06. aug 2018 Presseklip

Lilleholt: Danmark skal opsuge mere CO2

LÆS I DAG: Lilleholt: Danmark skal opsuge mere CO2. Nyt samarbejde mellem Hofor, Biofos og Lolland Forsyning. Mindre byer på Lolland får nu fjernvarme. Skal I have fjernvarme her?. 

Politiken:
Lilleholt: Danmark skal opsuge mere CO2

Vi skal blive bedre til at binde CO2 fra luften i landbrugsjord, skove og undergrunden, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Han fortæller, at klimaforandringerne er en brændende platform, hvorfor han ønsker at se på alle muligheder for at sænke Danmarks udledning på 50 millioner ton CO2 om året.

- For at sætte ind de rigtige steder skal vi derfor i en fart blive meget klogere på både de biologiske mekanismer og teknologiske muligheder for at øge optaget af CO2. Ellers kommer vi simpelthen ikke i mål. Vi gerne være netto-nuludledere i 2050, og derfor er vi parat til at kigge på alle muligheder, der er, siger Lars Chr. Lilleholt til Ritzau ifølge Politiken.

Netto-nuludledninger betyder, at fx et CO2-udslip fra transportsektoren skal modsvares af øget optag et andet sted.

*****

Energy Supply:
Nyt samarbejde mellem Hofor, Biofos og Lolland Forsyning

Tre forsyningsvirksomheder har indledt et nyt samarbejde. Det drejer sig om Hofor, Biofos og Lolland Forsyning, som vil lære af hinandens driftsmæssige udfordringer, og redskaberne er erfaringsudveksling, netværksdannelser, koordination og samordning af aktiviteter samt fælles projekter.

- Vi i forsyningen vil gerne samarbejde med andre, vi har alle de samme udfordringer, og nogen er altid længere end andre, så hvis vi deler vores viden og arbejder sammen, når vi længere. Vi har allerede set på de erfaringer, som Hofor har gjort med at blødgøre drikkevandet, besøgt det første værk med blødgøring i Hofor i Brøndby og er i tæt kontakt med Hofor, som efter årsskiftet har en analyse klar om hvilken metode, der er bedst på værker af vores størrelse, siger Mette Obel Jepsen, der er adm. direktør for Lolland Forsyning til Energy Supply.

Samarbejdet udmøntes i konkrete to-årige handleplaner, første gang for perioden indtil udgangen 2019.

*****

Lolland Forsyning:
Mindre byer på Lolland får nu fjernvarme

Beboerne i Nørreballe, Østofte, Bandholm og Reersnæs kan begynde at glæde sig til at få fjernvarme, efter   Lolland Varme A/S har indgået kontrakt med MSE Entreprise A/S, skriver Lolland Kommune.

Fjernvarmeprojektet udføres i år og næste år. Varmen leveres fra Maribo-Sakskøbing-Kraftvarmeværk på halm og Maribo Varmeværks nye flisværk. Fjernvarmen er CO2-neutral, og da byerne i dag er opvarmet med olie, faste brændsler og el, vil projektet reducere CO2-udledningen.

Varmen transporteres via en transmissionsledning fra Maribo Varmeværk til Nørreballe og herfra videre fra en pumpestation til Bandholm og Reersnæs. I byerne etableres fjernvarmefordelingsnet, som forsyner de ejendomme med aftale om fjernvarme.

Lolland Kommune har besluttet at tinglyse tilslutningspligt på ejendommene i forsyningsområdet. 

*****

Kanal Frederikshavn:
Skal I have fjernvarme her?

Tidligt fredag morgen havde en frederikshavner besøg af to berusede mænd i sin have. De to mænd spurgte, om der skulle lægges fjernvarme i huset, skriver Kanal Frederikshavn.

Anmelderen takkede nej, og så fortsatte de berusede ved naboen.

- Sørg for at have faste aftaler med hjemmehjælp, gartner, maler eller andet. Aftal et specifikt tidspunkt - så kan du hurtigt spotte, om personen, der banker på, har rent mel i posen, opfordrer Nordjyllands Politi efter episoden.

*****

 

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.