19. jun 2018 Presseklip

Energiudspil øger CO2-udledning

LÆS I DAG: Energiudspil øger CO2-udledning. Statstilskud til biogas falder. Ølgod Tekniske Værker får HTH som ny kunde. Varmeværk med udsigt på vej i Næstved. TVIS får ny direktør.

Politiken:
Energiudspil øger CO2-udledning
Et fortroligt regeringsnotat viser, at den samlede udledning af CO2 ved regeringens energiudspil kan stige med 5-10 procent frem mod 2030. Ifølge Politiken er det regeringens egne tal fra deres energiudspil, der er brugt til at regne på det fremtidige CO2-udspil – og det er altså langt fra så grønt, som regeringen vil gøre det til.

Den noget større CO2-udledning skyldes bl.a., at de mange datacentre, der er på vej i Danmark, forventes at bruge enorme mængder strøm. Men det skyldes også, at regeringen lemper elafgiften og dermed øger danskernes forbrug af strøm – og altså også udledning af CO2.

Ifølge Politiken står der i det hemmelige notat, at Danmark i 2020 udleder mellem 43,4 og 43,7 millioner tons CO2. I 2030 forventes det samme tal at stige til mellem 46 og 47,7 millioner tons. Det vil i bedste fald give en stigning på 5,3 procent og i værste fald på 9,9 procent.

- Når Lars Løkke Rasmussen og hans ministre tydeligvis er så ligeglade med klimaet, klodens fremtid og internationale aftaler, bør de i det mindste være modige nok til at tone rent flag. Som det er nu, grænser det til det direkte løgnagtige, siger Søren Egge Rasmussen – der er energiordfører for Enhedslisten – til Politiken.

_____

Altinget:
Statstilskud til biogas falder
Biogasproducenterne har udsigt til lavere tilskud fra staten næste år, skriver Altinget.

Energiminister Lars Christian Lilleholt sendte fredag en bekendtgørelse om reduceret pristillæg til gas i elproduktion og naturgasnettet i høring.

Årsagen er, at støtteordningen til naturgas har en indarbejdet mekanisme, der løbende vurderer støtteniveauet. Støtten er de seneste år steget kraftigt.

Fordi priserne på naturgas ikke er steget så meget som forventet, da satserne blev fastlagt, foreslår Energistyrelsen at sænke pristillægget fra 26 kroner til 21 kroner per gigajoule biogas, der opgraderes til naturgasnettet.

Samtidig har teknologiudviklingen gjort produktionen billigere, som også giver lavere støttebehov for biogas til elproduktion. Her er lagt op til et fald i tillægget fra 26 til 18 øre/kWh.

- Begge dele er glædeligt set fra et samfundsperspektiv. Det er et udtryk for, at man kan klare sig med mindre støtte, siger direktør i Biogasbranchen, Frank Rosager.

_____

Ugeavisen Ølgod-Tistrup-Ansager-Helle:
Ølgod Tekniske Værker får HTH som ny kunde
Køkkenfabrikanten HTH i Ølgod har hidtil selv at produceret varme ved at afbrænde affaldstræ. Samtidig har virksomheden leveret overskudsvarme til fjernvarmenettet i Ølgod. Men nu bliver rollerne byttet om, og Ølgod Tekniske Værker skal fremover levere al den varme, HTH skal bruge til produktionen og til opvarmning af fabrik og administration. Det skriver Ugeavisen Ølgod-Tistrup-Ansager-Helle.

HTHs omstilling til fjernvarme forventes at være gennemført, når medarbejderne kommer tilbage efter sommerferien.

Det affaldstræ, der tidligere blev brændt af som biomasse, bliver i stedet omdannet til spånplader.

_____

Byggeplads.dk:
Varmeværk med udsigt på vej i Næstved
Næstved Fjernvarmes nye hovedkontor har fået en skøn placering på den tidligere Maglemølle-grund med facade direkte ud til kanalen.

Varmeværket købte grunden for et par år siden med planer om både at bygge flisværk og administration. Energitilsynet stoppede flis-projektet, men Næstved Fjernvarme arbejdede videre med at samle administration og drift, der lå på to adresser.

Et nyt domicil skulle desuden give plads til at lade varmeselskabet ekspandere med en forventet udvidelse af staben. Det var der ikke plads til på selskabets to eksisterende adresser, og valget til en ny placering faldt på en adresse med udsigt til både kanal og på den modsatte side, hvor varmeværket i forvejen har adresse.

Projektet omfatter opførelsen af cirka 2.100 kvadratmeter administrations- og driftsbygning, der indeholder kontor- og personalefaciliteter samt værksteder og lagerrum i stue og på første sal. Yderligere er der opført cirka en 420 kvadratmeter uopvarmet lagerbygning, garage, skur til cykelparkering og affald samt en indhegnet rørlagerplads.

Næstved Fjernvarme har 5.000 forbrugere og leverer varme til cirka halvdelen af Næstved. Om 20 år er planen, at 90 procent af Næstved by skal have fjernvarme. 

_____

Pressemeddelelse:
TVIS får ny direktør
Fra den 1. august i år overtager Jørgen Nielsen direktørstolen hos TVIS efter Hans Bjørn, der har valgt at gå på pension. Jørgen Nielsen kommer fra en stilling hos Dansk Fjernvarme, hvor han siden den 1. april har været ansat som udviklingsdirektør.

- Vi har med ansættelsen af Jørgen Nielsen fået en faglig stærk og strategisk orienteret direktør, der med sikker hånd kan fortsætte arbejdet med at føre TVIS ind i en fremtid med stadig mere fokus på vedvarende energi og vores mål om, at den billige og grønne fjernvarme skal kunne komme endnu flere borgere til gode i Trekantområdet, siger TVIS’ bestyrelsesformand, Lars Schmidt, i en pressemeddelelse.

Jørgen Nielsen har en længere karriere som direktør indenfor energisektoren bag sig. I 2011 blev han således direktør for Thermal Operations i Vattenfall, endvidere blev han i 2012 også administrerende direktør for Vattenfall A/S i Danmark. Derudover har Jørgen Nielsen beklædt mange bestyrelsesposter og tillidshverv, primært i energisektoren samt i Dansk Industri.  

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. jun 2018 Presseklip

Solvarme og økonomi siver ud af damlagre

LÆS I DAG: Solvarme og økonomi siver ud af damlagre. Lilleholt styrker dialog om højspændingsledninger. Losseplads lægger jord til kraftvarmeværk. Biogas kan sænke varmeregningen. Svensk eltarif er steget med 65 procent.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.