18. jun 2018 Presseklip

Energiforlig efter sommer?

LÆS I DAG: Energiforlig efter sommer? Regeringen får miljøhug af vælgerne. Dobbelt så megen fjernvarme fra spildevand i Fredericia. Fjernvarme kan være på vej til Horslunde. Hadsund giver mulighed for at følge forbrug.

Altinget:
Energiforlig efter sommer?
Energiforliget kommer efter sommerferien, mente en række politikere på Folkemødet. Oppositionen talte her for, at forliget skal have fokus på Danmarks fremtidige klimatiltag, fx transportsektorens udledninger og landbrugets klimabelastning – og den konservatives klimaordfører, Mette Abildgaard, var enig:

- Jeg vil gerne indrømme, at i den perfekte verden var regeringen kommet med et klimaudspil. Og vi var også kommet med et energiudspil tidligere, end vi endte med. Det er der alle mulige forklaringer på, forklarede hun ifølge Altinget.

Mette Abildgaard sagde endvidere, at man lige nu diskuterer en strategi for renovering af boliger som erstatning for energispareordningen. Det blev dog klart under debatten, at finansiering er en af udfordringerne for at parternerne kan nå et forlig.

_____

EnergiWatch:
Regeringen får miljøhug af vælgerne
Selv om Venstre og de øvrige regeringspartier har brystet sig af at være grønne og miljøvenlige, så er det ikke en opfattelse, der bliver delt af vælgerne. En ny måling fra Voxmeter viser ifølge EnergiWatch, at det kun er ganske få procent af vælgerne, der ser regeringen som være grøn.

3,3 procent af de adspurgte peger således på, at Venstre er det mest miljø- og klimavenlige parti i Folketinget, mens topscoreren er Alternativet, der bliver bakket op på netop det punkt af 20,5 procent af vælgerne.

Politisk kommentator for Altinget, Erik Holstein, mener dog, at Venstre ikke skal bruge hverken målingen eller deres egen selviscenesættelse som et miljø- og klimavenligt parti til at slå oppositionen ud af kurs.

- De kan håbe på, at de kan mindske afstanden til rød blok på et område, hvor de står svagt. Ikke sådan at folk stemmer på Venstre, men så man ikke direkte stemmer imod, siger Erik Holstein ifølge EnergiWatch.

Det er ikke overraskende rød blok, der løber med laurbærrene på spørgsmålet om miljø og klima. Enhedslisten får opbakning fra 18.6 procent, mens 8,2 procent peger på SF. Socialdemokratiet – som også kæmper om at få fat i miljø- og klimaførertrøjen – får opbakning fra 5,6 procent af vælgerne.

_____

Fredericia Dagblad:
Dobbelt så megen fjernvarme fra spildevand i Fredericia
Fredericia Spildevand vil fremover levere dobbelt så megen overskudsvarme til TVIS’ distributionsnet, skriver Fredericia Dagblad.

På sigt kan varmen fra spildevand opvarme 200 husstande om året mod tidligere 100 husstande. I perioder med stort varmebehov endda 400 husstande.

- For seks år siden forsvandt overskudsvarmen op i den blå luft. Men vi har taget en strategisk beslutning om, at Fredericia Spildevand skal være energineutral allerede i 2019. På længere sigt vil vi producere energi i et omfang, der gør os energi- og CO2-neutrale i 2030. Her er den udvidede varmeproduktion et skridt på vejen, siger Fredericia Spildevands formand Lars Ejby Pedersen.

Fredag underskrev Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S (TVIS) og Fredericia Spildevand den nye aftale om fjernvarme.

Fredericia Spildevand producerer biogas af ti millioner kubikmeter slam fra spildevand om året. Med en ny gasmotor kan Fredericia Spildevand nu trække mere varme ud af slammet.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Fjernvarme kan være på vej til Horslunde
Borgere i Horslunde på det nordvestlige Lolland indbydes nu til at få en pris på, hvad det vil koste at få fjernvarme frem til deres bolig.

Det sker efter flere indledende møder blandt el-leverandører, landmænd og husejere i Horslunde. På torsdag har Roskilde Universitet og Gate 21 i samarbejde med Horslunde og omegns Beboerforening indkaldt borgere til at komme og få beregnet, hvad det vil koste for netop deres husstand at gå over til fjernvarme. 

- Hvis fjernvarme skal have en fremtid, skal det være billigere eller lettere for borgerne og helst begge dele, siger Tommy Olsen, der er projektleder i Gate 21. 

Han tilføjer, at en stor del af husstandene skal tilslutte sig hvis projektet med et biogasanlæg i Horslunde skal realiseres.

_____

Fjordavisen.nu:
Hadsund giver mulighed for at følge forbrug
Hadsund Fjernvarme giver sine kunder mulighed for løbende at følge forbruget, så de slipper for overraskelser, når årsopgørelsen sendes ud. Det skriver Fjordavisen.nu.

Ved at logge ind på eForsyning er det nemt at se, om man eksempelvis er foran eller bagefter det forventede forbrug og om returtemperaturen for høj. Det også muligt at se et samlet beregnet varmeregnskab, som bliver mere og mere præcist, jo længere man kommer hen i varmeåret.

Nyheder

30. jun 2018 Energiaftale

Goldschmidt: Tag hensyn til eksisterende investeringer

Alle partier i Folketinget har indgået en ny energiaftale. Formanden for Bornholms Energi & Forsyning og Fjernvarme Horsens, Lars Goldschmidt ønsker, at man ikke opgiver samfundsøkonomien, når aftalen skal udmøntes.

30. jun 2018 Energiaftale

Fjernvarme Fyn savner afklaring

En længe ventet ny energiaftale blev præsenteret fredag eftermiddag. Men direktør Jan Strømvig fra Fjernvarme Fyn synes, at meget stadig er uafklaret.

29. jun 2018 Energiaftale

Assens: 2021 er for sent for gode initiativer i aftalen

Assens Fjernvarme bifalder blandt andet den sænkede elvarmeafgift og afskaffelsen af energispareordningen i energiaftalen.

29. jun 2018 Energiaftale

Haderslev: Ophævelse af pligterne vil bremse investeringer

Haderslev Fjernvarme tøver med at udvide sit forsyningsområde, fordi tilslutnings- og forblivelsespligterne formentlig bliver ophævet med energiaftalen.

28. jun 2018

Sommer i Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarmes nyhedsbreve holder ferie i juli, men sekretariatet i Fjernvarmens Hus holder åbent hele sommeren.

27. jun 2018

Kraftvarmekrav hindrer varmepumper i store byer

En ny rapport fra Siemens viser, at der er både teknisk og økonomisk ræson i at investere i store varmepumper i de store byer, men kraftvarmekravet står i vejen.

27. jun 2018

DIN Forsyning ønsker et miks af teknologier

I Esbjerg og Varde vil DIN Forsyning gerne lade varmeforsyningen være en integreret del af det samlede energisystem. Men det kræver en ophævelse af kraftvarmebindingen.

22. jun 2018 PULS

PULS 2018 i billeder

Årets PULS bød på spændende debatter, gode indlæg og masser af mulighed for at netværke, hvilket de 200 deltagere nød godt af. Genoplev PULS 2018 i billeder her.

21. jun 2018 PULS

PULS2018: Få input udefra og benyt kodeks i bestyrelserne

Energiminister Lars Chr. Lilleholt, Thomas Lyhne fra PLUSS og næstformand i Ewii, Morten Hansen, har på årets PULS givet deres indspark til god ledelse af fjernvarmeselskaber.

20. jun 2018

AP Møller Holding investerer i geotermi

AP Møller Holding er klar til at investere et tocifret milliardbeløb i udvikling af geotermi. Det er en ny satsning fra selskabet, der bliver hilst godt velkommen af Dansk Fjernvarme.

14. jun 2018

Ny analyse ser på mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme

Det kræver en kombination af flere metoder at finde frem til den mest fair fordeling af omkostninger mellem el og varme ved samproduktion. Det fastslår ny analyse udført af analysefirmaet Konveks.

04. jul 2018 Navnenyt

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Kommunikationskonsulent i Dansk Fjernvarme, Flemming Linnebjerg Rasmussen, fylder 40 år onsdag den 11. juli. 

02. jul 2018 Navnenyt

Ny direktør for TVIS

Jørgen Nielsen er ny administrerende direktør for transmissionsselskabet TVIS per 1. august og overtager stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.    

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

22. jun 2018 Presseklip

Solvarme og økonomi siver ud af damlagre

LÆS I DAG: Solvarme og økonomi siver ud af damlagre. Lilleholt styrker dialog om højspændingsledninger. Losseplads lægger jord til kraftvarmeværk. Biogas kan sænke varmeregningen. Svensk eltarif er steget med 65 procent.

21. jun 2018 Presseklip

Energiaftale: Finansieringen er en stor knast

LÆS I DAG: Energiaftale: Finansieringen er en stor knast. EU enige om nye mål for energibesparelser. AP Møller vil prøvebore efter geotermi i Aalborg. Beboerforening opgiver lokal fjernvarme. Fjernvarmen på Bornholm blev dyrere end forventet. Energistyrelsen har fået ny direktør. DI starter branchefællesskab for vand.

20. jun 2018 Presseklip

A.P. Møller satser på geotermi

LÆS I DAG: A.P. Møller vil satse på geotermi. Minister: Energiudspil skal ikke stå alene. Fjernvarmepris kan stige med 7000 kroner. Fuglebjerg udvider solvarmeanlægget. Fjernvarme skal måske opvarme friluftsbad. Leca erstatter kul med biomasse til fjernvarme. Hvalpsund har 25 års jubilæum. Ny rekord i solvarme i Farsø.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

28. jun 2018 Navnenyt

Jacob Hartvig Simonsen ny direktør for ARC

Dansk Affaldsforenings direktør bliver ny direktør for Amager Ressourcecenter. 

26. jun 2018 Navnenyt

Ny projektchef for energianlæg

Morten Holmsberg er ny projektchef for energianlæg hos Logimatic

25. jun 2018 Navnenyt

Kursuskoordinator fylder rundt

Kursuskoordinator i Dansk Fjernvarme, Tina Weber Peters, fylder 40 den 4. juli.

22. jun 2018 Navnenyt

Morsø Forsyning ansætter direktør

Morsø Forsyning har udnævnt Vivian S. Søndergård som ny direktør.

21. jun 2018 Navnenyt

Ny direktør for Energistyrelsen

Kristoffer Böttzauw er ny direktør for Energistyrelsen.

19. jun 2018 Navnenyt

Ny bestyrelse i Dansk Kraftvarme Kapacitet

To er trådt ind i Dansk Kraftvarme Kapacitets bestyrelse.