27. jun 2018 Presseklip

Frederiksberg Forsyning lægger nye fjernvarmeledninger

LÆS I DAG: Jysk Energi vil etablere fibernet i Holstebro. Overskudsvarme til forbrugerne i AskovNye fjernvarmeledninger til Frederiksberg. BIOFOS styrer mod udbygning indtil 2040.

Frederiksberg Bladet:
Nye fjernvarmeledninger til Frederiksberg 
Frederiksberg Forsyning skal i gang med at anlægge ca. to km nye fjernvarmeledninger på Roskildevej, og det kommer til at forstyrre trafikken på strækningen resten af året. Det betyder ensretning af trafikken og færre p-pladser.

Frederiksberg Forsynings direktør Søren Krøigaard beklager generne:

- Vi forsøger at planlægge og udføre arbejdet, så det skaber mindst mulig gene for beboere, virksomheder og gæster, og vi har samtidig forsøgt at tage hensyn til begivenheder i Zoo og PostNord Danmark-cykelløbet samt andre arbejder i byen. Det er noget af et puslespil i en tæt by med megen trafik, så vi kan desværre ikke undgå gener. Derfor håber jeg, at alle vil vise forståelse og tålmodighed, siger han til Frederiksberg Bladet.

*****

JydskeVestkysten:
Overskudsvarme til forbrugerne i Askov
Vejen Byråd har vedtaget, at flere indbyggere i Askov ved Vejen kan benytte fjernvarme i stedet for naturgas, skriver JydskeVestkysten.

- Vi har en masse overskudsvarme fra vores virksomheder, og vi forventer at få en kæmpe portion overskudsvarme fra den store omformerstation i Revsing, så jeg har det godt med, at man her kan gå over til at bruge fjernvarme, siger Vagn Sørensen, formand for udvalget for teknik og miljø.

*****

Dagbladet Holstebro-Struer:
Jysk Energi vil etablere fibernet i Holstebro
Jysk Energis bestyrelse har besluttet at etablere fibernet i Holstebro by, selvom energiselskabet tidligere har tabt et tocifret millionbeløb på netop bredbånd, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Senest måtte Jysk Energi i 2015 nedskrive 70 millioner og stoppe udrulningen af fibernet, fordi det ikke var rentabelt. Men selskabets økonomichef Niels Brøndsted tror på, at markedet har ændret sig siden da. Og han er ikke i tvivl om, at den nye strategi vil give succes, selvom der er tale om forholdsvis store og langsigtede investeringer.

- Fibernet er en investering i fremtiden. Holstebro er en by i vækst og udvikling, hvor vi ved, der også er et marked om 20 år. Streaming bliver større og større og efterspørgslen efter lynhurtigt internet følger med. Det er en trend, der vil fortsætte, og derfor glæder vi os over at tilbyde fibernet til Holstebro, siger Niels Brøndsted til Dagbladet Holstebro-Struer.

På rådhuset glæder borgmester H.C. Østerby (S) sig også over, at Holstebro fremover kan tilbyde bredbånd byens borgere og virksomheder.

*****

Pressemeddelelse:
BIOFOS styrer mod udbygning indtil 2040
Bestyrelsen i BIOFOS har vedtaget en udbygningsstrategi af selskabets tre renseanlæg frem til mod 2040 for at geare kapaciteten til spildevand fra de stadig flere indbyggere i hovedstadsområdet, skriver BIOFOS i sin årsberetning.

BIOFOS omsatte for 511 mio. kr. og opnåede et resultat på 15,3 mio. kr. i 2017. Selskabet solgte 37.704 MWh fjernvarme og 11.361 MWh el.

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.