25. jun 2018 Presseklip

Energivirksomheder får snart kontrolbesøg

LÆS I DAG: Energivirksomheder får snart kontrolbesøg. Hovedrengøring med dynamit. Positiv stemning for fjernvarme i Lomborg. Blæser skal tørre defekte damlagre. Varmeregning eksploderet på grund af lækager. Billigere fjernvarme på Østfalster.

EnergiWatch: 
Energivirksomheder får snart kontrolbesøg
Otte energiselskaber kan begynde at forberede sig på kontrolbesøg fra Energitilsynet, der er klar til både at granske regnskaber og opsøge selskaber for at sikre, at selskabernes omkostninger til energibesparelser stemmer.

Ifølge EnergiWatch fremgår det af en pressemeddelelse fra Energitilsynet, at de i alt otte selskaber ikke er udvalgt på grund af mistanke eller en formodning om at have omgået reglerne. De otte selskaber er net- og distributionsselskaber på el-, gas- og fjernvarmeområdet og er udvalgt grundet størrelse og geografisk beliggenhed.

- Kontrolbesøgene fokuserer på en gennemgang af omkostninger, herunder stikprøvekontrol af bilag, og selskabernes forretningsgange og bogføring. Formålet med kontrolbesøgene er at holde øje med, at virksomhedernes omkostninger på energispareområdet er berettigede og regnskabsføringen er, som den skal være, skriver Energitilsynet i sin pressemeddelelse.

_____

TV2 Øst:
Hovedrengøring med dynamit
Hos affalds- og energiselskabet Refa foretog professionelle folk lørdag sprængninger i det store affaldskraftvarmeværk, der brænder cirka ni tons affald om dagen og forvandler det til el- og varme. Årsagen var, at der skulle gøres rent.

- Der er blevet fjernet slagger, som minder om størknet sukker så hårdt som sten, inde i affaldskraftvarmeværket, fortæller direktør Mette Suhr Stoffregen til TV2 Øst.

Tidligere stoppede man afbrændingen, kølede rummet ned og gik ind med dynamitten, men i dag sætter man den på bambuspinde og stikker det ind. På den måde forstyrrer man ikke længere afbrændingen.

_____

Folkebladet Lemvig:
Positiv stemning for fjernvarme i Lomborg
Omkring 125 deltog i et informationsmøde i Lomborg Forsamlingshus, hvor muligheden for at få fjernvarme til byen var på dagsordenen. 

Rikke Sandholm, der er formand for sogneforeningen, og som deltog i informationsmødet, vurderer at der er positiv stemning over for fjernvarme i Lomborg og beretter til Folkebladet Lemvig, at enkelte var klar til at udfylde papirerne med det samme, hvis det havde været muligt.

Muligheden for at få fjernvarme fra Lemvig Varmeværk er opstået som følge af et ønske fra Ramme, hvor det lokale fjernvarmeværk har spurgt til muligheden for at koble sig sammen med Lemvig. Lemvig Varmeværks beregninger viser, at en sådan forbindelse kan være en mulighed – men prisen er afhængig af, at der kan findes nye kunder i Lomborg og i Industriområdet i Rom. 

_____

Ingeniøren:
Blæser skal tørre defekte damlagre
Fem fjernvarmeselskaber har etableret damlagre ved deres solvarmeanlæg. Men fire af dem har problemer med at holde på varmen, skriver Ingeniøren.

Hos Gram og Vojens Fjernvarme er det endt med voldgiftssager mod leverandørerne. I Vojens forsøger de at tørre damlageret med en kæmpeblæser i håb om at bremse varmetabet.

Ingeniøren har i deres artikel lavet en video, der forklarer damlagrenes isoleringsproblemer.

_____

TV Syd:
Varmeregning eksploderet på grund af lækager
Både Gram og Vojens Fjernvarme har store problemer med deres damlagre, der har et varmetab på 35-40 procent. Der er simpelthen huller i isoleringen. Det har indtil videre betydet, at varmeprisen i Gram er steget med 70 procent.

- Vi havde regnet med, at 60 procent af varmen skulle komme fra oplagret solvarme, men indtil nu har vi været langt fra det mål, siger formand for Gram Fjernvarme, Johannes Schmidt til TV SYD.

Begge fjernvarmeselskaber har derfor indledt sager mod leverandørerne.

- Vi mener, leverandøren er skyld i at der er opstået huller i den dug, der dækker lagret, siger formand for Vojens Fjernvarme, Claus Andersen, til TV SYD.

_____

Lolland-Falsters Folketidende: 
Billigere fjernvarme på Østfalster
Fra 1. juli får forbrugerne i Stubbekøbing og Horbelev på Østfalster endnu billigere fjernvarme, når Refas to varmeværker sætter prisen ned, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Størst bliver besparelsen for en husstand i Horbelev, der sparer 1.125 kroner om året, mens standardhuse i Stubbekøbing og Ore sparer 377 kroner om året. Det er andet år i træk, at de to fjernvarmeværker sætter varmeprisen ned.

- I begge tilfælde er der økonomisk grundlag for prisnedsættelsen. Den er et resultat af færre mandskabstimer, mindre udgifter til administration og et godt købmandskab, siger Henrik Høegh, der er formand for begge værkers bestyrelser. 

Nyheder

21. aug 2018

Varmeforsyninger er på vej mod sammenlægning

Gråsten Fjernvarme og Sønderborg Fjernvarme afventer ekstraordinære generalforsamlinger i begyndelsen af september for at kunne blive lagt sammen.

16. aug 2018

Muligt at få en moderne varmeforsyning i de store byer

Vi har alle tiders mulighed for en moderne varmeforsyning i de store byer. Sådan lyder det fra Kim Mortensen i dette interview med Jyske Bank TV fra Energiens Folkemøde.

15. aug 2018

Fremtidens opvarmning er grøn

Det første Energiens Folkemøde afholdes netop nu i Esbjerg. Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen taler i dag om fremtidens opvarmning i de store byer.

06. aug 2018

De kommende måneder er afgørende for elpriser

Kraftvarmeværker kan drage fordel af de stigende elpriser, fordi det kan kompensere for bortfaldet af grundbeløbet - men det afhænger af, hvor lang tid tørken fortsætter.

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

Aalborg: Dispensation er minimum

I Aalborg skal de udfase deres kraftvarmeværk på 500 MW. Derfor Aalborg Energikoncern kig på en stor eldrevet varmepumpe, men det kræver et opgør med kraftvarmekravet.

15. aug 2018 Navnenyt

Praktikant til Kurser & Events i Dansk Fjernvarme

Stine Olesen er i praktik hos Dansk Fjernvarme indtil 1. december.

14. aug 2018 Presseklip

Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper

LÆS I DAG: Hvert andet forsyningsselskab vil investere i varmepumper. Danmarks CO2-udslip skal sænkes, mener LA. Solvarme hitter hos fjernvarmeselskaber. 12 uger på solvarme i Hadsund. SF kræver klimalov af S.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. aug 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Apple har lange udsigter. Potentiale i geotermi, men ingen økonomi. Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magt fra Sjælland til København. Fjernvarme Fyn: Der er halm nok.

10. aug 2018 Presseklip

Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden

LÆS I DAG: Vi har ikke råd til at gå på kompromis med forsyningssikkerheden. Dansk selskab bør overtage elkunder.

09. aug 2018 Presseklip

Opposition vil have grønt superministerium

LÆS I DAG: Opposition vil have grønt superministerium. Havvindmøller ved Bornholm er opgivet. Vindmøller nødvendige for at gøre Bornholm CO2-neutral. Usikkerhed om overskudsvarme hos Apple. Lunken opbakning til dyrere flyrejser.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. aug 2018 Navnenyt

Ny adm. direktør for Reci

Henrik Bøje Jacobsen afløser Erik Krøyer som administrerende direktør for Reci.

10. aug 2018 Navnenyt

Driftsleder med jubilæum i Nibe

Flemming Nielsens jubilæum var allerede sidste år og fejres med åbent hus den 6. september. 

07. aug 2018 Navnenyt

Farvel til Per Laugesen

DFF-tekniker Per Laugesen går på pension. 

06. aug 2018 Navnenyt

Ny rådgiver hos NIRAS

Anders Lahn Baatrup er ny rådgiver hos NIRAS i Aarhus. 

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.