03. aug 2018 Presseklip

Hedensted er vilde med solen

LÆS I DAG: Hedensted er vilde med solen. Varmt vand lukker svensk reaktor. Energibesparelser kommer i fornyet udbud. Minister åben for mere støtte til landbruget. 

TV Syd:
Hedensted er vilde med solen

Siden maj har Hedensteds nye solvarmeanlæg sørget for al varmen til de 2.000 forbrugere i byen. Og det er langt mere end de budgetterede 14 procent på årsbasis.

- Det var da med en vis uro i maven, at vi investerede 30 millioner kroner i solfangeranlægget, og så er det jo rart at se, at det var en god investering, siger driftsleder Torben Alex Nielsen til TV Syd.

Hedensted Fjernvarme sparer i øjeblikket 22.000 kroner om dagen. Og driftslederen regner med, at fjernvarmeselskabet i år kan halvere deres CO2-udledning, der sidste år var på 6.906 ton.

*****

Energy Supply:
Varmt vand lukker svensk reaktor

Den langvarige varme fører nu til lukning af den ene af fire reaktorer – Ringhals 2 - på det svenske atomkraftværk Ringhals. Og da en af de øvrige reaktorer er under reparation, er værket nu nede på kun at have to reaktorer i drift.

Lukningen skyldes, at vandet ud for værket nu har nået en temperatur på 25 grader, og dermed ikke længere kan bruges til nedkøling af reaktoren.

- Når vandet bliver varmere, mindskes dets køleeffekt, og for at vi med god sikkerhedsmargen skal beholde den køleevne, som er nødvendig for forskellige systemer, er vi nu nødt til at tage Ringhals 2 ud af drift, siger Sven-Anders Andersson, produktionschef på Ringhals, i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at en reaktor på Ringhals bliver lukket ned på grund af varme. Det skete senest i 2000, skriver Energy Supply.

*****

Energy Supply:
Energibesparelser kommer i fornyet udbud

Cerius sender energibesparelser i et fornyet udbud. Netselskabet med 400.000 kunder på Sjælland, Lolland-Falster og øerne planlægger et samlet udbud på 230 GWh, fremgår det af en pressemeddelelse – det skriver Energy Supply.

Netselskabet har tidligere haft et udbud på 340 GWh, som blev annulleret efter kritik fra bl.a. Energitilsynet. Kritikken gik på, at udbuddet kun havde én byder – Seas-NVE Strømmen – der er ejet Seas-NVE, som også står som ejer af Cerius.

Det førte til, at Energitilsynet udarbejdede tydeligere retningslinjer for netselskaber og deres udbud af fx energibesparelser. Retningslinjer blev vedtaget den 27. juni.

- Vi har lyttet opmærksomt til den kritik, vi mødte af vores udbudsproces. Vi gik med det samme i dialog med Energitilsynet, og vi glæder os over, at tilsynet netop har meldt retningslinjer ud. Det er afgørende for vores – og alle andre danske netvirksomheders ansvarlige varetagelse af energispareordningen – at Energitilsynets krav til EU-udbud og markedsmæssighed er krystalklar, siger Henrik Wej Petersen, der er direktør i Cerius.

*****

Børsen:
Minister åben for mere støtte til landbruget

Den voldsomme og langvarige tørke er en tiltagende trussel for det danske landbrug, og det får nu miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til at varsle yderligere tiltag for at støtte landmændene. Det fortæller Børsen.

Allerede i juli besluttede et flertal af parterne på Christiansborg at komme landbruget til hjælp med tiltag, der giver større fleksibilitet og mulighed for at skaffe foder. Men det er altså ikke nok, mener ministeren på baggrund af en prognose, der varsler at høsten i år bliver den værste i 100 år.

- Det er en helt ekstrem situation, og det kommer til at få store konsekvenser. Man skal tage sådan en prognose med et gran salt, men det indikerer meget klart, at der kan være brug for en håndsrækning, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ifølge Børsen skal ministeren være villig til at drøfte en reel hjælpepakke, som det er sket i bl.a. Sverige. Her har man vedtaget en pakke på 1 milliard kroner til støtte for landbruget. Men ministeren understreger, at en hjælpepakke skal over EU-Kommissionen, førend den kan blive behandlet politiske i Danmark.

 

 

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.