29. jun 2018 Presseklip

Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder

LÆS I DAG: Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder. Radikale vil have geotermi med i energiaftale. Rådgiver svarer på spørgsmål om damlagre. SK Forsyning holdt rejsegilde for fjernvarmeværk.

Altinget:
Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder
Finansminister Kristian Jensen (V) håber på, at der snart lander en energiaftale – for fjernvarmekundernes skyld. Han fornemmer enighed i ordførerkredsen om, at der kan laves en aftale inden ferien. Det sagde han inden forhandlingerne i går.

Kristian Jensen er særligt optaget af fjernvarmekunderne i de tyndt befolkede områder, der kan blive ramt af stigende priser på varme, når det såkaldte grundbeløb falder bort ved årsskiftet.

- Det er vigtigt for de titusindvis af danskere, der bliver ramt af grundbeløbsændringen, at det sker hurtigt. De mennesker lader vi i stikken, hvis ikke vi gør alt, hvad vi kan, for at finde en løsning nu. Det ønsker jeg ikke, og derfor gør jeg, hvad jeg kan, for at få en løsning i de kommende dage, sagde han torsdag til Altinget.

En af de tilbageværende knaster er imidlertid spørgsmålet om landvind, hvor Dansk Folkeparti har ønsket et totalt stop. Det er Socialdemokraterne uenige i, og der er inviteret til afsluttende forhandlinger fredag klokken 10.

_____

Ingeniøren: 
Store varmepumper med stort potentiale for dansk fjernvarme
Siemens har beregnet, at varmepumper fra 20 MW og større er en god forretning for halvdelen af Danmarks fjernvarmeværker og kan spare Danmark for 2,6 mio. ton CO2 årligt, skriver Ingeniøren.

Siemens har regnet på rentabiliteten i store varmepumper i fjernvarmeområder og har desuden opdaget det klimavenlige kølemiddel R1234ze(E), som gavner store varmepumper i Danmark.

Grøn Energis analysechef Jesper Koch påpeger, at indfrielse af store varmepumpers potentiale kræver, at politikerne fjerner kraftvarmekravet, som gør brug af store varmepumper umulig i centrale kraftvarmesystemer ved store byer.

- Det er meget vigtigt at få lavet om på disse regler, så det som udgangspunkt er tilladt at integrere store varmepumper i de store kraftvarmesystemer, siger han.

Siemens peger i sin rapport mod Sverige, hvor store varmepumper i år har stået for 50 pct af i Stockholms varmeforbrug. De pumper er fra 11 MW til 30 MW og får energi fra søvand, havvand og spildevand.

_____

EnergiWatch:
Radikale vil have geotermi med i energiaftale
Et kommende energiforlig skal være med til at gelejde dansk varmeforsyning væk fra biomasse og kul. Geotermi skal i stedet spille en større rolle, mener Radikale Venstre og erklærer sig klar til at bruge flere penge på at opnå det mål.

- Det er et vigtigt punkt for os, at vores varmeforsyning bliver grønnere. Til det skal vi blandt andet bruge flere store varmepumper, men vi ser også et stort potentiale i geotermi. Vi tror, at det kan blive et nyt eventyr for Danmark, klimamæssigt såvel som beskæftigelsesmæssigt, siger partiets energiordfører Ida Auken til EnergiWatch.

Radikale melder sig også klar til at bruge penge på ambitionerne. De kan enten komme i form af en særskilt pulje, eller i form af en øremærkning af den 500 mio. kr. store VE-pulje, som ligger på forhandlingsbordet i øjeblikket.

_____

Ingeniøren:
Rådgiver svarer på spørgsmål om damlagre
I den seneste tid har Ingeniøren berettet om utætte damvarmelagre hos flere fjernvarmeselskaber. Det har affødt en del spørgsmål fra læserne, som en rådgiver svarer på:

- Hvis varmelagre skal være på 50.000 m3 og større, er damvarmelagre udformet som en omvendt pyramidestub, opgravet med jordbalance og med flydende låg den billigste løsning. Det fandt DTU ud af i 1980’erne. Damvarmelagrene efter det koncept bliver billigere med størrelsen. Det gælder ikke i samme grad for en ståltank eller en betontank, oplyser Planenergis rådgiver og bygningsingeniør Per Alex Sørensen.

_____

SN.dk:
SK Forsyning holdt rejsegilde for fjernvarmeværk
Det nye fjernvarmeværk ved Korsør Erhvervspark begynder at tage form. Torsdag blev der holdt rejsegilde for værket, der – hvis alt går som forventet – kan fyre med lokal halm og biomasse til november, skriver SN.dk.

SK Forsyning har et mål om, at forsyningens eget forbrug og egenproduktion skal være CO2-neutral allerede i 2020.

- Det forventer vi at opnå med det nye halmfyrede værk her på Halsskov, der er så stort, at vi regner med, at det kan dække næsten hele Korsørs behov for fjernvarme, sagde formand Flemming Erichsen ved rejsegildet.

Værket har en størrelse, så det årligt kan forsyne mere end 4000 parcelhuse med fjernvarme.

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.