29. jun 2018 Presseklip

Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder

LÆS I DAG: Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder. Radikale vil have geotermi med i energiaftale. Rådgiver svarer på spørgsmål om damlagre. SK Forsyning holdt rejsegilde for fjernvarmeværk.

Altinget:
Energiaftale skal sikre fjernvarmekunder
Finansminister Kristian Jensen (V) håber på, at der snart lander en energiaftale – for fjernvarmekundernes skyld. Han fornemmer enighed i ordførerkredsen om, at der kan laves en aftale inden ferien. Det sagde han inden forhandlingerne i går.

Kristian Jensen er særligt optaget af fjernvarmekunderne i de tyndt befolkede områder, der kan blive ramt af stigende priser på varme, når det såkaldte grundbeløb falder bort ved årsskiftet.

- Det er vigtigt for de titusindvis af danskere, der bliver ramt af grundbeløbsændringen, at det sker hurtigt. De mennesker lader vi i stikken, hvis ikke vi gør alt, hvad vi kan, for at finde en løsning nu. Det ønsker jeg ikke, og derfor gør jeg, hvad jeg kan, for at få en løsning i de kommende dage, sagde han torsdag til Altinget.

En af de tilbageværende knaster er imidlertid spørgsmålet om landvind, hvor Dansk Folkeparti har ønsket et totalt stop. Det er Socialdemokraterne uenige i, og der er inviteret til afsluttende forhandlinger fredag klokken 10.

_____

Ingeniøren: 
Store varmepumper med stort potentiale for dansk fjernvarme
Siemens har beregnet, at varmepumper fra 20 MW og større er en god forretning for halvdelen af Danmarks fjernvarmeværker og kan spare Danmark for 2,6 mio. ton CO2 årligt, skriver Ingeniøren.

Siemens har regnet på rentabiliteten i store varmepumper i fjernvarmeområder og har desuden opdaget det klimavenlige kølemiddel R1234ze(E), som gavner store varmepumper i Danmark.

Grøn Energis analysechef Jesper Koch påpeger, at indfrielse af store varmepumpers potentiale kræver, at politikerne fjerner kraftvarmekravet, som gør brug af store varmepumper umulig i centrale kraftvarmesystemer ved store byer.

- Det er meget vigtigt at få lavet om på disse regler, så det som udgangspunkt er tilladt at integrere store varmepumper i de store kraftvarmesystemer, siger han.

Siemens peger i sin rapport mod Sverige, hvor store varmepumper i år har stået for 50 pct af i Stockholms varmeforbrug. De pumper er fra 11 MW til 30 MW og får energi fra søvand, havvand og spildevand.

_____

EnergiWatch:
Radikale vil have geotermi med i energiaftale
Et kommende energiforlig skal være med til at gelejde dansk varmeforsyning væk fra biomasse og kul. Geotermi skal i stedet spille en større rolle, mener Radikale Venstre og erklærer sig klar til at bruge flere penge på at opnå det mål.

- Det er et vigtigt punkt for os, at vores varmeforsyning bliver grønnere. Til det skal vi blandt andet bruge flere store varmepumper, men vi ser også et stort potentiale i geotermi. Vi tror, at det kan blive et nyt eventyr for Danmark, klimamæssigt såvel som beskæftigelsesmæssigt, siger partiets energiordfører Ida Auken til EnergiWatch.

Radikale melder sig også klar til at bruge penge på ambitionerne. De kan enten komme i form af en særskilt pulje, eller i form af en øremærkning af den 500 mio. kr. store VE-pulje, som ligger på forhandlingsbordet i øjeblikket.

_____

Ingeniøren:
Rådgiver svarer på spørgsmål om damlagre
I den seneste tid har Ingeniøren berettet om utætte damvarmelagre hos flere fjernvarmeselskaber. Det har affødt en del spørgsmål fra læserne, som en rådgiver svarer på:

- Hvis varmelagre skal være på 50.000 m3 og større, er damvarmelagre udformet som en omvendt pyramidestub, opgravet med jordbalance og med flydende låg den billigste løsning. Det fandt DTU ud af i 1980’erne. Damvarmelagrene efter det koncept bliver billigere med størrelsen. Det gælder ikke i samme grad for en ståltank eller en betontank, oplyser Planenergis rådgiver og bygningsingeniør Per Alex Sørensen.

_____

SN.dk:
SK Forsyning holdt rejsegilde for fjernvarmeværk
Det nye fjernvarmeværk ved Korsør Erhvervspark begynder at tage form. Torsdag blev der holdt rejsegilde for værket, der – hvis alt går som forventet – kan fyre med lokal halm og biomasse til november, skriver SN.dk.

SK Forsyning har et mål om, at forsyningens eget forbrug og egenproduktion skal være CO2-neutral allerede i 2020.

- Det forventer vi at opnå med det nye halmfyrede værk her på Halsskov, der er så stort, at vi regner med, at det kan dække næsten hele Korsørs behov for fjernvarme, sagde formand Flemming Erichsen ved rejsegildet.

Værket har en størrelse, så det årligt kan forsyne mere end 4000 parcelhuse med fjernvarme.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

19. jun 2018 Presseklip

Energiudspil øger CO2-udledning

LÆS I DAG: Energiudspil øger CO2-udledning. Statstilskud til biogas falder. Ølgod Tekniske Værker får HTH som ny kunde. Varmeværk med udsigt på vej i Næstved. TVIS får ny direktør.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.