28. jun 2018 Presseklip

Energiaftale rykker - måske - nærmere

LÆS I DAG: Energiaftale rykker – måske – nærmere. Aalborg ønsker dispensation for kraftvarmekrav. Lokal modstand udskyder masteprojekt i Sydjylland. Fjernvarmeværk i Vester Skerninge godkendt. 25 energiprojekter modtager 191 millioner i EUDP-støtte.

Altinget:
Energiaftale rykker – måske – nærmere
Både tirsdag og onsdag i denne uge har der været forhandlinger om en ny energiaftale, og intensiveringen i forhandlingerne får flere til at tro på, at der nu er håb om, at en energiaftale kan falde på plads inden sommerferien.

Ifølge Altinget skyldes optimismen blandt andet, at regeringen ser ud til at gå med på, at der skal bygges flere havvindmølleparker, end de selv lagde op til i deres udspil. Nu er antallet angiveligt øget til tre, og det får både Dansk Folkeparti og Radikale – med hver deres begrundelse – til at være positive.

Det gælder også for Socialdemokratiet, hvor energiordfører Jens Joel overfor Altinget udtrykker, at ”det går den rigtige vej” med forhandlingerne. Han understreger dog, at det fortsat er et fokuspunkt for S, at der bliver ændret på finansieringsgrundlaget for aftalen.

- Vi skal have vekslet nogle af de store skattelettelser, som regeringen lagde op til, til reelle grønne ambitioner. Det er stadig det, vi kæmper for, lyder det fra Joel.

Ifølge et tweet fra finansminister Kristian Jensen fortsætter forhandlingerne om en ny energiaftale torsdag med alle partier undtaget Enhedslisten og Alternativet.

_____

Energy Supply:
Aalborg ønsker dispensation for kraftvarmekrav
Aalborg Energikoncern vil erstatte sit kraftvarmeværk på 500 MW ud med blandt en 100-200 MW el-varmepumpe, men er forhindret af kraftvarmebindingen, skriver Energy Supply.

Fordi kraftvarmeværket skal erstattes med noget med samme kraftkapacitet, skal Aalborg Energikoncern omstille til et kraftvarmeværk på biomasse eller gas.

- Hvis det hele det flasker sig, og elvarmeafgiften reduceres til det niveau eller lavere, som der er foreslået i diverse udspil, så tror jeg, vi kan tilbyde en grøn vedvarende teknologi, som kan levere nogle fjernvarmepriser, som vore kunder kan leve med i Aalborg. Det er i hvert fald målet: Varmeprisen i Aalborg skal ikke stige, siger vicedirektør i Aalborg Energikoncern, Jesper Høstgaard-Jensen.

_____

Ingeniøren:
Lokal modstand udskyder masteprojekt i Sydjylland
Der er lokal modstand mod 500 nye elmaster og to 170 kilometer lange 400 kV højspændings-forbindelser i Vest- og Sydjylland, og det betyder, at det nye Viking Link kabelprojekt mellem Danmark og England først kan sættes i drift et år senere end planlagt, nemlig i 4. kvartal 2023.

Det fremgår af et svar fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) til Folketingets energiudvalg.

»Regeringen og jeg har som opfølgning på den lokale modstand overfor etablering af to nye højspændingsledninger i Syd- og Vestjylland igangsat et arbejde med at finde måder at gennemføre projektet på, som er så skånsomme som muligt overfor natur og berørte borgere. Dette arbejde forventes at forskyde tidsplanen for Viking Link samt de to højspændingsledninger,« hedder det i ministerens svar ifølge Ingeniøren.

Baggrunden for modstanden er, at en politisk aftalt kabelhandlingsplan fra 2009 fastlagde, at alle fremtidige højspændingskabler skulle lægges i jorden, og at også eksisterende højspændingsledninger visse steder skulle pilles ned og erstattes af kabler. Det blev dog droppet i 2016 i forbindelse med en politisk aftale.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fjernvarmeværk i Vester Skerninge godkendt 
Et biomassefyret fjernvarmeværk i Vester Skerninge er et vigtigt skridt tættere på at blive realiseret, efter byrådet i Svendborg tirsdag godkendte lokalplanen, skriver Fyens Stiftstidende.

Byrådet sagde også ja til at sælge et stykke jord i Vester Skerninge til Fjernvarme A.M.B.A, der består af lokale borgere. De vil etablere og drive fjernvarmedistributionsnet og -produktionsanlæg i Ollerup, Vester Skerninge og Ulbølle som et CO2-neutralt alternativ til de nuværende individuelle anlæg på olie og gas.

Minimum 610 husstande skal sige ja til fjernvarmen. Indtil videre har 460 husstande og storforbrugere sagt ja. Med de store regnet med er gruppen op på, hvad der svarer til 730 husstande.

- Vi håber at kunne levere det første varme i fyringssæsonen 2019/2020, siger formand Erik Stoumann.

_____

EnergiWatch:
25 energiprojekter modtager 191 millioner i EUDP-støtte
Første EUDP-ansøgningsrunde i år har givet støtte på i alt 191 mio. kr. til 25 projekter i udvikling og demonstration af energiteknologi, skriver EnergiWatch.

I alt havde 82 projekter søgt om støtte for 671 mio. kr.

Tilskuddene gives især til projekter med vindkraft, solenergi og energieffektivitet. Projektejerne bidrager selv med 321 mio. kr. til projekterne.

- For hver støttekrone til de gode energiteknologiske ideer, vi har her i Danmark, får vi i gennemsnit en øget eksport på to kroner. Det siger noget om, at et program som EUDP også har en central rolle for dansk eksport af fremtidens energiløsninger. Derfor arbejder regeringen også for, at EUDP-midlerne forhøjes i de kommende år, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Der er fortsat ca. 196 mio. kr. i årets EUDP-pulje med næste ansøgningsfrist 7. september.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

19. jun 2018 Presseklip

Energiudspil øger CO2-udledning

LÆS I DAG: Energiudspil øger CO2-udledning. Statstilskud til biogas falder. Ølgod Tekniske Værker får HTH som ny kunde. Varmeværk med udsigt på vej i Næstved. TVIS får ny direktør.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.