01. aug 2018 Presseklip

Naboer til solcelleparker har ret til erstatning

LÆS I DAG: Naboer til solcelleparker har ret til erstatningTørken kan have konsekvenser for varmeprisen. Solstråler klarer energiproduktionen.

Finans.dk:
Naboer til solcelleparker har ret til erstatning

Hidtil har naboer til store vindmøller på landjorden haft krav på at kunne søge erstatning for forringelse på deres ejendomsværdi. Som noget nyt bliver det nu også gældende for naboer til kommende solcelleparker – det fortæller Finans.dk.

Betingelsen for at kunne søge erstatning er dog, at solcelleparkerne modtaget et statsligt tilskud, førend naboerne til parkerne får ret til at søge erstatning – en ret som naboer til vindmølleparker har haft siden 2009.

De nye erstatningsregler glæder Parcelhusejernes Landsforening.

- Solcelleparker er ikke særligt pæne at kigge på. En erstatning får ikke generne til at forsvinde, men den kompenserer, at ejendommen vil være mindre værd, når den en dag skal sælges, siger formand Allan Malskær til Finans.dk.

Ændringen af reglerne er sket for at sidestille statsstøttede vindmølleprojekter med solcelleprojekter, så de gælder i en afstand af op til 200 meter fra naboejendomme. De første udbud af grøn energi under de nye erstatningsregler ventes gennemført i løbet af efteråret.

*****

Randers Amts Avis:
Tørken kan have konsekvenser for varmeprisen

Den lange tørke i Danmark kommer med al sandsynlighed til at gå ud over høsten i år. Og dermed kan det også gå ud over prisen på fjernvarme. Det oplyser Randers Amts Avis.

For 20 af de 70 danske fjernvarmeselskaber, der fyrer med halm, har fået varslingsbreve om, at landmændene ikke kan levere den halm, de er kontraktligt forpligtede til.

Men allerede sidste år oplevede Auning Varmeværk problemer med at få nok halm:

- På grund af det enormt våde vejr i 2017 havde vores leverandører svært ved at få høstet deres afgrøder, og det resulterede i, at vi manglede omkring 1500 ton halm i foråret. Vi løste problemet ved at fyre op i vores træpillefyr og vores to oliekedler. Det koster ganske vist en del penge, men vi kan ikke gøre det ret meget anderledes i den situation, siger Kaj Dahl Andersen, der er varmeværkets bestyrelsesformand til Randers Amts Avis.

*****

Hedensted/Juelsminde Avis:
Solstråler klarer energiproduktionen

Det 11.000 kvadratmeter store solvarmeanlæg hos Hedensted Fjernvarme har stort leveret alt energi til værkets forbrugere siden begyndelsen af maj i år, hvor solen begyndte sit indtog i Danmark. Og det selv om anlægget ifølge fjernvarmeselskabet selv ikke hører til de største.

- Selv på vores forholdsvis lille anlæg, der kun er dimensioneret til at dække 1314 pct. på årsbasis, har vi siden 7.-8. maj kørt på næsten ren solenergi. Det er virkelig markant - især sammenlignet med sidste år, siger driftsleder Torben Alex Nielsen i følger Hedensted/Juelsminde Avis.

Normalt kommer langt, langt hovedparten af energiproduktionen hos Hedensted Fjernvarme fra naturgas, så det glæder driftslederen, at man de senere måneder har formået at holde tilbage på brugen af det mere miljøbelastende naturgas. 

Dertil kommer, at den nuværende produktion af energi fra solstråler også sparer værket for markante udgifter. Således vurderer driftslederen, at værket sparer omkring 22.000 kroner om dagen ved at lade solens stråler omdanne til energi.

*****

Århus Stiftstidende:
Solvarmeværker sætter rekord

Der skal gøres plads i rekordbøgerne rundt om hos de varmeværker, der i de senere år har opført solvarmeanlæg. Det gælder blandt andet i Grenaa og Trustrup på Djursland.

Grenaa Varmeværk har både maj og juni har slået rekorder i solvarmeproduktionen, siden det 12.000 kvm store solvarmeanlæg på Bredstrupvej blev anlagt i 2014. Og tendensen med at slå rekorder ser ud til at fortsætte, fortæller Lars Christensen, der er servicetekniker ved Grenaa Varmeværk.

- Lige nu sender vi fem MWh ud i byen. Men solvarmeanlægget producerer faktisk syv MHw, så de overskydende to MWh sender vi ud i vores akkumulationstanke, siger han.

Lige nu producerer solvarmeanlægget ikke nok energi til, at Grenaa Varmeværk kan undvære sit flisværk. Selskabet er dog i gang med at udvide solvarmeanlægget med ekstra 18.000 kvm mere, og når de står klar, regner Grenaa Varmeværk med at kunne slukke helt for flisværket i perioder.

Det kan man allerede i Trustrup Lyngby Vand- og varmeværk som i 2016 fik et solvarmeanlæg på godt 7.200 kvm, der dækker 30 procent af de i alt 498 tilknyttede forbrugeres samlede årsforbrug.

I Trustrup har kedlen ikke kørt siden den 5. maj og faktisk har det lille selskab været nødt til at bruge noget energi på at køle vandet ned og dermed køre varmen baglæns om natten, fordi der ikke har plads nok til den i akkumulationstanken.

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.