02. aug 2018 Presseklip

Energiforlig gør grøn omstilling dyrere

LÆS I DAG: Energiforlig gør grøn omstilling dyrereHøsten bliver katastrofal. Rekordsommeren får elpris til at eksplodere. Varmeforbrug satte rekord i Ry.

Ingeniøren.dk
Energiforlig gør grøn omstilling dyrere

Det duer ikke at stoppe for etablering af vindmøller på landjorden, hvis man vil holde gang i den grønne omstilling med brug af vindenergi. Derfor forudsiger en af landets eksperter på området, professor Brian Vad Mathiesen, at den grønne omstilling bliver dyrere end nødvendigt.

Udgangspunktet er den energiaftale, som blev indgået lige inden sommerferien. Her bliver der ikke bare lagt op til et stop for etablering af nye vindmøller på land, men ligefrem en reduktion fra de omkring 4.300, der er nu ned til maksimalt 1.850 i 2030.

- Der er ingen logik i det. Det er en politisk prioritering, at man gerne vil have, at den grønne omstilling bliver dyrere. Det er konsekvensen, siger Brian Vad Mathiesen ifølge Ingeniøren.dk.

Han efterlyser samtidig, at energiaftalen i højere grad end det er tilfældet skal give incitamenter til, at lokalbefolkningen går sammen og investerer i fælles vindmøller på land.

Det var primært Dansk Folkeparti, der havde det som et fokuspunkt, at der skulle sættes en stopper for udviklingen med etablering af vindmøller på land, og at det nuværende antal vindmøller skal reduceres markant.

*****

Finans.dk
Høsten bliver katastrofal

Fagbladet Landbrugsavisen har udarbejdet en prognose, der forudsiger, at årets høst vil blive markant mindre end vanligt. Høsten forventes således at lande på 6,1 mio. tons, hvilket er 3,5 mio. tons under gennemsnittet for de foregående fem år.

Ifølge Finans.dk er forudsigelserne normalt fra 0 til 5 procent fra det endelige resultat, og prognosen er lavet på baggrund af, at 69 pct. af kornmarkerne er høstet. Dermed vil forudsigelsen – hvis den holder stik – give den dårligste høst siden tørkeåret 1976, ligesom man skal helt tiltage til midten af 1960’erne for at finde gennemsnitlige høstudbytter, der svarer til det, der forudsiges for i år.

Græshøsten til malkekøer slår i øvrigt også fejl, og her forventer man mere end en halvering på landsplan, fremgår det af Finans.dk. Det samme gælder næsten for majshøsten, der bliver reduceret med omkring 25-30 procent.

Ifølge foreløbige estimater fra landbrugets rådgivningscenter, Seges, vil tørken reducere landbrugets driftsindtjening med 5,8 mia. kr. Alt tyder dog på, at det reelle tab bliver noget større, da tørken er fortsat uden ophør lige siden prognosen blev udarbejdet.

*****

Ingeniøren.dk
Rekordsommeren får elpris til at eksplodere

Den meget vindstille sommer viser sig nu på elprisen. Ifølge tal fra Ingeniøren.dk er prisen på strøm steget med næsten to-tredjedele i juli måned i år sammenlignet med samme måned i 2017. Og det skyldes primært, at den danske vindindustri ikke har været i stand til at levere den normale mængde strøm, fordi sommeren stort set har været vindstille.

Og selv om Danmark har haft glæde af den energiproduktion, som solcelleparker har været i stand til at levere, så har Danmark i stigende omfang været nødt til at importere sin strøm i sommermånederne fra det tyske marked.

Ifølge Ingeniøren.dk er importen fra Tyskland i maj og juni – som er de seneste tal – fordoblet. Og her er der i stor grad tale om strøm, der er baseret på kul og olie – og altså ikke grøn strøm. Det får energiprofessor Brian Vad Mathiesen til at gentage sin opfordring om en udbygning af solenergien i Danmark.

- Vi burde have mellem 2000 og 2500 MW solceller inden for en kort årrække. Det vil være samfundsøkonomisk gavnligt, siger han.

*****

Berlingske
Varmerekord står for fald

Torsdag ser det ud til, at der bliver sat en ny europæisk varmerekord, der har stået urørlig siden 1977. Den gang blev der målt en temperatur på 48 grader i Athen, men denne torsdag forventer meteorologerne, at rekorden bliver toppet i både Spanien og Portugal.

- Spaniens varmerekord er 47,3 grader og Portugals er 47,4 grader. Men disse rekorder kan meget vel blive slået. Det er muligt, at man i de indre områder af Portugal og i de sydlige bakkedale i Spanien kan nå over 48 grader, lyder det fra meteorolog hos Sky News, Isobel Lang.

Ifølge Ritzau kan de rekordhøje temperaturer breder sig mod nord og nå ind over det sydvestlige Frankrig.

*****

Midtjyllands Avis
Varmeforbrug satte rekord i Ry

Marts og maj måneder i år har været særdeles markante for Ry Varmeværk – men på hver sin vis. Marts udmærkede sig således ved at være den måned, hvor forbruget var det højeste nogensinde i de seneste ti år, mens forbruget omvendt i maj måned i år var det laveste indenfor de seneste to år.

Samlet set betyder det, at forbrugerne hos Ry Varmeværk at varmeforbruget i det seneste regnskabsår – der sluttede til juli – har været højere end forudset, og at acontobetalingerne derfor har været for små. Ifølge driftsleder Flemming Skjødt er der opkrævet omkring halv million kroner for lidt.

Ifølge Midtjyllands Avis har Ry Varmeværk dog samtidig været gode til at bl.a. at sænke omkostningerne, så derfor ender regnskabsåret med et overskud på omkring 1,2 millioner kroner. Det betyder, at man i alt betaler omkring 673.000 kroner retur til forbrugerne.

 

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.