på nye grønne løsninger i stedet for at fastholde regler, der tvinger energisektoren til at investere i mere biomasse, lyder det fra de Radikales energiordfører Ida Auken.

06. sep 2018 Energiaftale

Alternativet: Vi skal have et miks af teknologier

Energiordfører Christian Poll fra erkender, at det kan være svært at omstille fra kul uden at komme forbi biomasse. Han mener også, det er naturligt at udfase kraftvarmekravet til de centrale værker.

04. sep 2018 Landsmøde

LM2018: Hotelbooking-systemet åbner igen onsdag kl. 13

Tirsdag formiddag åbnede tilmelding til Dansk Fjernvarmes Landsmøde 2018. Efter en time gik hotelbooking-systemet ned på grund af en fejl i systemet. Vi åbner igen onsdag den 5. september kl. 13. Du kan fortsat tilmelde dig landsmødet. 

28. aug 2018

Fjernkøling modstod den hede sommer

I anledning af den rekordvarme sommer har Dansk Fjernvarme taget temperaturen på fjernkølingen hos de tre medlemmer, der allerede nu udbyder det.

22. aug 2018

Lave fjernvarmepriser sikrer lav inflation

Inflationen i Danmark faldt i juni måned fra 1,1% til 0,9%. Ifølge Danmarks Statistik skyldes faldet især de fortsat lavere priser på fjernvarme.

21. aug 2018

IT-sikkerhed skal være for alle

Dansk Fjernvarme er med på workshop, hvor der bliver arbejdet med den fremtidige strategi for cybersikkerhed i bl.a. energisektoren.

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

14. sep 2018 Navnenyt

DFH's bestyrelse lægger planer for fremtiden

DFH's bestyrelse har lagt strategi for selskabets fremtid efter energispareordningens ophør efter 2020.

11. sep 2018 Presseklip

ARC er ramt af alvorlig fejl

LÆS I DAG: EWII-direktør: Regnskab bliver et blodbad. Grønne virksomheder har svært ved at tiltrække investorer. Energinet går i gang med at bygge for Apple. Helsingør tester nyt kraftvarmeværkBrugt motor fra Skals sendes til USA . 93 procent mindre CO2 med fjernvarme.Sæby vil udvide solvarmeanlæg.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. sep 2018 Presseklip

Nye generalforsamlinger trods store flertal for fjernvarmefusion

LÆS I DAG: Energichef afskediget fra ARC. Tør sommer hjælper Facebook-byggeri. Prisstigninger på CO2 -kvoter gavner grønne investeringer. Fjernvarmekunderne i Rødbyhavn har fået penge tilbage.    

07. sep 2018 Presseklip

Politikere frygter massiv biomasseudbygning

LÆS I DAG: Facebook er snart klar til at levere varme på Fyn. FE: Hackere truer energisektoren. Varmepumper er oplagte for kystnære kraftværker. Værker søger erstatning for halm. Hedensted ser muligheder i overskudsvarme. Hedensted ser muligheder i overskudsvarme.    

06. sep 2018 Presseklip

Hedensted undgår prisstigninger

LÆS I DAG: Hedensted undgår prisstigninger. Nyt fjernvarmeværk i Kjellerup er godt på vej. Forsyning Helsingør forventer lavere priser. 150 kroner for at blive fri for fossile brændstoffer. Skive-sag skal for retten.    

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

04. sep 2018 Navnenyt

Ny chefkonsulent i NIRAS

Janus H. Christiansen skal som ny chefkonsulent i NIRAS blandt andet arbejde med fjernvarme.

03. sep 2018 Navnenyt

Ny direktør for Dansk Affaldsforening

Charlotte Fischer skifter fra Concito til Dansk Affaldsforening. 

31. aug 2018 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Peter Skovsgaard er fra den 1. september ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarme.

30. aug 2018 Navnenyt

Isoplus sætter generationsskifte i gang

Bo Olsen er ny viceadministrerende direktør for isoplus Fjernvarmeteknik og skal på sigt overtage efter Verner Rosendal.

29. aug 2018 Navnenyt

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme

Ane Puggaard Elbro Jørgensen er ny uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme.

28. aug 2018 Navnenyt

Dansk Fjernvarme har ansat ny teamkoordinator i Service

Birgitte Heick er ny hos Dansk Fjernvarme.