27. jun 2018 Presseklip

Frederiksberg Forsyning lægger nye fjernvarmeledninger

LÆS I DAG: Jysk Energi vil etablere fibernet i Holstebro. Overskudsvarme til forbrugerne i AskovNye fjernvarmeledninger til Frederiksberg. BIOFOS styrer mod udbygning indtil 2040.

Frederiksberg Bladet:
Nye fjernvarmeledninger til Frederiksberg 
Frederiksberg Forsyning skal i gang med at anlægge ca. to km nye fjernvarmeledninger på Roskildevej, og det kommer til at forstyrre trafikken på strækningen resten af året. Det betyder ensretning af trafikken og færre p-pladser.

Frederiksberg Forsynings direktør Søren Krøigaard beklager generne:

- Vi forsøger at planlægge og udføre arbejdet, så det skaber mindst mulig gene for beboere, virksomheder og gæster, og vi har samtidig forsøgt at tage hensyn til begivenheder i Zoo og PostNord Danmark-cykelløbet samt andre arbejder i byen. Det er noget af et puslespil i en tæt by med megen trafik, så vi kan desværre ikke undgå gener. Derfor håber jeg, at alle vil vise forståelse og tålmodighed, siger han til Frederiksberg Bladet.

*****

JydskeVestkysten:
Overskudsvarme til forbrugerne i Askov
Vejen Byråd har vedtaget, at flere indbyggere i Askov ved Vejen kan benytte fjernvarme i stedet for naturgas, skriver JydskeVestkysten.

- Vi har en masse overskudsvarme fra vores virksomheder, og vi forventer at få en kæmpe portion overskudsvarme fra den store omformerstation i Revsing, så jeg har det godt med, at man her kan gå over til at bruge fjernvarme, siger Vagn Sørensen, formand for udvalget for teknik og miljø.

*****

Dagbladet Holstebro-Struer:
Jysk Energi vil etablere fibernet i Holstebro
Jysk Energis bestyrelse har besluttet at etablere fibernet i Holstebro by, selvom energiselskabet tidligere har tabt et tocifret millionbeløb på netop bredbånd, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Senest måtte Jysk Energi i 2015 nedskrive 70 millioner og stoppe udrulningen af fibernet, fordi det ikke var rentabelt. Men selskabets økonomichef Niels Brøndsted tror på, at markedet har ændret sig siden da. Og han er ikke i tvivl om, at den nye strategi vil give succes, selvom der er tale om forholdsvis store og langsigtede investeringer.

- Fibernet er en investering i fremtiden. Holstebro er en by i vækst og udvikling, hvor vi ved, der også er et marked om 20 år. Streaming bliver større og større og efterspørgslen efter lynhurtigt internet følger med. Det er en trend, der vil fortsætte, og derfor glæder vi os over at tilbyde fibernet til Holstebro, siger Niels Brøndsted til Dagbladet Holstebro-Struer.

På rådhuset glæder borgmester H.C. Østerby (S) sig også over, at Holstebro fremover kan tilbyde bredbånd byens borgere og virksomheder.

*****

Pressemeddelelse:
BIOFOS styrer mod udbygning indtil 2040
Bestyrelsen i BIOFOS har vedtaget en udbygningsstrategi af selskabets tre renseanlæg frem til mod 2040 for at geare kapaciteten til spildevand fra de stadig flere indbyggere i hovedstadsområdet, skriver BIOFOS i sin årsberetning.

BIOFOS omsatte for 511 mio. kr. og opnåede et resultat på 15,3 mio. kr. i 2017. Selskabet solgte 37.704 MWh fjernvarme og 11.361 MWh el.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

19. jun 2018 Presseklip

Energiudspil øger CO2-udledning

LÆS I DAG: Energiudspil øger CO2-udledning. Statstilskud til biogas falder. Ølgod Tekniske Værker får HTH som ny kunde. Varmeværk med udsigt på vej i Næstved. TVIS får ny direktør.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.